Alle categorieën

tot


Soundbars: wat zijn de voordelen en waar op letten bij het kopen van een soundbar?

Soundbars voorzien je van een uitstekende geluidservaring. Niet alleen tijdens het luisteren van muziek, maar natuurlijk ook als je jouw favoriete series of films bekijkt. Een Sonos soundbar of een Samsung soundbar zijn een onmisbaar item voor het creëren van een echte thuisbioscoop. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een JBL, Sonos of Bose soundbar? Wat zijn de voordelen van deze audio en wat is momenteel de beste soundbar?

Wat is het voordeel van een soundbar?

Soundbars bieden veel voordelen. Zeker als je een liefhebber bent van goed geluid in de woonkamer, op kantoor of in je slaapkamer. Ze hebben het voordeel dat ze het geluid van een bestaand apparaat versterken en verbeteren. Bijvoorbeeld van jouw televisie. Nog een voordeel van een soundbar is dat ze minimaal 2 speakers hebben die een surround-sound experience kunnen nabootsen. Daarnaast zijn ze compact van formaat en kun je ze op verschillende manieren bevestigen en plaatsen. Bijvoorbeeld onder de tv of aan de muur.

  • Compact van formaat
  • Verschillende bevestigingsmogelijkheden
  • Surround sound effect
  • Diverse aansluitingen
  • Geen extra kabels nodig
  • Met wifi of bluetooth


Waar moet je op letten bij het kopen van een soundbar?

Wil je een soundbar kopen van Samsung, Bose of Sonos? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij de aankoop. Zo weet je zeker dat de speaker aan jouw audio wensen en behoeften kan voldoen. Soundbar kopen? Dit zijn de belangrijkste specificaties.

  • Geluidskwaliteit: als je een soundbar wilt kopen, is de geluidskwaliteit één van de belangrijkste specificaties. Dit is persoonlijk, maar heeft ook te maken met het aantal speakers en de frequentierespons. Het bereik van de frequentie bepaalt hoe specifieke klanken worden weergegeven. Des te lager de frequentie, des te beter een soundbar lage tonen kan laten horen. De respons zegt iets over de verdeling van het geluid.
  • Subwoofer: wil je een soundbar met losse speakers en een subwoofer? Met extra speakers kun je de audio vanuit verschillende richtingen laten afspelen. Dit zorgt niet alleen voor een dieper en intenser geluid, maar ook voor ruimtelijkheid. Kies je voor een soundbar met een externe subwoofer, dan geniet je van geluid met meer diepte en bas.
  • Bluetooth of wifi: er zijn soundbars die je kunt verbinden via het wifi netwerk, maar ook via bluetooth. Als je kiest voor een JBL soundbar met bluetooth, kun je vrijwel alle apparaten met bluetooth verbinden. Dus ook losse speakers en jouw smartphone. Een wifi-soundbar heeft ook voordelen. De streamingkwaliteit is vaak iets beter en stabieler.
  • Aantal kanalen: een soundbar kan verschillende kanalen hebben voor de audio. Het aantal audiokanalen heeft invloed op hoe het geluid wordt afgespeeld en weergegeven. Bijvoorbeeld in stereo of mono surround sound voor soundbars met een subwoofer.

Wat is momenteel de beste soundbar?

Wat is op dit moment de beste soundbar? Is deze van Sonos, Bose, JBL of Samsung? Wil je een compacte losse speaker kopen voor de tv? Dit zijn de beste soundbars van dit moment.

Sonos Beam Gen 2

Deze soundbar van Sonos is voorzien van Dolby Atmos geluidsweergave en Trueplay. Het geluid wordt afgestemd op de ruimte waarin deze wordt afgespeeld. Daarnaast kun je de Sonos Beam Gen 2 met wifi met je stem bedienen via Google Assistant. Deze speaker van Sonos is ook uitgerust met multiroom en kan bediend worden via de Sonos applicatie.

Samsung HW T420

Deze Samsung soundbar heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De speaker heeft een aparte 6,5 inch subwoofer, bluetooth en een One Remote Control. Deze Samsung soundbar detecteert het geluid automatisch door Smart Sound. Je geniet altijd van een optimale weergave. Deze soundbar heeft zelfs een game modus met crosstalk cancellation.
 

Bose Soundbar 500

De Soundbar 500 van Bose is niet alleen voorzien van wifi, maar ook van bluetooth. Je kunt hem dus verbinden met vrijwel alle apparaten. Daarnaast heeft deze soundbar surround-sound speakers en kun je het apparaat met je stem bedienen via Google Assistant. Daarnaast heeft de Bose Soundbar 500 een chique en slank design.

JBL Bar 2.1

Deze soundbar van JBL is voorzien van een subwoofer die je draadloos kunt gebruiken. De JBL Bar 2.1 is uitgerust met wifi en bluetooth. Daarnaast geniet je van Deep Bass technologie voor een optimale geluidservaring. De soundbar van JBL heeft een HDMI aansluiting en voorziet je thuis van surround sound en Dolby Digital voor de beste ervaring.

Top 10 Soundbars aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 TVoutlet TCL Draadloze Dolby Audio S522WE 2.1 Soundbar 200W 109. 00   

Je bespaart 1080. 00

Bekijk aanbieding
2 Expert Sharp HTSBW110 Soundbar Zwart 113. 00 Bekijk aanbieding
3 Expert Philips TAB5305/10 Soundbar Zwart 119. 00 Bekijk aanbieding
4 Doublepoint Bluesound: Pulse Soundbar Plus - Wit 999. 00 Bekijk aanbieding
5 Doublepoint Bluesound: Pulse Soundbar Plus - Zwart 999. 00 Bekijk aanbieding
6 Doublepoint Bluesound: Pulse 2i Draadloze Soundbar - Wit 999. 00 Bekijk aanbieding
7 Expert Samsung HW-Q990C Soundbar Zwart 999. 00 Bekijk aanbieding
8 EP Sony HT-A7000 Dolby Atmos soundbar 999. 00 Bekijk aanbieding
9 TVoutlet Samsung HW-Q990C Cinematic Q-series Soundbar 11.1.4 (2023) 1069. 00 Bekijk aanbieding
10 Expert LG DS95QR Soundbar Zwart 1189. 00 Bekijk aanbieding