Alle categorieën

tot


Voorgestelde filters: Gaming

Gaming headset kopen: wat zijn de beste headsets voor gaming?

Een gaming headset is onmisbaar tijdens het spelen van videogames. Met een headset blijf je namelijk in contact met je vrienden, vijanden of andere tegenspelers. Met een gaming headset kun je jouw video ook van commentaar voorzien als je jouw games live wilt streamen. Wil je een gaming headset kopen? Dan wil je wel een goede keuze maken.

Belangrijke specificaties voor de beste gaming headsets

Wil je een bluetooth gaming headset kopen of draag je liever een wireless gaming headset? Een draadloze gaming headset geeft je ook tijdens het spelen van videogames de vrijheid die je nodig hebt. Met een bluetooth gaming headset kun je eenvoudig externe apparaten koppelen en verbinden. Als je een headset wilt kopen voor gaming, is het ook belangrijk om op de kenmerken te letten. Zoals de microfoon en de luidspreker, maar natuurlijk ook de ruisonderdrukking en het platform waarvoor de gaming headset kunt gaan gebruiken.

Draadloos of bedraad 

Een wireless gaming headset geeft je vrijheid. Ook hoef je geen rekening te houden met kabels die her en der over je bureau verspreid liggen. Een draadloze headset om mee te gamen, hoef je dus ook niet af te zetten als je even wegloopt van je gaming bureau.

Een bedrade gaming headset heeft daarentegen vaak een stabielere verbinding. Je hoeft niet bang te zijn dat het geluid wegvalt omdat de headset even geen verbinding heeft.
 

Platform of game console

Als je een gaming headset wilt kopen, is het ook belangrijk om te letten op de compatibiliteit. Er zijn multifunctionele headsets die geschikt zijn voor elk soort platform, maar er zijn ook gaming headsets die je alleen kunt gebruiken voor PC gaming, Playstation of de Xbox.

Hoofdband en oorschelpen

Ook comfort speelt een belangrijke rol bij het kopen van een goede headset. Je draagt ze vaak voor een flink aantal uren achtereen. Zorg ervoor dat de hoofdband van een gaming headset zacht aanvoelt en ruim verstelbaar is. Ook de oorschelpen moeten goed om je oren passen en zacht aanvoelen. Ze mogen geen drukkingen of huidirritatie veroorzaken.

Stereo of Surround

Een gaming headset met stereogeluid heeft 2 kanalen. Het geluid hoor je dus zowel met je rechter- als je linkeroor. Het voordeel van een gaming headset met stereogeluid, is dat je hierop vrijwel alle soorten multimedia kunt afspelen. Deze headsets kun je gebruiken voor heel veel verschillende soorten platformen. Ze zijn voorzien van 3.5 mm aansluiting.

Wil je een headset met een gedetailleerde geluidsbeleving? Dan kun je ook kiezen voor een gaming headset met virtueel surround sound. Dit geluid komt heel dicht bij de realiteit waardoor je jouw videogame nog intenser beleeft. Een gaming headset met virtueel surround sound werkt via speciale software. Ook moet de console een USB hebben.

Gaming headsets van JBL of van Logitech?

Een JBL gaming headset heeft een prettig draagcomfort en een uitstekende geluidskwaliteit. Dat geldt niet alleen voor de microfoon, maar ook voor de speakers. Als je op zoek bent naar een JBL headset om mee te gamen, kun je het beste kiezen voor de Quantum serie.

  • JBL Quantum 910 X Wireless
  • JBL Quantum 400
  • JBL Quantum 610 Wireless
  • JBL Quantum 810 Wireless


De headsets van JBL zijn vaak draadloos en geschikt voor vrijwel alle platformen en gaming consoles. JBL heeft gaming headsets met stereo en surround sound. De prijzen voor deze headsets om mee te gamen variëren. Het gemiddelde ligt tussen de € 100,00 en € 250,00.

Logitech G gaming headset

De G-lijn van Logitech is gereserveerd voor kwalitatieve gaming headsets in alle klassen. Kies voor een basis headset of een topklasse set. Draadloos, met een mute-functie of verlichting. Welke gaming headset je ook kiest. Logitech staat altijd voor hoge kwaliteit. De prijs voor een Logitech G gaming headset varieert van € 50,00 tot maar liefst € 350,00.

  • Logitech G Speed Pro X 2
  • Logitech G 733 Lightspeed
  • Logitech G 432 7.1 Surround Sound
  • Logitech G 335


Logitech gaming headsets zijn over het algemeen wat duurder dan de headsets van JBL. Het merk heeft wel een headset voor gaming met basisfuncties voor een lage prijs. De G 355 van Logitech is een bedrade headset voor gaming. De set heeft 40mm speaker drivers en is geschikt voor flink wat platformen en consoles. Je kunt de G 355 gaming headset van Logitech gebruiken voor de computer, maar ook voor de Xbox en natuurlijk de Playstation.

Gaming headsets: wat zijn de voordelen?

Gaming headsets gebruik je in combinatie met je console. Zoals de PlayStation of Xbox bijvoorbeeld. Speel je computer games? Dan gebruik je een gaming headset voor de pc. Met een headset blijf je in contact met jouw medespelers. Je kunt kiezen voor een bedrade set of een draadloze gaming headset. Wat zijn de voordelen van headsets voor gaming?

Beste gaming headsets: bedraad of een wireless headset?

