Alle categorieën

tot


Warmtepompdrogers

De Samsung DV90BB5245AW is de beste warmtepompdroger. De beste warmtepompdroger is de Samsung DV90BB5245AW, met een score van 98 van de 100 en een oordeel van "Zeer goed". Deze droger heeft een droogcapaciteit van 9 kg en kost €685.

Welke warmtepompdroger is de beste?

De op één na beste warmtepompdroger is de Miele TSA223WP, die £849 kost. Deze droger scoorde 98 van de 100 en heeft een droogcapaciteit van 7 kg.

Welke warmtepompdroger het beste voor jou is, hangt af van jouw behoeften en budget. Voor sommigen is een duur model met veel functies de beste keuze, terwijl een eenvoudiger en budgetvriendelijker model beter is voor anderen.

Gids voor het kopen van een warmtepompdroger

Warmtepompdrogers zijn ultramoderne apparaten uitgerust met geavanceerde technologie en de meest geavanceerde functies. Ze zijn zeer zacht voor je kleding en kunnen deze effectief drogen bij lagere temperaturen. Ze produceren ook minder geluid dan andere modellen.

Warmtepompdrogers recyclen voorzichtig verwarmde lucht in de trommel terwijl ze het gecondenseerde water in een tank verzamelen die je moet legen wanneer deze vol is. Ze zijn de duurste drogers en doen er langer over om te drogen, hoewel de premiummodellen betere droogtijden hebben. Niettemin zijn warmtepompdrogers bewezen de meest energiezuinige te zijn.

Capaciteit

Om je te helpen bij het kiezen van een geschikte trommelgrootte, moet je bepalen hoe vaak je van plan bent de droger te gebruiken en hoeveel wasgoed je moet drogen. Een kleine tot middelgrote trommel met een capaciteit van 7-8 kg is geschikt voor een klein huishouden op dagelijkse basis, terwijl een trommel met een capaciteit van 9 kg of meer beter is voor een groot huishouden. Een grotere trommel is ook beter voor het drogen van grote items zoals dekens en dekbedden.

Ideaal gezien moet de trommelgrootte van je droger iets groter zijn dan die van je wasmachine, zodat de warme lucht voldoende ruimte heeft om goed te circuleren. De extra ruimte voorkomt dat je wasgoed verstrikt raakt en kreukt.

Hier is een algemene vuistregel bij het kiezen van de juiste capaciteit:

  • 6 kg capaciteit: 1-2 personen
  • 7 kg capaciteit: 2-3 personen
  • 8 kg capaciteit: 3-4 personen
  • 9 kg capaciteit: 4-5 personen
  • 10 kg capaciteit: Meer dan 5 personen


Omdat ze op lagere temperaturen draaien, zijn warmtepompdrogers energiezuiniger dan andere drogers, zoals condensdrogers, wat helpt om geld te besparen op je energierekening. Door zachtere luchttemperaturen te circuleren, zijn warmtepompdrogers vriendelijker voor je kleding en houden je huishoudelijk wasgoed in goede staat. Met grote deuren voor eenvoudige toegang en grote capaciteiten variërend van 7 kg tot 10 kg zijn de warmtepompdrogers van Beko de perfecte keuze voor grotere gezinnen. Lees meer over de voordelen van een warmtepompdroger hier. Voor meer opties, bekijk ons volledige assortiment drogers, inclusief onze modellen met afvoer.

Wat is een condensdroger?

Als je een wasdroger nodig hebt die je wasgoed iets sneller droogt, overweeg dan ons assortiment condensatiemodellen. Net als warmtepompdrogers hebben condensdrogers geen externe afvoerslang nodig, wat betekent dat je je apparaat overal in huis kunt installeren. Een condensdroger heeft echter wel een constante toevoer van koele lucht nodig om te functioneren. Bij het installeren van je apparaat, zorg ervoor dat je de droger in een goed geïsoleerde kamer plaatst, waar warme lucht gemakkelijk kan ontsnappen.

Een condensdroger gebruikt hoge temperaturen om je kleding te drogen, met een maximale temperatuur van 70-75 °C. In vergelijking hiermee bereikt de maximale temperatuur in een warmtepompdroger 50 °C. Hoewel de droogtijden voor cycli in condensdrogers korter zijn dan cycli in warmtepompdrogers, betekent de hoge temperatuur gecombineerd met de uitstoot van hete lucht dat het apparaat aanzienlijk meer energie verbruikt.

Wat is een warmtepompdroger?

