Alle categorieën

tot


Gameconsoles en accessoires

Klaar om te spelen? Hier vind je al je favoriete games. Xbox-serie X&S, Playstation 5 en Nintendo Switch. Of gaming laptops en gaming pc's met de nieuwste hardware voor de beste graphics. Smartphones geschikt voor gaming, te combineren met een Smartphone controller. Gaming accessoires zijn een verlengstuk van je mogelijkheden. Game in stijl met de snelste gaming monitoren toetsenborden, muizen en muismatten. Koop de playstation- of xbox-controller die het beste bij je past. Breid je collectie joy-cons uit voor de leukste Nintendo Switch party bij jou thuis.

De beste gameconsoles op een rij

Een gameconsole, ook wel bekend als spelconsole, is een spelcomputersysteem dat speciaal is gemaakt om spellen op te spelen. Hij wordt vaak gemaakt om games op de televisie te spelen. Er zijn echter ook draagbare consoles, zoals de Nintendo Switch. Toen de console net was ontdekt, kon er maar één spel op worden gespeeld. In de loop der jaren werd hij steeds verder ontwikkeld en werd er steeds meer mogelijk.

Aan het eind van de jaren 1970 en het begin van de jaren 1980 produceerde het merk Atari als eerste console waarop meerdere spellen konden worden gespeeld. Zo werd in 1980 het spel Pac-Man erg populair. Ook andere merken begonnen toen met de productie van dit soort consoles. Denk bijvoorbeeld aan Philips en Nintendo. In de jaren die volgden, werd de console steeds verder ontwikkeld. Veel mensen gamen in hun vrije tijd. Ze gebruiken hem om virtuele games te spelen.

Het werd een zeer populair en gewild apparaat. Consoles zoals de PlayStation, Xbox en Nintendo DS werden razend populair. Er kwamen steeds meer verschillende consoles op de markt en er verschenen ook steeds meer spellen die gespeeld konden worden.