Headsets kunnen bedraad of draadloos zijn. Een gaming headset die draadloos is, voorziet je van een stabiele verbinding. Deze headsets bieden vooral voordelen als je jouw games vaak op één plek speelt. Draadloze gaming headsets werken meestal via een bluetooth verbinding. Je koppelt de headset dus aan je console of spelcomputer. Je hoeft geen rekening te houden met een snoer. Je kunt even weglopen en de headset op houden. De beste headsets kunnen dus draadloos of bedraad zijn.

Voordelen van gaming headsets met stereo en surround sound

Of je nu kiest voor een draadloze of bedrade gaming headset, je gebruikt ze omdat je wilt kunnen genieten van een intense spelervaring. Gaming headsets moeten daarom zeker voorzien zijn van goed geluid. Daarbij heb je de keuze uit stereogeluid of surround sound.

Externe boxen of een gaming computer voorzien je vaak niet van de beste geluidskwaliteit. De beste gaming headsets doen dat wel. Geluid is namelijk een belangrijk onderdeel van hoe je een game ervaart. Dat is zeker het geval bij Xbox of PlayStation shooter games. Het geluid van gaming headsets is ook belangrijk omdat je duidelijk wilt kunnen communiceren met tegenstanders. De beste gaming headsets zijn voorzien van surround sound of stereo.

  • Voordelen headsets met stereogeluid: als je kiest voor een gaming headset met stereogeluid, hoor je zowel links als rechts geluid. Sommige geluiden hoor je links, zoals schietgeluiden. Andere effecten hoor je in je rechteroor. De beste draadloze of bedrade headsets met stereogeluid zijn dus uitgerust met 2 speakers. Deze sets kun je qua geluid het beste dragen als je vaak shooter games speelt op de computer of console. 
  • Voordelen headsets met surround sound: als je kiest voor gaming headsets met surround sound, dan wordt het geluid van de game die je speelt dieper en ruimtelijker weergegeven. Je hoort dus meer details. Zoals voetstappen of schieten bijvoorbeeld. De beste gaming headsets hebben een virtual of true surround sound. Virtual surround sound gaming headsets hebben 2 speakers die samen zorgen voor meer diepte. Een true surround sound headset om te gamen heeft zelfs 5 speakers en een extra bas.


Hoe lang gaan gaming headsets mee?

Ben je op zoek naar een gaming headset voor de pc of console? Dan wil je natuurlijk wel weten wat de levensduur van dit accessoire is. Hoe lang een headset meegaat is afhankelijk van een aantal factoren. De beste gaming headsets bevatten vaak wat betere componenten. Ze zijn duurder in aanschaf maar gaan uiteindelijk langer mee dan een goedkope headset.

De levensduur varieert van 1 jaar voor goedkope sets tot 10 jaar voor luxe gaming headsets.

De beste headsets maken écht het verschil tijdens het spelen van spellen op de computer of de game console. Door het intense geluid ervaar je het spel meer en heb je geen last van bijgeluiden. Wireless of bedrade headsets zijn vaak ook voorzien van noise cancelling. Natuurlijk ervaren ook andere mensen in de ruimte geen geluidsoverlast als je een headset draagt. Door de microfoon kun je hands-free communiceren met tegenstanders of vrienden.

Daarnaast zijn ze heel eenvoudig te verbinden via bluetooth of via het snoer als je kiest voor een bedrade gaming headset. Je hoeft geen aparte speakers meer te gebruiken of aan te schaffen. Ook hoef je niet meer af te gaan op het geluid van de computer. Een gaming pc of een gaming laptop is vaak standaard voorzien van ingebouwde speakers. Ze voorzien je niet altijd van de beste geluidskwaliteit. Daardoor mis je belangrijke details en de spelbeleving.

Wat kost een goede headset om mee te gamen?

Wat kost een goede gaming headset? De prijs van een headset wordt voornamelijk bepaald door de specificaties en het geluid. Draadloze headsets zijn vaak wat duurder in aanschaf dan bedrade sets. Ook is de prijs van een headset met surround sound vaak hoger dan van een set met stereogeluid. De prijzen variëren van enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s.

Top 10 Gaming headsets aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Megekko Gembird Gaming Headset Zwart 10. 95   

Je bespaart 94. 00

Bekijk aanbieding
2 Megekko Gembird GHS-05-R hoofdtelefoon/headset Bedraad Hoofdband Gamen Zwart, Rood 10. 95 Bekijk aanbieding
3 Megekko Razer Kraken V3 Bedrade Gaming Headset 99. 90 Bekijk aanbieding
4 Megekko Razer Blackshark V2 Bedrade Gaming Headset 99. 90 Bekijk aanbieding
5 Alternate Microsoft Xbox Wireless Stereo Headset gaming headset Bluetooth 4.2, PC, Xbox One, Xbox series S|X 99. 90 Bekijk aanbieding
6 Megekko Turtle Beach Stealth 600X Gen2 MAX Draadloze Gaming Headset 99. 95 Bekijk aanbieding
7 Megekko HyperX Cloud Alpha Pro Zwarte Gaming Headset 99. 95 Bekijk aanbieding
8 Alternate HyperX Cloud III Wireless Gaming Headset gaming headset PC, PlayStation 4, PlayStation 5 104. 90 Bekijk aanbieding
9 Megekko PDP Airlite Pro Headset Draadloos Hoofdband Gamen Zwart, Brons 104. 95 Bekijk aanbieding
10 Megekko PDP AIRLITE Pro Headset Draadloos Hoofdband Gamen Zwart, Groen 104. 95 Bekijk aanbieding