Alle categorieën

tot


Smart TV: wat bedoelen ze met smart-tv en wat zijn de voordelen van slimme televisies?

Smart tv’s worden steeds meer de standaard. We willen naar onze favoriete programma’s kunnen kijken wanneer we dat willen. Slimme televisies maken dat mogelijk. Deze tv’s kunnen verbinding maken met het internet. Daardoor kun je de films, series of programma’s streamen die jij graag wilt zien. Maar wat bedoelen ze met een smart-tv? Wat heb je nodig om smart tv te kijken en kan dat met een slimme televisie ook via het internet tv kijken?

Geen producten gevonden!

Wat bedoelen ze met smart-tv?

Een smart tv wordt ook wel een slimme televisie genoemd. Deze technologie zorgt ervoor dat we op elk moment van de dag kunnen zien wat we leuk vinden. Dat is mogelijk omdat een smart tv verbinding kan maken met het internet. Via een ethernetkabel of via wifi. Door de internetverbinding heb je met een smart tv veel mogelijkheden tot je beschikking.

Je kunt films en series streamen, maar ook luisteren naar muziek. Bijvoorbeeld via applicaties zoals Spotify, Netflix of HBO. Daarnaast is een smart-tv gebruiksvriendelijk en heel makkelijk te bedienen. Er zijn slimme tv’s die HD ready zijn of voorzien zijn van beeld met een 4K of zelfs een 8K resolutie. Daarnaast zijn ze leverbaar in veel verschillende formaten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een smart tv van 32 inch of een 55 inch smart tv.

Wat heb je nodig om smart-tv te kijken?

Een slimme televisie kan net zo werken als een standaard tv. Maar, als je wilt profiteren van de functies die een smart tv heeft, moet je wel een internetverbinding hebben. Dat geeft je onder andere de mogelijkheid om programma’s en andere content te streamen. Ook is een stabiele en snelle internetverbinding één van de vereisten. Zo voorkom je namelijk dat je last krijgt van bufferproblemen. Als je tv wilt kijken in 4K kwaliteit, heb je een internetverbinding nodig met een snelheid vanaf 25 Mbps. Daarnaast heb je ook abonnementsdiensten nodig als je smart tv wilt kijken en films of series wilt kunnen streamen. Apps zoals Netflix of Disney+ zijn vaak geïntegreerd, maar je moet nog wel een apart abonnement afsluiten.

Kun je met een smart tv via internet tv kijken?

Ja, met een slimme televisie kun je tv kijken via het internet. Dat geeft je dus ook de mogelijkheid om programma’s terug te kijken, of soms zelfs vooruit, wanneer jij dat wilt. Daarnaast kun je met een smart tv ook surfen op het internet. Praktisch gezien kun je met smart televisies dus ook social media platformen bekijken. Doordat deze televisies verbinding hebben met internet, kun je gebruikmaken van online streaming via vooraf geïnstalleerde applicaties, maar dus ook tv kijken via het internet of surfen op het web.

Welke smart televisie moet ik kiezen?

Kies je voor een smart tv aanbieding of moet jouw 43 inch smart tv aan andere eisen kunnen voldoen? De slimme tv kiezen die bij je past doe je door het gebruik te bepalen. Wil je vooral kunnen streamen en televisie kunnen kijken of wil je ook een tv die je een uitstekende film- en game ervaring biedt? Zo kies je de slimme televisie die tegemoetkomt aan jouw wensen.

  • Film kijken: ben je een liefhebber van films? Kies dan voor een smart tv met een groot beeldformaat en een hoge resolutie. Zo is een HDR functie belangrijk, maar ook een resolutie van 4K of 8K. Maak de ervaring compleet met een smart tv met soundbar. Beste smart tv voor films: TCL Qled 75C631 Soundbar HDMI.
  • Live sportwedstrijden kijken: wil je graag live sportwedstrijden kijken op jouw tv? Kies dan voor een smart tv met een hoge verversingssnelheid. Daarmee kun je zelfs de snelste sporten tot in de details volgen, zonder haperingen. Ook het schermformaat is van belang. Kies bij voorkeur voor een 55 inch smart tv of groter. Een smart televisie voor het volgen van live sportwedstrijden heeft bij voorkeur ook een hoge resolutie. Beste smart tv voor live sport: Samsung Neo Qled 65QN90B.
  • Gamen: wil je niet alleen kunnen streamen met jouw slimme tv maar ook gamen? Zorg er dan voor dat je een smart tv koopt met game functies en instellingen. Ook is een goede verversingssnelheid belangrijk. Afhankelijk van de games die je speelt, moet de tv een framesnelheid hebben van 60 fps voor een vloeiende game ervaring op tv. Beste smart tv voor gamen: Philips The Xtra 65PML9008.