Alle categorieën

tot


2-in-1 laptop kopen: de belangrijkste specificaties en beste laptops op een rij

Een 2-in-1 laptop kopen? Deze handige computers veranderen je snel en eenvoudig tot een laptop of een tablet. Het beeldscherm kan namelijk scharnieren. Op een 2-in-1 laptop kun je tekstverwerken en surfen. Ook kun je op sommige alles-in-één laptops werken met een styluspen. Daarmee kun je snel aantekeningen maken met de hand. Natuurlijk is een 2-in-1 laptop ook geschikt om mee te nemen op reis, naar school of uiteraard naar je werk.

Geen producten gevonden!

Welke functies zijn belangrijk voor een 2-in-1 laptop?

Wil je een tablet en laptop in één kopen? Dan zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Zoals het RAM-geheugen en de opslag, maar ook de kwaliteit van het beeldscherm en de snelheid van de processor. Dit zijn de belangrijkste specificaties:

RAM geheugen

De hoeveelheid RAM geheugen zegt iets over de prestaties van de 2-in-1 laptop die je wilt kopen. Des te meer RAM-geheugen de laptop heeft, des te beter geschikt hij is voor het uitvoeren van zware taken. Zoals het bewerken van video’s of het streamen daarvan bijvoorbeeld. 8GB is over het algemeen voldoende RAM voor een algemeen gebruik.
 

Opslag

Als je een 2-in-1 laptop wilt kopen, is het belangrijk om te letten op het type en de hoeveelheid opslag. De meeste 2-in-1 laptops zijn voorzien van een SSD-opslag. Dit type opslag is snel en minder gevoelig voor schokken. Daardoor ben je altijd zeker van een vloeiende werking zonder haperingen. Kies een 2-in-1 laptop met een interne SSD opslagruimte van minimaal 256 GB. Dat is voldoende om te werken en video te kijken.

Processor

Een 2-in-1 laptop heeft een smal en compact formaat. Dat betekent dat ze vaak ook een krachtige processor nodig hebben. De koelers of ventilatoren zijn vaak niet zo uitgebreid.

Intel processors zijn het populairst. Maar, ook een alles-in-één laptop met een AMD Ryzen processor is een goede keuze. Ze zijn goedkoper dan de laptops met Intel Core i5 of i7.

Formaat

2-in-1 laptops neem je overal mee naar toe. In je tas naar je werk, maar ook in de trein of op vakantie. Ze moeten dus niet alleen een compact formaat hebben, maar ook tegen een stootje kunnen. De grootte van het beeldscherm bepaalt ook hoe draagbaar de laptop is. Een schermformaat van 17 inch neem je niet zo makkelijk mee als een 14 inch 2-in-1 laptop.  Daarnaast zijn laptops met een groot beeldscherm vanaf 16 inch ook direct fors zwaarder.

Beeldscherm

Als je een 2-in-1 laptop wilt kopen, is het ook belangrijk om op de kwaliteit van het scherm te letten. Daar moet je immers elke dag naar kijken. Een Full HD beeldscherm met een goede contrastverhouding en een goede helderheid is belangrijk. De meeste alles-in-één laptops zijn tegenwoordig voorzien van een beeldscherm in 4K UHD kwaliteit.

2-in-1 laptops 2023: dit zijn de beste tablets en laptops in één

  1. Lenovo IdeaPad Flex 5

De Lenovo IdeaPad Flex 5 verander je in 1 handomdraai in een tablet of een laptop. De IdeaPad heeft een AMD Ryzen processor en een RAM geheugen van 16GB. Hij is dus ook geschikt voor het uitvoeren van de zwaardere taken. Het beeldscherm van 14 inch is dankzij 2,2K super helder en gedetailleerd. Dat maakt de 2-in-1 laptop ook geschikt voor gamen.

RAM geheugen: 16GB Verversingssnelheid: 60Hz
Schermformaat: 14 inch Processor: AMD Ryzen 7
Videokaart: AMD Radeon Graphics Prijs +/-: € 879,00

 

  1. Microsoft Surface Pro 9

De Surface Pro 9 2-in-1 laptop voorziet je van uitstekende prestaties en een strak design. Dankzij het 120Hz beeldscherm ben je altijd zeker van een geweldige kijkervaring. Ook de batterijduur is een sterk punt van de Surface Pro 9 2-in-1 laptop van Microsoft.

RAM geheugen: 8GB Verversingssnelheid: 120Hz
Schermformaat: 13 inch Processor: Intel Core i5
Videokaart: Intel Iris Xe Graphics Prijs +/-: € 1.099

 

  1. Samsung Galaxy Book 3 360

De Galaxy Book 3 360 is een 2-in-1 laptop die je 360° kan draaien. De laptop is voorzien van een 15,6 inch AMOLED beeldscherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. De Samsung Galaxy Book heeft een Intel Core i7 processor en is daarmee razendsnel. Doordat de laptop is voorzien van het Evo label, is hij ook nog eens heel energiezuinig.

RAM geheugen: 16GB Verversingssnelheid: 120Hz
Schermformaat: 15,6 inch Processor: Intel Core i7
Videokaart: Intel Iris Xe Graphics Prijs +/-: € 1.699