Alle categorieën

tot


NAS: welke NAS server heb ik nodig en wat is een Network Attached Storage?

Met een Network Attached Storage of een NAS server, heb je de beschikking over je eigen draadloze opslag. Voor documenten en foto’s, maar ook voor zakelijke bestanden natuurlijk. Met een NAS server kun je jouw bestanden opslaan, maar ook beheren en streamen. Waar ter wereld je ook bent. Je hebt alleen een goed werkende wifi verbinding nodig. Maar wat zijn de voordelen van deze netwerkopslag en welke NAS heb je nodig voor thuisgebruik?

Geen producten gevonden!

Wat voor NAS heb ik nodig?

Een NAS voor thuis heeft vaak 2 tot 4 drivebays. De bays zeggen iets over het aantal harde schijven dat je kunt plaatsen voor de opslag. Afhankelijk van jouw budget én de grootte van de opslagcapaciteit die je nodig hebt, kun je ook kiezen voor een server met 4 drivebays. Over het algemeen heb je de keuze uit een rackmount NAS en een staande NAS. Het staande model wordt het meest gebruikt door consumenten. Werk je thuis of wil je de Network Attached Storage ook zakelijk gebruiken? Dan is een rackmount NAS een goede keuze. Met deze servers kun je ook backups maken én meerdere harde schijven plaatsen.

Waarom een NAS thuis? Dit zijn de voordelen van een NAS server

  • Overal toegang tot je bestanden
  • Mogelijkheid om meerdere apparaten te koppelen wat de efficiëntie kan verbeteren
  • Aansluiten van tablets, printers en andere randapparatuur
  • Meer mogelijkheden omdat je meerdere harde schijven kunt toevoegen
  • Verbinding via router waardoor meerdere apparaten tegelijkertijd toegang hebben
  • Een betere beveiliging van de gegevensback-up
  • Mogelijkheid om ook offline backups te maken
  • Opslagcapaciteit is makkelijk uitbreidbaar
     

Wat is het verschil tussen een NAS en een server?

NAS

Een Network Attached Storage is een server voor gegevensopslag. Een NAS stuurt de benodigde informatie naar de computer die verbonden is met het betreffende netwerk. Deze gegevensopslag is voordeliger dan wanneer je een server wilt kopen. Dat terwijl een NAS dezelfde hoeveelheid opslag aankan dan een server. Een Network Attached Storage kan alleen gegevens opslaan en openen. Een server heeft vaak meer mogelijkheden.

Server

Een server bevat componenten die vergelijkbaar zijn met die van een computer. Servers zijn geschikt voor het beheren van bulkopslag en snelle netwerken. Ze garanderen een hoge uptime. Ook kan de RAM van een server naar wens worden uitgebreid. Met een NAS krijg je overal waar je internet hebt toegang tot jouw gegevens. Met een server is dat niet het geval.

NAS kopen: dit zijn de beste opslag servers voor thuisgebruik

Synology DS118

Deze NAS van Synology is heel geschikt voor thuisgebruik. De Network Attached Storage heeft 1 ethernet poort en 2 USB poorten voor het aansluiten van externe apparaten. De Synology DS118 heeft 1GB  RAM geheugen en 1 drive bay of harde schijf slot. Deze NAS is geschikt voor de besturingssystemen van iOS, Android, Chrome OS en Windows.
 

Merk: Synology Ethernetpoorten : 1
USB poorten: 2 Aantal drive bays: 1
RAM geheugen: 1GB Prijs  +/-: € 181,00

 

2. Synology DS220+

Deze ontzettend krachtige NAS server voorziet je van maar liefst 2 drivebays en een RAM geheugen van 2 GB. De opslagcapaciteit bedraagt zelfs 12 TB. De DS220+ NAS van Synology heeft een Intel Celeron processor, 2 ethernet poorten en 2 USB-aansluitingen. Deze NAS is geschikt voor Android, iOS, Windows en Chrome OS besturingssystemen.

Merk: Synology  Ethernetpoorten: 2
USB poorten: 2 Aantal drive bays: 2
Prijs  +/-: € 709,00 RAM geheugen: 2 GB

 

Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB

Deze NAS van Western Digital heeft 2 drive bays of harde schijf sloten en is voorzien van een Marvell Armada processor. Deze Network Attached Storage heeft een intern geheugen van 1GB en een totale opslagcapaciteit van 8 TB. De opslag heeft 2 USB poorten voor het verbinden van apparaten en 1 extra ethernetpoort. Voor Windows, Linux en Mac OS.

Merk: Western Digital Ethernetpoorten: 1
USB poorten: 2 Aantal drive bays: 2
Prijs  +/-: € 343,00 RAM geheugen: 1 GB

 

Wat is de beste goedkope NAS drive?

Wil je wel gebruikmaken van een NAS maar niet te veel geld uitgeven? Dan kun je ook kiezen voor de beste goedkope NAS servers van dit moment. Ook met een beperkt budget kun je thuis of op jouw thuiswerkplek profiteren van een Network Attached Storage. Bijvoorbeeld met de Synology SD120j. Deze voordelige NAS  bestel je vanaf € 115,00. Daarvoor krijg je 1 drive bay, een NAS met een Marvell Armada processor en 500 MB RAM.

Ook de Western Digital My Cloud Home voor € 149,00 is een budgetvriendelijke NAS. Deze opslag biedt 1 harde schijf slot en 1 GB aan intern geheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 2 TB. Deze Network Attached Storage is voorzien van een krachtige RealTek processor.