Alle categorieën

tot


Desktop kopen: waar moet je op letten?

Een desktop kopen doe je niet zomaar. Het liefst wil je goed voorbereid een keuze kunnen maken. Belangrijk, want elke desktop heeft zijn eigen functies en specificaties. Ze zijn geschikt voor recreatief gebruik, maar ook voor gaming of intensief zakelijk gebruik. Heb je een goede desktop aanbieding gezien? Laat je dan niet direct verleiden door een lage prijs.

De aanschaf van voordelige desktop computers is namelijk ontzettend persoonlijk. Een goedkope desktop waar je achteraf niets aan hebt is immers nog te duur. Wil je een desktop kopen met i7 of i5? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de belangrijke specificaties van een desktop. Je wilt ook weten wat het verschil is tussen een desktop en een pc, welke optie het meest zuinig is en wat de verschillende merken desktops je gaan kosten. 

Geen producten gevonden!

Belangrijke specificaties van een desktop

Welke specificaties belangrijk zijn voor jouw desktop, is ook afhankelijk van hoe je de computer wilt gaan gebruiken. Is dat voornamelijk om te gamen, wil je foto’s en video’s bewerken of uitsluitend tekst verwerken en surfen op het internet? Een desktop pc moet in elk geval een aantal basiscomponenten hebben. De belangrijkste specificaties zijn:

  • Processor: des te sneller de processor, des te sneller de desktop reageert.
  • Werkgeheugen: een groot werkgeheugen is belangrijk bij foto- en videobewerking.
  • Harde schijf: alle data wordt opgeslagen op een SSD of HDD harde schijf.
  • Besturingssysteem: kies voor een Windows of een macOS besturingssysteem.

Wat is het verschil tussen desktop en pc?

Wat is het verschil tussen een desktop en een pc of computer? Eigenlijk zijn er maar enkele verschillen. Een pc heeft een aparte behuizing of computerkast en een beeldscherm. Bij een desktop ontbreekt het beeldscherm. Deze moet je dus apart aansluiten. De behuizing biedt plaats aan het moederbord en alle andere belangrijke specificaties van een desktop of pc.

Wat kost een goede desktop computer?

Je kunt kiezen voor voordelige desktop computers, maar er bestaan ook duurdere varianten. Desktops waar je zware programma's op kunt laten draaien of gaming desktops zijn vaak wat duurder. Ze hebben een groter werkgeheugen, een krachtige SSD schijf en processor. Zoals een i7 desktop bijvoorbeeld. Desktops voor recreatief gebruik of om mee te kunnen internetten zijn vaak wat goedkoper. De prijs van een desktop computer kan dus sterk variëren. Afhankelijk van de componenten schommelt de prijs tussen de € 400 en € 3.000.

Wat is zuiniger een laptop of desktop?

Als je een desktop wilt kopen wil je natuurlijk ook letten op het verbruik. Ook dit kan de keuze voor een laptop of een desktop beïnvloeden. Laptops zijn zuiniger in verbruik dan desktops. Deze vaste computers kunnen tot wel 3 keer meer stroom verbruiken dan laptops.

Een tablet verbruikt het minste energie, maar is vaak niet geschikt voor het uitvoeren van dagelijkse (zware) taken. Het verbruik is ook afhankelijk van de leeftijd van een pc of laptop.

Des te ouder het apparaat, des te meer energie deze zal verbruiken. De technologie innoveert continu. Daardoor worden apparaten steeds zuiniger. Als je de energierekening in de hand wilt houden, is het dus ook verstandig om een desktop na 5-8 jaar te vervangen.
 

Desktop kopen met i7?

i7 desktops hebben een razendsnelle processor. Deze is vele malen sneller dan desktops met een i3 of i5 processor. Deze keuze maak je als je op zoek bent naar eenvoudige maar voordelige desktop computers. i7 zegt vooral iets over het cachegeheugen, maar ook over de kloksnelheid. Dit is vooral belangrijk als je werkt met behoorlijk zware pc programma’s.

Zoals Final Cut Pro of Photoshop voor video- en fotobewerking. Een i7 desktop kopen doe je ook als je wilt gamen op een computer. Ze voorzien je van een goede prestatie zonder onderbrekingen. Naast i7 zijn er tegenwoordig ook desktops met Intel Core i9 voor professionele doeleinden. Naast Intel Core zijn er ook desktops met andere processoren. Zoals bijvoorbeeld de Celeron-processor voor desktops, Pentium of de X-serie van Intel.

Welke merken desktops zijn het beste?

Er zijn ontzettend veel desktop merken op de markt. De bekendste zijn Apple en Acer. Deze desktops zijn vaak ook wat duurder in aanschaf. De desktops van deze merken worden veel verkocht. Zoek je een desktop aanbieding? Dan kun je het beste kiezen voor een computer van ASUS, Dell of HP. Ook Lenovo produceert goede desktops voor thuisgebruik tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Welke desktop kies jij?