Alle categorieën

tot


Voorgestelde filters: Gaming

Racestoelen: welke racestoel kiezen om te gamen?

Racestoelen zijn natuurlijk onmisbaar tijdens het gamen. Op de Playstation of de Xbox bijvoorbeeld. Hiermee breng je jouw beleving én gaming skills letterlijk naar een heel ander level. Kies voor een racestoel voor de ps4, de ps5 of voor de gaming laptop of computer. Natuurlijk kun je ook een racestoel met stuur en pedalen kopen. Maar welke racestoelen zijn het beste? Waar moet je op letten tijdens de aanschaf en hoe kies je de beste game stoel?

Racestoel voor de ps4 of racestoel voor de ps5?

Heb jij een ps4 of ps5 gameconsole? Dan wil je daar natuurlijk ook graag een goede racestoel bij kopen. Daarom moeten deze racestoelen aan diverse specificaties voldoen. Een Playseat racestoel is speciaal ontwikkeld voor de PlayStation game consoles.

Dat betekent dat deze racestoelen compatible moeten zijn met diverse sturen en pedalen. Daarnaast moeten de stoelen ook comfortabel genoeg zijn om urenlang ontspannen te kunnen gamen in de juiste lichaamshouding. Dus ook het zitcomfort is belangrijk.

Heb je een Xbox console? Ook dan zijn er voldoende racestoelen waaruit je een keuze kunt maken. Ook bij deze gamestoelen is het belangrijk dat ze mogelijkheden bieden voor het aansluiten van diverse gaming accessoires. Zoals een stuur, maar natuurlijk ook pedalen.
 

Formule 1 of F1 racestoel kopen

Speel jij graag Formule 1 games? Dan kies je voor een racestoel F1. In deze stoelen kun je de zithouding aannemen van een echte coureur. Je ligt dus licht achterover in de stoel maar heb het stuur en de pedalen wel binnen handbereik. Met een F1 racestoel kun je de pedalen bedienen met je voeten, maar ook met je vingers via het stuur. Ook als je Formule 1 games wilt spelen is het belangrijk dat de racestoel compatibel is met accessoires en sets.

Playseat racestoel: welk model voor welke console?

Playseat heeft ongelooflijk veel keuze aan racestoelen voor de PlayStation. Voor vrijwel elke populaire of veel gespeelde game, heeft het merk een andere racestoel beschikbaar. Bijvoorbeeld voor IRacing F1, Forza of Need for Speed. Enkele van de bekende Playseat racestoelen om racespellen en Formule 1 mee te spelen:

  • Playseat Evolution Pro Esports
  • Playseat Evolution Pro ActiFit
  • Playseat Evolution Pro Fia
  • Playseat Formula
  • Playseat Trophy

Hoe de juiste racestoel kiezen?

 Een Playseat racestoel overtuigd door kwaliteit én kan worden uitgebreid met diverse accessoires en sets. Zoals sturen en pedalen, een floor mat, stands of andere set-ups voor de ultieme ervaring in je racestoel.

De afmeting van de stoel

Gamestoelen kunnen behoorlijk wat ruimte in beslag nemen. Zeker als je kiest voor een gamestoel met stuur en pedalen. Het is dus belangrijk om de grootte van de racestoel af te stemmen op de ruimte waarin je deze wilt plaatsen. Eventueel kun je ook kiezen voor een inklapbare racestoel. Deze stoelen berg je eenvoudig op als je klaar bent met gamen.

Is de racestoel makkelijk te verstellen?

Net zoals dit met een autostoel het geval is, moeten ook racestoelen makkelijk te verstellen zijn. Daardoor stem je de stoel af op jouw lichaamslengte voor een optimaal zitcomfort. Zo voorkom je natuurlijk ook rugklachten. Een verstelbare racestoel heeft een verstelbaar zitgedeelte, maar ook een aanpasbare rugleuning. Ook moeten stoelen om mee te gamen naar voren en naar achteren te plaatsen zijn. Bijvoorbeeld op een rail. Daardoor kun je de racestoel ook afstemmen op de lengte van jouw benen zodat je goed bij de pedalen kunt.

Zitcomfort en bekleding van een racestoel

Als je een racestoel wilt kopen, is het comfort natuurlijk ook belangrijk. Sommige stoelen zijn voorzien van afneembare kussens. Deze verlagen de druk van je lichaam in de stoel en zorgen voor een hoog zitcomfort. Ook de bekleding van de game stoel is iets om aandacht aan te besteden. Een stoffen bekleding wordt wat sneller vies, maar is vaak wel goedkoper. Een racestoel met leren bekleding is makkelijker schoon te houden, maar is wel duurder.

Racestoel met of zonder stuur en pedalen

Er zijn racestoelen met een platform voor en stuur en pedalen. Je kunt ook kiezen voor een stoel zonder deze mogelijkheid. Het stuur kun je dan monteren op een tafel. Een bord met pedalen kun je dan eventueel los aanschaffen. Een klein nadeel is dat deze pedalen makkelijker verschuiven.

Dat komt omdat ze niet vastzitten aan de zogenaamde simrig. Dit is het onderstel van de stoel en biedt diverse bevestigingsmogelijkheden. Kies je voor racestoelen met een vast platform, dan kun je de apparatuur eenvoudig monteren.

Top 10 Racestoelen aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Megekko Deltaco GAM-094 bureau- en computerstoel Gecapitonneerde zitting Gecapitonneerde rugleuning 75. 05 Bekijk aanbieding
2 Megekko Deltaco GAM-096-P bureau- en computerstoel Gecapitonneerde zitting Harde rugleuning 149. 95 Bekijk aanbieding
3 Megekko Playseat Puma Active Gaming Seat Black 165. 95 Bekijk aanbieding
4 Megekko LC-Power LC-GC-2 stoel 172. 95 Bekijk aanbieding
5 Megekko Playseat CHAMP NBA Gecapitonneerde zitting Rood, Wit 182. 95 Bekijk aanbieding
6 Megekko Noblechairs LEGEND Gaming leunstoel Gecapitonneerde zitting Zwart, Rood, Wit 534. 00 Bekijk aanbieding
7 Megekko Next Level Racing - Elite Seat ES1 - Ford Edition 549. 00 Bekijk aanbieding
8 Megekko Playseat Trophy Red 579. 00 Bekijk aanbieding
9 Megekko Noblechairs Epic Real Leather Black 594. 00 Bekijk aanbieding
10 Megekko Playseat Pro F1 Red Bull Racing 1154. 00 Bekijk aanbieding