Alle categorieën

tot


Printers: waar op letten bij het kopen van een printer?

Printers zijn onmisbaar op kantoor, maar ook op de thuiswerkplek. Met deze handige apparaten kun je als vanzelfsprekend documenten en foto’s printen vanaf een extern apparaat. Zoals je computer, smartphone of tablet. Kies je voor een all-in-one printer? Dan kun je ook scannen en kopiëren. Waar moet je op letten bij het kopen van een printer en wat is het verschil tussen een laserprinter en een inkjet printer? Welk merk printer is het beste?

Geen producten gevonden!

Wat is het verschil tussen een laser en een inkjet printer?

Een printer kopen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk diverse typen en modellen. Zo kun je de keuze maken tussen een laser- en een inkjetprinter. Maar wat zijn de verschillen?

Laserprinter

Een laserprinter is vaak wat duurder in aanschaf, maar kan wel op een hogere snelheid printen dan een inkjetprinter. Ze worden dan ook vaak professioneel gebruikt op kantoren

Daarnaast zijn laserprinters ook wat groter van formaat dan een inkjetprinter.

Ook de techniek van deze 2 soorten printers is verschillend. Een laserprinter “brandt” de afdrukken op het papier door gebruik te maken van projectie en elektrische lading. Een laserprinter maakt gebruik van poeder in plaats van inkt. Deze apparaten worden vooral gebruikt voor het afdrukken van tekstdocumenten. Voor foto’s zijn ze minder geschikt.

Inkjetprinter

Een inkjetprinter wordt het vaakst privé of op de thuiswerkplek gebruikt. Ze zijn relatief goedkoop qua aanschafprijs, maar printen wel iets langzamer. Ze zijn relatief compact van formaat waardoor ze makkelijk op je bureau passen. De inkt die zich in de cartridge bevindt, wordt op het papier gedrukt. Een inkjetprinter is weliswaar goedkoper dan een laserprinter.

Maar, de afdrukken zijn wel wat duurder. Je kunt minder prints maken met een cartridge dan met een toner voor laserprinters. Dit is vooral een goede printer als je weinig print. Met deze apparaten kun je niet alleen documenten printen, maar bijvoorbeeld ook logo’s en foto’s.

Wat is een goede printer als je weinig print?

Wil je af en toe een document of een foto kunnen afdrukken? Of ben je op zoek naar een goede printer voor op de thuiswerkplek? Dan is een inkjetprinter de meest verstandige keuze. Deze printers zijn goedkoop en veelzijdig in gebruik. Je kunt zelfs kiezen voor inkjetprinters die ook kunnen scannen en kopiëren. Dit worden ook wel all-in-one printers genoemd. Een inkjetprinter kun je bedraad gebruiken, maar natuurlijk ook draadloos.
 

Waar moet je op letten bij het kopen van een printer?

Een printer kopen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je een goede printer koopt dat past bij jouw specifieke wensen en print behoeften.

  • Soort printer: een printer kopen doe je door eerst te bepalen of je een laser- of inkjet printer wilt. Als je thuis af en toe mooie afdrukken wilt maken, is een inkjetprinter de beste keuze. Moet je veel printen of wil je het apparaat voor zakelijke doeleinden gebruiken? Dan is een laserprinter misschien de meest verstandige keuze.
  • Kleurenprinter: Als je deze keuze hebt gemaakt, kun je kiezen voor printers die documenten en foto’s printen in kleur of zwart-wit. Een kleurenprinter is de beste keuze als je naast documenten ook flyers, logo’s en afbeeldingen wilt afdrukken in kleur. Gebruik je het apparaat vooral voor tekstdocumenten? Dan kun je ook een zwart-wit printer kopen. Tegenwoordig zijn de meeste inkjet- en laserprinters kleurenprinters.
  • Netwerk of draadloos: printers kun je bedraad en draadloos gebruiken. Als je vaak op één plek print, bijvoorbeeld op de thuiswerkplek, dan is een bedrade printer de beste keuze. Als je beneden werkt maar de printer boven wilt laten staan, is een draadloze verbinding misschien de ideale oplossing. Je kunt dan eenvoudig printen via wifi.
  • Papierformaat: een Canon printer of een HP printer drukt vaak af tot A4 formaat of kleiner. Wil je ook grotere documenten kunnen uitdraaien, scannen of kopiëren? Dan is het verstandig om te kiezen voor een A3 printer. Deze printers zijn vaak wel wat duurder. Je kunt dan kiezen voor een professionele printer. Zoals een Brother printer bijvoorbeeld.

Beste printer merken voor thuis

Wil je een inkjet printer voor thuisgebruik kopen? Dan heb je de keuze uit verschillende goede merken. Zoals Canon, HP, Epson of Brother. Je kunt kiezen voor een bedrade of draadloze printer, maar ook voor een all-in-one apparaat dat naast printen ook kan scannen en kopiëren.  De meest populaire printers van de allerbeste merken zijn bijvoorbeeld:

Printer merk

Soort printer
Brother DCP-J1140DW All-in-One Inkjetprinter
Epson Expression Home XP-2200 All-in-One Inkjetprinter
HP Envy 6010e All-in-One Inkjetprinter
Canon PIXMA TS6350A All-in-One Inkjetprinter