Alle categorieën

tot


E-reader: waarom een e-reader en wat zijn de beste e-readers voor e-books?

Ben je een fan van lezen en wil je altijd en overal de beschikking hebben over de mooiste en nieuwste boeken? Dan is een e-reader onmisbaar. Thuis, maar natuurlijk ook op vakantie en onderweg. Met één klein apparaat heb je honderden boeken binnen handbereik. Zonder dat je daarvoor ontelbaar veel boekenkasten nodig hebt. Wil je een e-reader kopen? Dan is het belangrijk om te weten welke specificaties belangrijk zijn. Zoals de opslag en de processor.

Wat zijn de voordelen van e-readers?

E-readers zijn compact van formaat en licht van gewicht. Dat zorgt er niet alleen voor dat je ze makkelijk vast kunt houden, maar ook eenvoudig met je meeneemt op reis. Een e-reader is vaak nog lichter dan een gewoon boek. Daarnaast hebben ze een lange levensduur. Je kunt dus weken achter elkaar lezen zonder dat je de batterij op hoeft te laden. Lezen als de zon schijnt? Ook dat is voor e-readers geen probleem. De beste e-readers zijn namelijk voorzien van een e-ink beeldscherm. Daarmee heb je geen last van reflectie van de zon.

 • Goedkoper dan tablets
 • Lange batterijduur
 • Licht van gewicht
 • Compact formaat
 • Grote opslag
 • Soms ook ondersteuning voor luisterboeken
   

E-reader kopen: welke specificaties zijn belangrijk?

 • Connectiviteit: met een e-reader kun je verbinding maken met het wifi netwerk. Zo kun je de boeken downloaden die je wilt lezen. Sommige readers kun je ook verbinden met 4G. Dat is vooral handig als je ook onderweg gebruik wit maken van de e-reader.
 • Processor: de beste readers hebben een hoge kwaliteit processor waardoor ze razendsnel zijn. Dat merk je tijdens het lezen van e-books, maar ook als je door de database met boeken navigeert of online wilt zoeken naar een leuk e-book.
 • Opslagruimte: de meeste e-readers hebben een interne opslag van 4GB. Hier kun je eindeloos veel boeken mee opslaan. E-readers met meer opslagruimte, tussen de 8 en 32 GB, zijn duurder. Dit heb je alleen nodig als je veel beeldmateriaal wilt downloaden.
 • Slimme achtergrondverlichting: de beste e-readers hebben achtergrondverlichting die zich aanpast op de omgeving. Als het donkerder wordt, wordt het licht warmer van kleur. Bij voldoende licht of overdag is de beeldschermkleur meer helder en blauw van kleur.
 • Beeldschermresolutie: beeldschermen met een hoge resolutie geven het beeld scherper weer. De resolutie wordt ook wel weergegeven als ppi of pixels per inch. Een goede e-reader heeft een beeldschermresolutie van rond de 250 tot 300 pixels per inch.
 • Beeldschermformaat: hoe groot het beeldscherm van jouw e-reader moet zijn, is een persoonlijke keuze. Natuurlijk betekent een groter scherm niet automatisch een betere e-reader. De formaten van e-reader beeldschermen kunnen variëren van 6 tot 10 inch.
   

Beste Kobo  e-readers van dit moment

 1. Kobo Nia

 De Kobo Nia e-reader heeft een beeldscherm met een hogere resolutie. Ook de helderheid van het beeldscherm is aan te passen. Je kunt boeken in meerdere formaten downloaden en hebt de beschikking over een interne opslag van 8GB en een beeldscherm van 6 inch.

Opslag: 8GB  Dimbare schermverlichting: Ja
Beeldscherm: 6 inch Connectiviteit: Wifi
Resolutie: 212 ppi Gewicht: 172 gram
Formaat: 112 x 159 x 9 mm Prijs: € 109,99

                           

 1. Kobo Sage

De Kobo Sage heeft een lekker groot e-ink beeldscherm van 8 inch. Deze e-reader kun je ook gebruiken in combinatie met een stylus pen. Je kunt dus ook handgeschreven notities maken in e-books of documenten. Deze e-reader heeft een grote opslag van 32 GB. Daarnaast is de e-reader waterdicht en heeft hij een lange batterijduur.

Opslag: 32GB Dimbare schermverlichting: Ja
Beeldscherm: 8 inch Connectiviteit: Wifi
Resolutie: 300 ppi Gewicht: 241 gram
Formaat: 161 x 181 x 7 mm  Prijs: € 299,99

 

 1. Kobo Libra 2

De Kobo Libra 2 heeft een groot scherm en is licht van gewicht. Door de fysieke knoppen kun je pagina's makkelijk opslaan. De reader van Kobo is waterdicht en heeft een opslag van 32GB voor het downloaden van duizenden boeken. Deze e-reader van Kobo heeft tevens een notitieblok voor aantekeningen. De reader kan ook luisterboeken afspelen.

Opslag: 32GB Dimbare schermverlichting: Ja
Beeldscherm: 7 inch Connectiviteit: Wifi
Resolutie: 300 ppi Gewicht: 215 gram
Formaat: 144 x 161 x 9 mm Prijs: € 199,99

 

Beste goedkope e-readers

Wil je liever eerst proberen of deze manier van lezen wel bij je past? Dan kun je ook kiezen voor een goedkope e-reader. Zoals de Denver E-reader met 4GB opslag. Deze interne opslag is zelfs uitbreidbaar tot 32 GB. De reader van Denver heeft een beeldscherm van 6 inch en een resolutie van 300 pixels per inch. Je koopt de reader al vanaf € 82,00. Ook de Kobo Nia uit onze lijst met beste e-readers is één van de meest voordelige digitale readers.

Top 10 E-readers aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Expert Kobo Nia E-reader Zwart 109. 00 Bekijk aanbieding
2 EP PocketBook Verse Mist Grey 129. 00 Bekijk aanbieding
3 EP PocketBook Verse Bright Blue 129. 00 Bekijk aanbieding
4 Expert Kobo Clara 2E E-reader Blauw 149. 00 Bekijk aanbieding
5 EP PocketBook Verse Pro Azure 169. 00 Bekijk aanbieding
6 Expert Kobo Sage E-reader Zwart 269. 00 Bekijk aanbieding
7 EP PocketBook InkPad 4 289. 00 Bekijk aanbieding
8 EP PocketBook InkPad Color 2 329. 00 Bekijk aanbieding
9 Expert Kobo Elipsa 2E Bundel (e-reader + stylus) E-reader Zwart 399. 00 Bekijk aanbieding
10 Expert Lenovo Smart Paper 64GB Wifi E-reader Grijs 499. 00 Bekijk aanbieding