Met behulp van een gesloten-warmte-uitwisselingssysteem drogen warmtepompdrogers kleding op een lagere temperatuur, wat betere bescherming biedt voor je wasgoed. Hoewel droogtijden iets langer zijn in vergelijking met condensdrogers, bieden warmtepompdrogers aanzienlijke energiebesparingen, waardoor je energierekening minimaal blijft. Een warmtepompdroger gebruikt de lucht om vocht uit je kleding op te nemen.

Nadat deze lucht door de trommel is gegaan, gaat deze door de verdamper, die het vocht verwijdert. Dit wordt vervolgens verzameld en opgeslagen in een tank. De overgebleven lucht wordt opnieuw verwarmd en gebruikt om je kleding verder te drogen. Hoewel zowel condens- als afvoerdrogers de hete lucht die wordt gebruikt om kleding te drogen vrijgeven, hergebruikt warmtepomptechnologie het.

Een selectie van onze warmtepompdrogers beschikt over onze RapiDryTM-technologie waarmee je de optie hebt om je kleding op een kortere cyclus te drogen, zelfs in vergelijlijking met condensdrogers, terwijl nog steeds een hoge energie-efficiëntie wordt gehandhaafd. Zo kun je perfect droge kleding bereiken in minder tijd.

Hoewel de programma's op een warmtepompdroger langer duren dan bij standaard condensdrogers, past dit gemakkelijk in het schema van de wasdag.

Wat is een afvoerdroger?

Als je op zoek bent naar uitstekende droogresultaten binnen een budget, overweeg dan ons assortiment afvoerdrogers. In tegenstelling tot condensdrogers, die hete lucht omzetten in water, voert een afvoerdroger hete lucht af via een externe afvoer. Dit houdt je energierekening minimaal, omdat het apparaat de hete lucht niet omzet in water; het voert eenvoudig de lucht uit je huis af. Hoewel afvoerdrogers energiezuinig zijn, zijn warmtepompdrogers de meest energiezuinige drogers op de markt.

Bij de aanschaf van een afvoerdroger moet je ervoor zorgen dat er een geschikte locatie in je huis is voor het apparaat. De droger moet worden geïnstalleerd in de buurt van een externe afvoer die in een buitenmuur is geplaatst, zodat de vochtige lucht naar buiten kan ontsnappen. Dankzij de externe afvoer hoef je je geen zorgen te maken over het legen van water uit de machine.

Is een warmtepompdroger beter dan een condensdroger?

Zowel een warmtepompdroger als een condensdroger zijn ontworpen om kleding efficiënt te drogen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is echter hoe ze warmte genereren om de klus te klaren. Een condensdroger, waar een groot deel van de klanten aan gewend is, gebruikt een verwarmingselement om warmte te genereren, wat kleding droogt. In vergelijking met een warmtepompdroger kan een condensdroger duurder zijn en minder energie-efficiënt zijn.

Met behulp van een gesloten-warmte-uitwisselingssysteem drogen warmtepompdrogers kleding op een lagere temperatuur, waardoor het energieverbruik laag blijft en betere bescherming wordt geboden voor je wasgoed. Hoewel zowel condensdrogers als afvoerdrogers de hete lucht die wordt gebruikt om kleding te drogen vrijgeven, behoudt warmtepomptechnologie deze en hergebruikt deze. Door kleding op een lagere temperatuur te drogen, biedt een warmtepompdroger betere bescherming voor je kleding. Hoewel het iets langer duurt om een lading te drogen in vergelijking met een standaard condensdroger, kan het aanzienlijk helpen om je energieverbruik te verminderen.

Top 10 Warmtepompdroger aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Expert Beko B3T6823WS2 - SteamCure Warmtepompdroger Wit 599. 00   

Je bespaart 98. 00

Bekijk aanbieding
2 Expert LG RH80T2AP6RM Warmtepompdroger Wit 619. 00 Bekijk aanbieding
3 Expert Beko B3T6823WS Warmtepompdroger Wit 629. 00 Bekijk aanbieding
4 EP Bosch WTH83207NL Serie 4 warmtepompdroger 639. 00 Bekijk aanbieding
5 EP HiSense DH3V903UW/BLX Warmtepompdroger 649. 00 Bekijk aanbieding
6 EP AEG TR737L2B 7000 Serie SensiDry warmtepomp droger 7 kg 659. 00 Bekijk aanbieding
7 EP Inventum VDW8030B warmtepomp droger 669. 00 Bekijk aanbieding
8 Expert Beko B5T68243W2 warmtepompdroger 679. 00 Bekijk aanbieding
9 EP Siemens WT45H207NL iQ300 warmtepompdroger 689. 00 Bekijk aanbieding
10 EP Whirlpool FFT M11 9X2BXY BE warmtepompdroger 697. 00 Bekijk aanbieding