Alle categorieën

tot


Muizen: waar op letten bij het kopen van computermuizen en welk merk is het beste?

Muizen zijn een onmisbaar accessoire voor je computer. Hiermee kun je heel precies dingen aanwijzen. Er zijn verschillende soorten computermuizen. Zoals optische muizen, een muis met een laser, bedraad of draadloos. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een muis voor je computer? En voor welk merk computermuis kun je dan het best kiezen?

Waar op letten bij het kopen van computermuizen? 

  • DPI-waarde: DPI staat voor Dots per Inch. Dit zegt iets over de precisie van de computermuis. Des te hoger de DPI van een muis, des te sneller en exacter hij de bewegingen van jouw hand kan detecteren. Dat is niet alleen belangrijk als je wilt surfen op het internet, maar natuurlijk ook tijdens tekstverwerken en niet te vergeten gaming. Met een gaming muis heb je zelfs de mogelijkheid om de gevoeligheid in te stellen.
  • Optische of lasermuis: computermuizen maken gebruik van sensoren. Dit kan een lasersensor zijn of een optische sensor. Deze zijn vaak voorzien van led. Een laser muis werkt via infrarood. Een lasermuis is over het algemeen iets preciezer in gebruik. Aan de andere kant is een computermuis met een optische sensor gebruiksvriendelijker.
  • Sneltoetsen: als je een muis wilt kopen voor je computer, is het ook belangrijk om op de sneltoetsen te letten. Deze bevinden zich vaak bovenop de muis. De toetsen kunnen verschillende functies hebben. Zoals scrollen zonder aan het muiswiel te draaien. Computer gaming muizen hebben de meeste toetsen met uiteenlopende functies.
  • Formaat muis: de juiste maat muis kiezen is ontzettend belangrijk. Een te kleine muis kan hand klachten veroorzaken, maar dat geldt ook voor te grote muizen. Kies een maat muis. Zo moeten je vingers makkelijk bij het wiel en de knoppen kunnen. Als je de muis gebruikt, moet jouw handpalm bij voorkeur helemaal worden ondersteund.
  • Ergonomisch gevormd: werk je dagelijks met je muis of krijg je door het klikken en surfen snel last van je handen of duim? Dan is het ook belangrijk om te letten op de ergonomie van de muis. Daarmee voorkom je vervelende klachten zoals RSI.
  • Besturingssysteem: als je een nieuwe muis wilt kopen, is het ook belangrijk om op het besturingssysteem van je computer te letten. De computermuis moet compatibel zijn. Een Magic Mouse van Apple kun je bijvoorbeeld niet gebruiken met een Windows pc.
  • Bedraad of draadloos: beide opties hebben voordelen en nadelen. Met een draadloze muis heb je geen last van kabels op je bureau. Daarnaast zijn deze muizen vaak lichter van gewicht. Ze voorzien je van meer bewegingsvrijheid dan een bedrade muis. Toch hebben ze ook nadelen. Het signaal is niet altijd stabiel. Zeker niet van goedkope draadloze muizen. Draadloze Logitech muizen voldoen wel aan deze specificaties.

 

Hoe lang gaat een muis mee?

 Een goede muis kan een flinke investering zijn. Toch hebben ze een lange levensduur. Bij recreatief gebruik kan een computermuis van een goed merk zelfs 6 tot 7 jaar meegaan. Gebruik je de muis intensief en dagelijks? Dan is de levensduur met 2 tot 3 jaar wat korter. De levensduur van een muis is natuurlijk ook afhankelijk van het merk dat je koopt en het gebruik. Bij draadloze computermuizen moet je de batterijen ook regelmatig vervangen.   

 

Hoe kies je de juiste maat muis?

Als je een nieuwe computermuis wilt kopen, moet je ook letten op het formaat. Jouw handen moeten goed om de muis passen. Gelukkig kun je de juiste maat muis eenvoudig achterhalen. Daarvoor kun je het beste de onderstaande simpele stappen doorlopen:

  • Plaats je vingers om de muis. Je moet makkelijk bij het wiel en de knoppen kunnen.
  • Dat geldt voor de sneltoetsen op de bovenzijde, maar ook aan de zijkant van de muis.
  • De handpalm en je pink moeten op je bureau rusten. De pink is licht gebogen.

 

Je kunt de juiste maat muis ook bepalen door de lengte van je hand te meten. Dat doe je vanaf het begin van de handpalm tot aan het uiteinde van de middelste vinger. Als je afstand niet groter is dan 17.5 cm heb je een kleine computermuis nodig. Bij een afstand tussen de 17.5 en 19 cm is een medium muis de beste keuze voor jou. Is de lengte vanaf jouw handpalm tot aan je middelvinger langer dan 19 centimeter? Dan heb je een grote muis nodig.

 

Beste merken computermuizen

Logitech is hét merk als het aankomt op computermuizen. Het merk heeft verschillende soorten muizen. Voor links- en rechtshandigen, draadloos, bedraad of ergonomisch gevormd. Andere goede merken voor muizen zijn bijvoorbeeld Trust en Microsoft.

 

Test Heading

Testing Heading 3

Hello New Para....

Top 10 Muizen aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Megekko Gembird MUS-3B-01 muis USB Optisch 1000 DPI Rechtshandig 7. 95 Bekijk aanbieding
2 Megekko Gembird MUS-6B-01 muis USB Optisch 1600 DPI 7. 95 Bekijk aanbieding
3 Megekko Dell MS116 1000 DPI Optisch Muis - Zwart 11. 9 Bekijk aanbieding
4 Megekko Gembird MUSG-001-G USB 2400DPI Ambidextrous Zwart, Groen muis 11. 95 Bekijk aanbieding
5 Megekko Corsair Scimitar Elite 79. 00 Bekijk aanbieding
6 Megekko Corsair Katar Elite Wireless 79. 9 Bekijk aanbieding
7 Megekko Corsair Ironclaw RGB Wireless 82. 99 Bekijk aanbieding
8 Megekko Corsair M75 AIR Wireless 106. 00 Bekijk aanbieding
9 Megekko Alienware AW620M muis Rechtshandig RF Wireless + USB Type-C Optisch 26000 DPI 109. 00 Bekijk aanbieding
10 Megekko Corsair Dark Core RGB Pro SE Wireless 109. 00 Bekijk aanbieding