Alle categorieën

tot


Laptop kopen voor thuis of op kantoor

Een laptop kopen voor thuis, op kantoor of om te kunnen gamen? Dat doe je natuurlijk wel overwogen. Je houdt de laptop aanbiedingen in de gaten, maar kijkt ook naar de verschillende merken laptops. Zoals bijvoorbeeld een Asus laptop of Lenovo laptops.

Of je nu een laptop koopt voor thuis of voor zakelijk gebruik. Het is belangrijk dat de computer aan jouw behoeften voldoet. Daarom is het belangrijk om op de laptop specificaties te letten. Zoals het besturingssysteem, de processor, de opslagruimte, het werkgeheugen en de schermgrootte. En als je een gaming laptop wilt kopen of een computer wilt aanschaffen voor thuisgebruik, wat zijn dan de beste merken laptops?

De beste merken laptops van dit moment

Er zijn ontzettend veel merken laptops in verschillende prijsklassen. Een Medion laptop is relatief goedkoop. Een ACER of Dell laptop vind je in het middensegment. Natuurlijk zijn er ook dure laptops. De prijs wordt mede bepaald door de specificaties en de mogelijkheden. Hieronder zie je een lijst met verschillende merken laptops voor zakelijk en privégebruik.

 • Dell
 • Lenovo
 • Asus
 • Medion
 • ACER
 • Razer
 • HP


Laptop specificaties: waar op letten als je een laptop wilt kopen

Laptop specificaties: waar op letten als je een laptop wilt kopen.

Besturingssysteem

 • Windows: Windows is een veel gebruikt besturingssysteem. Het is gebruiksvriendelijk en heeft de breedste compatibiliteit van alle besturingssystemen voor laptops.
 • Mac OS: dit besturingssysteem is voor Apple apparaten. Bijvoorbeeld voor laptops zoals de Macbook Pro. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en werkt naadloos samen met andere Apple apparaten. Niet alle software is compatibel met het systeem. 
 • Chrome OS: Chrome is een eenvoudig besturingssysteem voor laptops. Het is snel en geschikt voor mensen die online willen werken, surfen en hun mail willen checken.


Processor

 • Standaard processors: wil je de laptop uitsluitend voor lichte taken gebruiken of recreatief? Kies dan voor een laptop met een Ryzen 3, Celeron of Intel Pentium processor. Hiermee kun je video's bekijken, maar ook surfen  of tekstverwerken. 
 • Premium processors: wil je met zwaardere programma’s kunnen werken op je laptop? Kies dan voor een laptop met een i5 of Ryzen processor. Ze zijn perfect voor dagelijkse werkzaamheden, maar zijn ook geschikt voor gamen of video’s en foto’s bewerken. 
 • High premium processors: deze laptops hebben een Intel Core i7 of zelfs een Intel Core i9 processor. Ze zijn geschikt voor zware taken zoals foto- en videobewerking, maar ook voor het spelen van grafisch hoogwaardige computergames. 

 

Opslag

 • HDD-opslag: een laptop met een HDD-opslag biedt veel ruimte voor je bestanden, maar is wel langzamer dan een laptop met een SSD-opslag. Als je wilt gamen of bestanden wilt openen, gaat dit minder snel dan bij een laptop met SSD.
 • SSD-opslag: een SSD-opslag is sneller dan een harde schijf. Je kunt sneller opstarten en laden. De opslagruimte is wel beperkter dan bij een HDD- opslag. Een SSD verbruikt ook minder stroom en is stiller in gebruik. De accu van je laptop gaat dus langer mee.  

 

Wat is een goede laptop voor een redelijke prijs?

Er zijn meerdere goede laptops voor een redelijke prijs. Als je een budget hebt tot € 400,00 voor een goede laptop, hoef je zeker geen genoegen te nemen met mindere kwaliteit. Als je een budgetvriendelijke laptop wilt kopen die toch goed presteert en geschikt is voor dagelijks gebruik, dan is een Lenovo laptop of een HP laptop altijd een goede keuze. Je hebt dan ook nog de keuze uit laptops van 14 inch of van 15,6 inch. In een iets hoger segment vind je ook goede laptop merken voor een voordelige prijs. Zoals een ASUS laptop of Acer laptop.

Wat is beter HP of Acer laptop?

Wil je een laptop kopen maar twijfel je tussen HP of Acer? Over het algemeen produceren beide merken goede laptops. Opvallend is wel dat het design van een HP laptop iets meer gestroomlijnd en tijdloos is. Ook gebruikt HP krachtige processoren in vergelijking met Acer. Dat maakt ze direct ook een stukje duurder. Een Acer laptop is dus een meer budgetvriendelijke keuze, terwijl een HP laptop misschien een langere levensduur heeft.

Wat is de gemiddelde levensduur van een laptop?

Hoe lang een laptop meegaat is natuurlijk heel afhankelijk van het gebruik en het onderhoud. Maar, over het algemeen kunnen we stellen dat een laptop een levensduur heeft van plusminus 5 jaar. Apple laptops of Macbooks gaan daarentegen veel langer mee.

Maar, dit zie je dan ook direct terug aan het prijskaartje. De snelheid en de prestaties van de laptop nemen naarmate de jaren verstrijken langzaam af. Dat geldt ook voor de batterij. Als je lang plezier wilt hebben van jouw aankoop, is een goed gebruik en onderhoud belangrijk.

Voorkom dat de laptop wordt blootgesteld aan zand, voer regelmatig updates uit en denk aan de virusbeveiliging. Opladen doe je alleen als de accu leeg is. Zo blijft de batterij in goede conditie. Zet de laptop bij voorkeur ook uit als je deze een tijdje niet gebruikt.

Top 10 Laptops aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Coolblue Lenovo Yoga Slim 6 OLED 14IAP8 82WU008UMH 999. 00 Bekijk aanbieding
2 Coolblue Lenovo Yoga 7 OLED 14ARP8 82YM0054MH 999. 00 Bekijk aanbieding
3 Coolblue HP ProBook 440 G10 - 816H8EA 999. 00 Bekijk aanbieding
4 Alternate Dell Latitude 3540-PHM1X laptop i5-1335U | Iris Xe Graphics | 16 GB | 256 GB SSD 999. 00 Bekijk aanbieding
5 Coolblue Lenovo IdeaPad 5 Pro 14ARH7 82SJ004YMH 999. 00 Bekijk aanbieding
6 Coolblue Lenovo Yoga 7 16ARP8 83BS000LMH 1019. 00 Bekijk aanbieding
7 Coolblue Asus ExpertBook B5602CBA-MB0222X 1029. 00 Bekijk aanbieding
8 Coolblue Lenovo ThinkPad E16 Gen 1 Intel - 21JN000EMH 1029. 00 Bekijk aanbieding
9 Coolblue Lenovo ThinkBook 15 G4 IAP - 21DJ00DGMH 1029. 00 Bekijk aanbieding
10 Coolblue HP ProBook 450 G10 - 85B82EA 1049. 00 Bekijk aanbieding