Alle categorieën

tot


Chromecasts: waar moet je op letten bij de aanschaf van een Chromecast?

Chromecasts van Google zijn ontzettend handig. Maar als je een Chromecast wilt kopen, waar moet je dan op letten en hoe werken deze kleine apparaten om mee te kunnen casten? Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een Chromecast 4K of een Google TV Chromecast. Wat is de beste optie en wat zijn de verschillen tussen deze Chromecasts?

Geen producten gevonden!

Wat is een Chromecast?

Chromecasts zijn slimme apparaten waarmee je audio, films, series en televisieprogramma's kunt streamen naar je tv. Je zoekt op wat je wilt kijken op je telefoon of tablet en speelt dit vervolgens af op de televisie. Chromecasts steek je in je televisie. Omdat je het apparaat met het internet kunt verbinden, wordt jouw televisie dus automatisch een smart tv. Het apparaat kan niet alleen beeld streamen, maar een Chromecast kan ook audio afspelen. Heb je géén smart tv? Dan zijn Chromecasts een snelle en handige manier om je bestaande televisie “slim” te maken. Je hoeft geen nieuwe televisie te kopen. Ontzettend voordelig dus!
 

Google TV Chromecast

Als je een Chromecast met Google TV wilt kopen, worden series en films afgespeeld in 4K Ultra HD met Dolby Vision. Dat betekent dat je altijd cast of streamt in de hoogste kwaliteit. Deze Chromecasts hebben een uitstekende kleur- en contrastweergave waardoor je nog intenser geniet van wat je ziet. Daarnaast hebben deze Chromecasts een eigen platform.

Deze kun je ook gebruiken om audio of beeld af te spelen. Je hebt dan dus géén extern apparaat nodig maar kunt direct een keuze maken uit diverse applicaties. Heb je een Google Nest speakers in huis? Verbind de Chromecast dan voor een intense geluidservaring.

De Google Chromecast met Google TV wordt geleverd met een afstandsbediening en zorgt voor een beeldkwaliteit in 4K en HDR. Je kunt deze Chromecasts gebruiken in combinatie met Android apparaten, maar ze zijn ook geschikt om te gebruiken in combinatie met iOS.

Heeft Apple ook een eigen Chromecast?

De Chromecasts zijn oorspronkelijk een idee van Google, maar er zijn ook concurrenten die een soortgelijk product op de markt hebben gebracht. Zoals Apple bijvoorbeeld. Met de Apple TV kast kun je streamen in 4K en gebruik maken van verschillende soorten content. Zoals Spotify, Prime Video en Netflix natuurlijk. Ben je een liefhebber van goed geluid? Dan kom je met dit apparaat zeker aan je trekken. Apple TV ondersteunt namelijk Dolby Atmos!

Chromecast kopen: waar moet je op letten?

Wil je een Chromecast kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zoals de kwaliteit waarin het beeld wordt weergegeven en de content waaruit je kunt kiezen. Zoals HBO of Videoland bijvoorbeeld. Bij de aanschaf is het ook belangrijk om te letten op de compatibiliteit. Bijvoorbeeld als je de Chromecast wilt verbinden met Google Nest.

Beeldkwaliteit

Als je een Google Chromecast wilt kopen, is het in de eerste plaats belangrijk om te letten op de kwaliteit waarmee het apparaat beeld of audio streamt en cast. De kwaliteit hangt natuurlijk ook af van je televisie. Heb je bijvoorbeeld een 4K televisie? Dan is het verstandig om ook te kiezen voor een Chromecast met 4K. Zo weet je zeker dat jouw favoriete film of serie gestroomlijnd wordt weergegeven met intense kleuren, dieptes en audio beleving.

Beschikbare apps

Wil je jouw favoriete programma’s, muziek of series kunnen opzoeken via jouw smartphone of tablet? Of wil je liever kunnen kiezen uit het contentplatform van de Google Chromecast zelf? Sommige apparaten hebben een eigen platform met ontzettend veel applicaties die verschillende soorten content bevatten. Zoals Netflix en Disney bijvoorbeeld. Je kunt dan hebt beste kiezen voor een Google TV Chromecast met platform en afstandsbediening.

Voice control

Als je een Chromecast wilt kopen en thuis een Google Nest installatie hebt, dan is het ook belangrijk om te weten of het apparaat compatible is met voice control of stembediening. In dat geval kun je de Chromecast verbinden en vervolgens met je stem bedienen. Misschien omdat je wilt dat Google jouw favoriete programma afspeelt of het volgende nummer op zet.

Wel of geen afstandsbediening

Er zijn Chromecasts met of zonder afstandsbediening. Als je kiest voor een apparaat zonder afstandsbediening. Dan zoek je de content op via je telefoon. Ook het bedienen van de Chromecast doe je via jouw smartphone of tablet. Wil je overschakelen naar een ander programma of wil je het volgende muzieknummer horen? Dan regel je dat via de telefoon. Er zijn ook Chromecasts met een afstandsbediening. Je gebruikt dan geen extern apparaat.