Alle categorieën

tot


Samsung smartphones: wat is het verschil tussen een Samsung A en S?

Samsung smartphones zijn populair en dat is niet voor niets. Het merk staat voor kwaliteit en gebruiksgemak. Daarnaast heeft een smartphone telefoon diverse handige functies én een uitstekende camera. Wat is op dit moment de beste Samsung telefoon? Wat is het verschil tussen A en S en welke serie van Samsung is het beste? Je leest erover in deze koopgids.

Wat is het verschil tussen een Samsung S en een A?

Als je een Samsung smartphone aanbieding wilt kopen, dan heb je de keuze uit een telefoon uit de S of de A serie. Over het algemeen zijn de telefoons uit de S-serie van Samsung wat luxer uitgevoerd. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua componenten. De Samsung A modellen zijn vooral heel toegankelijk. Wat zijn de verschillen tussen Samsung S en A?

Samsung S serie smartphones

In de S-serie vind je high-end smartphones van Samsung. Deze telefoons zijn voorzien van geavanceerde technologie. Zo zijn sommige modellen beter waterproof dan de smartphones uit de A-serie en zijn ze voorzien van meerdere camera’s met hoogwaardige lenzen. Een Samsung S-serie telefoon heeft ook een AMOLED beeldscherm en een batterij met een grote capaciteit. De telefoons uit de S-serie van Samsung zijn tevens geschikt voor 5G.

Samsung A serie smartphones

Als je op zoek bent naar een goede middenklasse smartphone, dan zijn de telefoons uit de A-serie van Samsung een goede keuze. Ze zijn goedkoper dan de modellen uit de S-serie. Deze toestellen zijn voorzien van een aluminium frame. Dat maakt ze wel lichter dan de smartphones uit de andere series. Ook het beeldscherm van een Samsung A is groter.
 

Welke serie is het beste in Samsung: A of S?

Welke serie het beste is, hangt af van hoe je de telefoon wilt gaan gebruiken. Als je waarde hecht aan geavanceerde functies, een indrukwekkende snelheid en 5G, dan kun je het beste kiezen voor een Samsung smartphone uit de S-series. Ook als je veel waarde hecht aan een goede camera met hoogwaardige lenzen kies je voor een Samsung S-serie smartphone. De telefoons uit deze serie worden vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden.

De smartphones uit de A-serie van Samsung zijn iets goedkoper dan de S modellen. Hoewel ze iets minder geavanceerd zijn, vallen ze nog steeds in de top 5 van beste smartphones van dit moment. Deze modellen hebben een groot beeldscherm en bieden de gebruiksvriendelijkheid en compatibiliteit die je van het merk Samsung bent gewend.

Belangrijke specificaties voor een Samsung smartphone

Ga je voor een geavanceerde Samsung S-serie of kies je toch voor de budgetvriendelijke smartphones uit de A-serie? Die keuze kan soms best lastig zijn. Zeker als je niet weet waar je op moet letten. Een aantal belangrijke kenmerken van Samsung smartphones op een rij:

  • Beeldschermformaat: als je een Samsung smartphone wilt kopen, is het belangrijk om op de grootte van het beeldscherm te letten. Dit is vooral een persoonlijke keuze. Wil je de telefoon meenemen in je broekzak? Kies dan voor een telefoon met een beeldscherm dat kleiner is dan 6 inch. Werk je veel op je telefoon of vind je een groter beeldscherm prettiger? Kies dan voor één van de Samsung smartphones uit de A-serie.
  • RAM geheugen: het RAM geheugen zegt iets over de functionaliteit van de smartphone. Kies je voor een telefoon met een RAM van 4 GB? Of gebruik je veel apps en programma's die je tegelijkertijd wilt kunnen openen? Kies dan voor de wat duurdere Samsung smartphones uit de S-serie met een geheugen van 8 of zelfs 16GB.
  • Batterijcapaciteit: de batterijen van een Samsung smartphone hebben over het algemeen een hoge capaciteit. Vaak van minimaal 4000 mAh. Je kunt de smartphone dan ruim 10 uur gebruiken, zonder dat je deze tussentijds op hoeft te laden.

Wat is op dit moment de beste Samsung telefoon? 

Samsung Galaxy S23 Ultra

De Samsung Galaxy S23 Ultra is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chip. Deze chipset staat voor de prestaties en een indrukwekkende batterijduur. De camera is voorzien van een 200 megapixel hoofdsensor met zoom. Dit is dus ook de perfecte keuze als je op zoek bent naar een Samsung smartphone met een goede camera. De S23 Ultra van Samsung heeft een groot beeldscherm van 6,8 inch. Deze kun je tevens gebruiken in combinatie met de meegeleverde stylus voor het maken van snelle aantekeningen.

Beeldscherm          : 6,8 inch Processor   : Qualcomm Snapdragon
Opslagcapaciteit    : 512 GB Camera       : 200 MP
Besturingssysteem : Android Prijs +/-       : € 1.579,00

 

Top 10 Samsung smartphones aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 TVoutlet Samsung Galaxy A25 5G 16,5 cm (6.5") USB Type-C 6 GB 128 GB 5000 mAh Zwart 0. 00 Bekijk aanbieding
2 TVoutlet Samsung Galaxy A04s SM-A047F/DSN 16,5 cm (6.5") Dual SIM 4G USB Type-C 3 GB 32 GB 5000 mAh Wit 0. 00 Bekijk aanbieding
3 TVoutlet Samsung Galaxy A54 5G SM-A546B/DS 16,3 cm (6.4") Hybride Dual SIM Android 13 USB Type-C 8 GB 128 GB 5000 mAh Wit 0. 00 Bekijk aanbieding
4 TVoutlet Samsung Galaxy A33 5G Enterprise Edition SM-A336BZKGEEE smartphone 16,3 cm (6.4") Hybride Dual SIM USB Type-C 6 GB 128 GB 5000 mAh Zwart 0. 00 Bekijk aanbieding
5 TVoutlet Samsung Galaxy A54 5G SM-A546B/DS 16,3 cm (6.4") Hybride Dual SIM Android 13 USB Type-C 8 GB 128 GB 5000 mAh Limoen 0. 00 Bekijk aanbieding
6 EP Samsung Galaxy A54 5G 128GB 459. 00 Bekijk aanbieding
7 EP Samsung Galaxy A54 5G 256GB 509. 00 Bekijk aanbieding
8 EP Samsung Galaxy A54 5G 256GB 509. 00 Bekijk aanbieding
9 Blokker Samsung Galaxy A25 5G 256GB Donkerblauw 527. 95 Bekijk aanbieding
10 TVoutlet Samsung Galaxy Z Flip4 256 GB Grijs 799. 00 Bekijk aanbieding