Alle categorieën

tot


Voorgestelde filters: Gaming

Nintendo Switch Lite: wat is de goedkoopste Switch en hoe aansluiten op de tv?

De Nintendo Switch Lite en de normale Nintendo Switch zijn ongekend populair. Deze handheld game consoles zijn geschikt voor de leukste games én ze zijn compact van formaat. Je neemt ze dus ook makkelijker met je mee dan een grote game console.

Zoals de PlayStation of de Xbox bijvoorbeeld. Maar wat zijn de verschillen tussen een Switch en een Switch Lite van Nintendo? Wat is de goedkoopste Nintendo Switch Lite en is het mogelijk om een Switch Lite handheld game console ook aan te sluiten op de televisie?

Geen producten gevonden!

Wat is het verschil tussen een Nintendo Switch en een Nintendo Switch Lite?

Nintendo heeft verschillende modellen uitgebracht van de Switch game console. Er is een degelijk verschil tussen de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite. Het meest opmerkelijk verschil is dat je de gewone Switch als handheld en tv game console kunt gebruiken. Deze spelcomputer van Nintendo kun je dus ook aansluiten op de televisie. De linker- en rechter console kun je loskoppelen waardoor je ook met vrienden kan spelen.

De Nintendo Switch Lite heeft deze mogelijkheden niet. De Lite van Nintendo is alleen een handheld gameconsole. Ook kun je de console niet aansluiten op de televisie. Daarnaast neem je de Lite versie van de Nintendo Switch wel makkelijker mee door het compacte formaat. Beide consoles hebben een Nvidia Tegra X1 processor en kunnen zowel bedraad als draadloos worden gebruikt. Andere verschillen tussen de Switch en Switch Lite zijn:

Nintendo Switch Nintendo Switch Lite
Televisie en handheld Handheld
Afkoppelbare Joy-Con controllers Geen losse controllers
Gewicht van 400 gram Gewicht van 278 gram
Geschikt voor Joy-Con games Alleen Nintendo Switch Lite games
Beeldscherm van 6,2 inch Beeldscherm van 5,5 inch

 

Kun je een Nintendo Switch Lite aansluiten op tv?

Nee, een Nintendo Switch Lite kun je niet aansluiten op de tv. Anders dan de Nintendo Switch, is de Lite echt een handheld game console. Hij is ontworpen om makkelijk met je mee te nemen. De Switch Lite is dan ook lichter van gewicht en compacter van formaat.

Heb je een Switch Lite van Nintendo maar wil je toch graag samen met vrienden spelen? Dat kan! Hoewel je de Lite niet kunt aansluiten op de televisie en deze geen afneembare Joy-Cons heeft, kun je jouw Lite wel verbinden met andere Nintendo Switch game consoles.

Wat is de goedkoopste Nintendo Switch Lite?

De goedkoopste Nintendo Switch Lite is de console uit 2019. Deze is leverbaar in de kleuren roze, turquoise, geel, grijs en blauw. Voor deze laatste kleur betaal je wel iets meer. Deze goedkope Switch Lite van Nintendo heeft een prijs van circa € 199,95. Koop je de Nintendo Switch Lite in de aanbieding? Dan betaal je zelfs nog iets minder. Deze game console van Nintendo is voorzien van wifi en Bluetooth 4.1 en heeft een opslagcapaciteit van 32 GB.

Wat zijn de beste 5 spellen voor de Switch Lite van Nintendo?

De Switch Lite neem je niet alleen makkelijk mee, maar is ook nog eens geschikt voor de leukste spellen van Nintendo. Zoals Mario, Zelda, Pokemon en de games van Diablo. Maar wat zijn de 5 beste en meest populaire spellen van dit moment voor deze handheld console?

  1. Animal Crossing New Horizons

Dit simulatiespel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar is ook leuk om te spelen als volwassenen. Je tovert je eigen onbewoonde eiland om tot een bruisende en levendige stad.

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ben je een liefhebber van actie en avontuur? Dan speel je The Legend of Zelda op jouw Nintendo Switch Lite. Het is dan ook niet voor niets één van de populairste Lite games.

  1. Luigi’s Mansion 3

Ben je naast Mario ook een fan van Luigi? Speel Luigi’s Mansion 3 dan op de Nintendo Switch. Doorkruis de mooiste kamers in Hotel de Eeuwige Rust maar pas op voor spoken.

  1. New Super Mario Bros Deluxe

Mario blijft natuurlijk een echte Nintendo klassieker. In deze Deluxe game maak je kennis met Mario en Luigi in een geheel nieuwe, maar toch ook wel weer bekende wereld.

  1. Pokémon Sword

Heb je een liefhebber van Pokémon? Speel Sword dan op jouw Nintendo Switch Lite. Doorzoek de mooiste gebieden en vindt Pokémons om je team te kunnen versterken.