Alle categorieën

tot


Beamer kopen voor thuis of op de slaapkamer

Een beamer kopen voor thuis of in de slaapkamer? Beamers projecteren het beeld op een scherm of een muur. Je hebt daarvoor dus géén vaste televisie meer nodig. Dat betekent dat je beamers overal kunt gebruiken waar jij dat wilt. Thuis, op de slaapkamer of soms zelfs buiten. Maar welke beamer moet je kopen? En is een beamer echt zoveel beter dan een tv?

Wat voor een beamer moet ik kopen?

Beamers voor thuis zijn ontzettend populair. Dat betekent dat het aanbod nog weleens overweldigend kan zijn. Welke beamer je moet kopen is afhankelijk van hoe en waar je de projector gaat gebruiken. Een goedkope beamer heeft alle basisfuncties en is prima geschikt voor thuisgebruik. Bijvoorbeeld in de huiskamer, op de slaapkamer of op jouw thuiskantoor.

Als je het apparaat ook wilt kunnen verplaatsen, is een beamer op een standaard met een doek of scherm handig. Het beeld kun je dan altijd op een vlakke ondergrond projecteren. 

  • Woonkamer of kantoor


Wil je een beamer kopen voor in de woonkamer? Dan krijgt deze vaak een vaste plek. Als je géén thuisbioscoop ervaring wilt creëren maar gewoon lekker televisie wilt kunnen kijken, hoeft het contrast en de resolutie niet heel hoog te zijn. Een voordeel, want dat maakt deze beamers een stuk goedkoper. In elk geval is het belangrijk dat je een projector met een HDMI-aansluiting kiest. Daarmee kun je ze aansluiten op een decoder of Blu-Ray speler.

De beamer die je koopt is bij voorkeur ook HD-ready, Full-HD, Super VGA of HD+. 

  • Thuisbioscoop of gaming


Wil je ook overdag goed televisie kunnen kijken of hecht je waarde aan een superscherp beeld? Dan kun je het beste een beamer kopen met 4K resolutie. Deze beamers hebben een uitstekend contrast. Films, series of live televisie krijgen daardoor de kleurdiepte die nodig is voor een echte bioscoopervaring. Deze projectors hebben tevens meer pixels dan een beamer voor basisgebruik. Dat betekent tv kijken zonder dat je een klein detail mist.

Wil je de beamer thuis ook gebruiken om te gamen? Dan speelt vooral de input-lag een grote rol. Des te lager de input, des te vloeiender de speelervaring. De input-lag mag niet hoger zijn dan 16 milliseconden. Dat betekent dat je geen last hebt van vertragingen. Bijvoorbeeld tussen de beamer, het scherm en jouw game controller. Echt van een game genieten doe je natuurlijk pas wanneer het beeld scherp is met voldoende contract. Een beamer voor gaming moet dus ook een hoge beeldkwaliteit hebben. Zoals Wide UXGA.

Welke beamer op slaapkamer?

Een beamer met standaard of een scherm kun je ook gebruiken op de slaapkamer. Misschien omdat je graag nog even televisie kijkt voordat je gaat slapen. Deze projectoren hoeven niet zo groot te zijn. De ruimte is vaak beperkt en ook de afstand tussen het bed en het beamer scherm is vaak kleiner. Een mini-beamer is dus ook een goede optie. Het beeld dat uit de beamer komt kun je projecteren op een doek. Deze plaats je op een standaard. Daardoor kun je de “televisie” makkelijk verplaatsen. Een mini beamer is compact van formaat. Je kunt ze dus gebruiken op de slaapkamer én tijdens een weekendje weg.

Welke accessoires kopen bij een beamer?

Een beamer wordt geleverd met de nodige componenten, maar soms zijn extra accessoires handig. Zoals een beamer standaard als je de projector wilt kunnen verplaatsen, een beamer scherm of een doek. Ook een plafondbeugel voor de beamer zelf is belangrijk. Zo weet je zeker dat het beeld op de juiste manier op het scherm of de muur kan worden geprojecteerd. Denk ook aan een VGA of HDMI-kabel voor een perfecte kijkervaring.

Is een beamer beter dan een tv?

Of een beamer beter is dan een tv, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Ook de plaats waar je de beamer gaat gebruiken is afhankelijk of dit een betere keuze is dan een televisie. Beamers zijn makkelijker verplaatsbaar en hebben vaak een groter beeldformaat. De beelddiagonaal kan oplopen tot wel 300 inch. Iets wat met een televisie niet haalbaar is voor dezelfde prijs. Aan de andere kant heeft een tv ingebouwde speakers.

Een beamer heeft dat niet. Losse speakers zijn dus noodzakelijk voor een surround-sound ervaring. Dat is vooral belangrijk als je een beamer voor thuis of in de slaapkamer wilt kopen. Op het gebied van onderhoud wint een televisie het van een beamer. Een tv heeft weinig onderhoud. Een projector heeft een filter die regelmatig stofvrij moet worden gemaakt. Zo voorkom je onherstelbare schade aan het apparaat. Ook moet je de lamp van een beamer na de maximale hoeveelheid branduren vervangen als je wilt blijven kijken.

Top 10 Beamers aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 EP Neomounts by Newstar BEAMER-C80 Plafondsteun 70. 95   

Je bespaart 1128. 05

Bekijk aanbieding
2 EP Neomounts by Newstar BEAMER-C50 Plafondsteun 93. 95 Bekijk aanbieding
3 Expert Salora 40BHD1200 Beamer Grijs 119. 00 Bekijk aanbieding
4 Expert Philips NeoPix-110 Thuisprojector NPX110/INT Beamer 139. 00 Bekijk aanbieding
5 TVoutlet Beamerscherm Electrisch IGGUAL 111" 139. 00 Bekijk aanbieding
6 Expert Salora 43BHM2250 Beamer Grijs 199. 00 Bekijk aanbieding
7 TVoutlet Philips NeoPix 720 Full HD Android Smart Beamer 120" (2023) 559. 00 Bekijk aanbieding
8 Expert Anker Nebula Capsule II Beamer Zwart 639. 00 Bekijk aanbieding
9 TVoutlet Samsung Smart Full HD Mini Beamer - The Freestyle 739. 00 Bekijk aanbieding
10 TVoutlet LG CineBeam HU70LS Largo Beamer 1199. 00 Bekijk aanbieding