Alle categorieën

tot


Docking station kopen voor op de thuiswerkplek

Wil je een docking station kopen voor op de thuiswerkplek of privégebruik? Een docking station kun je multifunctioneel gebruiken. Je hebt de beschikking over diverse poorten voor het aansluiten en installeren van randapparatuur. Daarnaast kun je jouw laptop met een docking station ook gelijk opladen. Dat geldt ook voor je tablet en je smartphone. Maar waar moet je op letten als je een docking station wilt kopen en wat zijn de beste van dit moment?

Waar op letten bij het kopen van een docking station?

  1. Aantal poorten: het aantal poorten van een docking station zegt iets over de connectiviteit. Een goede dock heeft diverse soorten poorten. Zoals bijvoorbeeld HDMI, display en USB. Zorg ervoor dat het docking station al jouw monitoren en apparaten kan ondersteunen.
  2. Oplaadcapaciteit: wil je ook apparaten kunnen opladen met een docking station? Dan is het belangrijk om op de oplaadcapaciteit te letten. Als je een middelgrote laptop hebt, is een standaard dock vaak voldoende om je device op te kunnen laten. Heb je een zwaardere laptop zoals een MacBook Pro of gaming laptop? Kies dan voor een zwaardere capaciteit.
  3. Dual-monitor: op de thuiswerkplek werken we steeds vaker met 2 beeldschermen. Dat betekent dat het docking station ondersteuning moet bieden voor dual-monitor. In dat geval heb je de mogelijkheid om 2 monitoren aan te sluiten op het docking station dat je kiest. Het is ook belangrijk dat het station de resolutie van de beeldschermen kan ondersteunen.

Welk docking station heb ik nodig?

Een docking station moet voldoen aan jouw wensen en behoeften. Het is onnodig om veel geld uit te geven aan een docking station met HDMI en 4K resolutie, als je alleen een externe harde schijf of een toetsenbord wilt aansluiten. Zoek naar een station met de poorten die je nu en in de toekomst denkt nodig te hebben. Vervolgens controleer je de specificaties. Zoals de snelheid en de dual-monitor mogelijkheid van het docking station.
 

De voordelen van een docking station

Wat zijn de voordelen van een docking station voor thuisgebruik? Docks zijn een onmisbaar accessoire op de thuiswerkplek of je bureau. Zeker als je jouw laptop regelmatig als desktop computer moet gebruiken of wanneer je wilt werken met meerdere schermen tegelijk.

Nog een voordeel van een docking station is dat deze apparaten het aansluiten van én op randapparatuur eenvoudiger maken. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende apparaten waardoor je uiteindelijk ook de productiviteit en efficiëntie kunt verbeteren.

Met een docking station kun je meerdere apparaten aansluiten op je laptop. Daardoor kun je met meerdere randapparaten tegelijk werken. Het afzonderlijk aansluiten of loskoppelen van kabels is niet meer nodig. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar houdt je ook productief. Een docking station zorgt ervoor dat je jouw laptop én apparatuur op één plek kunt installeren.

De beste docking stations van dit moment 

BlueBuilt USB C 9-in-1 Laptop Docking Station

Dit docking station van BlueBuilt is geschikt voor laptops en Chromebooks. Je kunt je laptop opladen, maar ook 2 beeldschermen aansluiten. Daarnaast is dit docking station voorzien van diverse poorten en een handige kaartlezen voor een SD of een micro SD kaartje.

Dual monitor           : Ja DisplayPort : Ja
USB aansluitingen  : 4 Gewicht      : 90 gram
HDMI                      : 1 Prijs +/-       : € 125,00

 

Belkin USB C Dual Display Docking Station

Deze mooie compacte dock neem je makkelijk mee. Het dockingstation van Belkin is geschikt voor het aansluiten van 2 monitoren met een Full HD resolutie. Natuurlijk kun je deze dock ook gebruiken voor het aansluiten van accessoires. Zoals een toetsenbord, een externe SSD of een muis. Het docking station van Belkin is tevens voorzien van een ethernet poort zodat je altijd de beschikking hebt over een stabiele internetverbinding.

Dual monitor           : Ja DisplayPort : Nee
USB aansluitingen  : 3 Gewicht      : 180 gram
HDMI                      : 2 Prijs +/-       : € 190,00

 

Lenovo ThinkPad Hybride USB C en A Docking Station

 De ThinkPad Hybride van Lenovo is een compact docking station met de mogelijkheid om 2 monitoren aan te sluiten met een 4K resolutie. Bijvoorbeeld via je MacBook Pro, computer of Windows laptop. De dock is voorzien van zowel USB C als USB A aansluitingen. Je kunt jouw apparaten niet alleen met elkaar verbinden, maar ook opladen. De Lenovo ThinkPad Hybride kan tevens een videosignaal doorsturen naar alle Windows- en Apple computers.

Dual monitor           : Ja DisplayPort : Ja
USB aansluitingen  : 7 Gewicht      : 480 gram
HDMI                      : 2 Prijs +/-       : € 259,00

 

Top 10 Docking station aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Megekko Kensington SmartFit 76,2 cm (30 ) Vrijstaand Zwart 45. 95   

Je bespaart 385. 05

Bekijk aanbieding
2 Megekko DeLOCK 62661 HDD dockingstation voor 2x 2,5 of 3,5 HDDs via USB3.0 64. 95 Bekijk aanbieding
3 Alternate Genki Covert Dock dockingstation 69. 90 Bekijk aanbieding
4 Megekko Lenovo USB-C Mini Dock Bedraad USB 3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1) Type-C Grijs 94. 95 Bekijk aanbieding
5 Alternate ICY BOX IB-DK2241AC dockingstation 109. 90 Bekijk aanbieding
6 Megekko ICY BOX IB-DK4070-CPD USB Type-C Dockingstation 12 aansl. 127. 95 Bekijk aanbieding
7 Alternate ICY BOX IB-DK2251AC dockingstation 129. 00 Bekijk aanbieding
8 Megekko Kensington SD3600 131. 95 Bekijk aanbieding
9 Alternate ICY BOX IB-DK2261AC dockingstation USB-A, USB-C, HDMI, SD, MicroSD 144. 90 Bekijk aanbieding
10 Alternate ICY BOX IB-DK2288AC 13 in 1 DisplayLink Notebook DockingStation dockingstation 431. 00 Bekijk aanbieding