Alle categorieën

tot


JBL speakers: welke JBL bluetooth speaker heeft het beste geluid?

JBL speakers zijn niet meer weg te denken uit de wereld van muziek, maar ook niet uit onze huiskamer, slaapkamer en onderweg. Het assortiment boxen van JBL is ontzettend gevarieerd. Van kleine bluetooth speakers tot aan grote partyboxen op wielen. Maar welke speaker kan het hardst en welke box geeft het beste geluid? En wat is beter; Bose of JBL? Je leest het allemaal in deze uitgebreide koopgids over bluetooth speakers van JBL.

Geen producten gevonden!

Waar komt het merk JBL vandaan?

Je kunt geen audio winkel binnenlopen of je ziet wel speakers van JBL. De afkorting staat voor James Bullough Lansing, de oprichter van het wereldbekende label. Het van origine Amerikaanse merk timmert al flink wat jaren aan de weg. De eerste JBL producten werden gelanceerd in 1946. Jaren later kwam het merk in handen van Harman Kardon, die JBL nu nog onder zijn hoede heeft. De speakers van het merk kenmerken zich door het tijdloze en trendy design, maar natuurlijk ook door de innovaties en de waanzinnige geluidskwaliteit.

JBL draagbare speakers JBL partyboxen
JBL Pulse JBL Partybox On The Go
JBL Clip JBL Partybox 110
JBL Flip JBL Partybox 310
JBL Charge JBL Partybox 710
JBL Xtreme JBL Partybox 1000
JBL Boombox JBL Partybox Encore

 

Wat is beter: Bose of JBL?

Kies je voor  audioapparatuur of speakers van JBL of Bose? Wat is een betere keuze? Beide merken produceren hoogwaardige producten. Toch hebben zowel Bose als JBL een aantal belangrijke verschillen in hun speakers. JBL bluetooth speakers hebben een goede geluidskwaliteit, een tijdloos design,krachtige batterij en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bose is een betere keuze als je op zoek bent naar een vast audiosysteem in de huiskamer of een speaker die je niet persé met je mee hoeft te nemen.

Geluid: zowel Bose als JBL bluetooth speakers produceren stereogeluid. Bose zet meer in op het lage gebruik. Bijvoorbeeld tijdens het afspelen van jazz of klassieke muziek. JBL speakers hebben subwoofers met een verfijnd baseffect. De luidsprekers hebben een mooie vibrato waardoor de diepere bastonen tot in de kleinste details worden weergegeven.

Batterijduur: De batterijduur van JBL speakers is indrukwekkend. Deze kan oplopen tot wel 20 uur. Bluetooth speakers van Bose hebben een gemiddelde batterijduur van 10 uur.

Design: de speakers van zowel Bose als JBL zijn compact en licht van gewicht. De behuizing van een JBL bluetooth speaker is vaak spatwaterdicht waardoor je ze ook veilig buiten kunt gebruiken. De ontwerpen van de speakers zijn meer trendy dan die van Bose.

Connectiviteit: een speaker van Bose is vaak uitgerust met spraakbesturing of AirPlay. JBL heeft meestal geen mogelijkheden toe. Beide merken maken gebruik van bluetooth. Speakers van JBL hebben vaak wel een groter bereik. Dit varieert van 10 tot 30 meter. JBL auto speakers hebben vaak ook een AUX ingang voor bijvoorbeeld een USB.

Welke JBL box heeft het beste geluid?

Ben je op zoek naar een JBL bluetooth speaker voor onderweg, in de auto of in huis? Dan is goed geluid natuurlijk ontzettend belangrijk. Elke speaker is voorzien van de echte JBL sound, maar de JBL Flip 6 heeft het beste geluid. Deze compacte speaker met bluetooth neem je door zijn lichte gewicht van 550 gram ook nog eens makkelijk mee naar buiten.

Dat doe je veilig, want deze JBL box met het beste geluid is spatwaterdicht. Deze bluetooth speaker heeft op zichzelf al een uitstekend geluid, maar door dat je hem eenvoudig kunt koppelen met andere JBL speakers, geniet je van nog meer volume en een diepere bass.

JBL speakers met elkaar verbinden? Ja, sommige modellen speakers van JBL kun je met elkaar verbinden. Je geniet dan van een nog meer intens geluid.  Dan kun je onderling via de luidsprekers doen, maar ook door gebruik te maken van de JBL Portable App. Deze applicatie is zowel voor iOS als Android gratis te downloaden op je smartphone. Andere speakers, zoals de Xtreme 2 en de JBL Boombox, kun je verbinden via Connect+.

Verbinden via Connect+ PartyBoost functie
JBL Xtreme 2 JBL Flip 5
JBL Charge 4 JBL Xtreme 3
JBL Boombox JBL Boombox 2
  JBL Pulse 4
  JBL Charge 5

 

Welke JBL speaker kan het hardst?

De Boombox van JBL gaat het hardst als het aankomt op een draagbare bluetooth speaker. Deze stoere luidspreker heeft een uitzonderlijke diepe en luide bass. Eigenlijk zoals je dat gewend bent van JBL. Daarnaast heeft de draagbare bluetooth Boombox van JBL niet alleen het hardste geluid, maar met 24 uur speeltijd ook de grootste accucapaciteit. Ben je niet persé op zoek naar een draagbare JBL speaker maar wil je wel kunnen genieten van hard geluid? Kies dan voor één van de indrukwekkende en grote JBL Partyboxen.