Alle categorieën

tot


Voorgestelde filters: Gaming

Gamestoel kopen: hoeveel kost een gamestoel en waar moet je op letten?

Een gamestoel is onmisbaar als je comfortabel wilt kunnen gamen. Deze stoelen zorgen tijdens het spelen voor de juiste ondersteuning van je lichaam. Daardoor kun je vervelende spier- of gewrichtsklachten voorkomen. Een gamestoel verschilt van een gewone bureaustoel. Gamestoelen zijn leverbaar in wit of zwart, maar ook in trendy kleuren.

Zoals groen of blauw bijvoorbeeld. Ook qua frame en zithouding verschillen ze van bureaustoelen. Waar moet je op letten als je een gamestoel wilt kopen en waar kun je dat het beste doen? Wat kosten goede stoelen en waarin verschillen ze met bureaustoelen?

Waar op letten als je een gamestoel wilt kopen?

Er zijn ontzettend veel verschillende gamestoelen. Zoals stoelen met een cockpit voor racespellen of met een voetensteun. Welk type je ook kiest, een goede zithouding, het comfort en de verstelbaarheid zijn belangrijke dingen om onder andere op te letten.

  • Verstelbare gamestoel: gamen doe je meestal niet voor een uurtje. Je zit dus voor een lange tijd in dezelfde houding. De verstelbaarheid van een stoel zorgt ervoor dat je een comfortabele houding kunt aannemen. Goede stoelen hebben een rugleuning en armleuningen die verstelbaar zijn, maar zijn natuurlijk ook qua hoogte ruim verstelbaar.
  • Formaat en inklapbaarheid: heb je beperkt ruimte op je kamer of wil je niet dat de stoel na het gamen in de weg staat? Dan is het ook belangrijk om op het formaat en de inklapbaarheid van de gamestoel te letten. Niet alle gamestoelen zijn inklapbaar. Als je de stoel makkelijk op wilt kunnen bergen, dan is dit dus zeker iets om op te letten.
  • Accessoires: wil je ook een racestuur, pedalen of een voetensteun kunnen bevestigen aan de gamestoel? Dan is het belangrijk dat de stoel de benodigde bevestigingsmogelijkheden heeft. Een gamestoel met voetsteun zorgt voor nog meer comfort. Dat is zeker belangrijk als je een lange tijd achter elkaar in dezelfde houding zit. Deze stoelen zijn vaak wel duurder.
  • Prijs van een gamestoel: speel je elke dag uren achtereen of wil je alleen af en toe spellen kunnen spelen op de Xbox, de PlayStation of de computer? Een goedkope gamestoel is meestal niet geschikt voor intensief gebruik. Ze bieden minder ondersteuning. Stem jouw aankoop dus af op de intensiteit waarmee je gamet.

Hoeveel kost een gaming stoel?

Je hebt dure en uitgebreide gamestoelen, maar je kunt ook kiezen voor een goedkope gamestoel. De prijs is afhankelijk van de mogelijkheden en uitbreidingen, maar ook van het materiaal. Er zijn leren gamestoelen, maar ook stoelen van stof of imitatieleer. Deze zijn vaak minder duur. Maar hoeveel kost een gaming stoel gemiddeld? De prijzen variëren van € 100,00 voor de goedkope gamingstoelen, tot € 1.200 voor de gamestoelen met platform.

Waar kan je een gamestoel kopen?

Gamestoelen kopen doe je bij voorkeur online. Bijvoorbeeld bij aanbieders via Bol of Coolblue. Daar kun je gamingstoelen van de beste merken met elkaar vergelijken. Op mogelijkheden, verstelbaarheid, inklapbaarheid en comfort. Ook de prijzen van gamestoelen kun je online heel makkelijk met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Online kun je gaming stoelen kopen van hoogwaardige merken zoals bijvoorbeeld: 

  • Razer
  • Playseat
  • Corsair
  • Next Level Racing
  • MSI

 

Wat is het verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel?

Gamestoelen verschillen in veel opzichten van gewone bureaustoelen. Deze gebruik je vooral voor computerwerk. Bijvoorbeeld op de thuiswerkplek. Tijdens het gamen neem je een andere lichaamshouding aan. De ondersteuning van gamingstoelen is dan ook anders.

Gamingstoelen hebben een zitting met een opstaande rand waardoor je een vaste en stabiele houding kunt aannemen. Een bureaustoel heeft een platte zitting. Ook de kussens achter het hoofd en in je rug zijn in hoogte te verstellen en naar wens afneembaar.

De armleuningen van gamestoelen zijn ook veel ruimer verstelbaar. Deze kunnen ook naar links en rechts, terwijl je de leuningen van een bureaustoel vaak alleen in hoogte kunt aanpassen. Ook qua design verschilt een gamestoel van een bureaustoel. Gamingstoelen hebben vaak een langer rugpand én zijn voorzien van de meest vrolijke en trendy kleuren.

Als laatste bieden gamestoelen ook de mogelijkheid tot het bevestigen van pedalen of voetsteunen, racesturen en andere platforms. Bureaustoelen hebben deze mogelijkheid niet. Voor een optimale ervaring tijdens het gamen, is een goede stoel dus echt onmisbaar. Daarnaast voorkom je met een goede gamestoel natuurlijk ook lichamelijke klachten.

Top 10 Gamestoelen aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Megekko Deltaco GAM-130-BW gamestoel Gaming leunstoel Gecapitonneerde zitting Zwart, Wit 99. 95 Bekijk aanbieding
2 Alternate Sharkoon SKILLER SGS2 Jr. gamestoel 109. 00 Bekijk aanbieding
3 Alternate Sharkoon SKILLER SGS2 Jr. gamestoel 119. 00 Bekijk aanbieding
4 Megekko ThunderX3 EC1BR gamestoel PC-gamestoel Gecapitonneerde zitting Zwart, Rood 119. 95 Bekijk aanbieding
5 Megekko FURY Avenger XL Gamestoel in zwart / wit 122. 95 Bekijk aanbieding
6 Megekko Trust GXT 703B RIYE Gamestoel - Zwart, Blauw 129. 99 Bekijk aanbieding
7 Alternate AKRacing Onyx Deluxe gamestoel 599. 00 Bekijk aanbieding
8 Megekko AKRacing Master Max Blauw 699. 00 Bekijk aanbieding
9 Megekko ASUS ROG Chariot RGB Universele gamestoel Zwart 714. 00 Bekijk aanbieding
10 Megekko Next Level Racing - Flight Simulator 799. 00 Bekijk aanbieding