Alle categorieën

tot


Het kiezen van een wasdroger

Net als bij het beslissen welke wasmachine je wilt kopen, moet je enkele opties overwegen - welke capaciteit heb ik nodig voor mijn gezin? En moet ik kiezen voor ingebouwd of vrijstaand?

Wasdroger bestellen

Voordat je begint met het kiezen van het ontwerp, moet je eerst beslissen welk type wasdroger geschikt is voor jouw huis. Er zijn 3 hoofdtypen wasdrogers:

  • Afvoerdroger
  • Condensdroger
  • Warmtepompdroger

Wat is het verschil en welke is geschikt voor mij?

In het kort: Afvoerdrogers bevinden zich aan de onderkant van de prijsschaal, maar moeten in de buurt van een raam of muur in je huis worden geplaatst.

Afvoerdrogers behoren tot de meest betaalbare te kopen, maar ze zijn niet geschikt voor alle woningen. Terwijl je wasgoed droogt, moet al dat water uit je kleding ergens naartoe.

Afvoerdrogers voeren de vochtige lucht af via een slang. Vanwege dit ontwerp moeten afvoerdrogers in de buurt van een raam worden geplaatst waar je de slang naar buiten kunt voeren, of in de buurt van een muur zodat de lucht via een vaste slang naar buiten kan.

Afvoerdrogers zijn perfect voor: Mensen die in gedeelde accommodatie wonen of kleine huishoudens met beperkte droogruimte.

Condensdroger

In het kort: Condensdrogers geven je de vrijheid om ze overal in je keuken te plaatsen en verzamelen water in een container.

Een condensdroger werkt anders dan een afvoerdroger en heeft geen slang nodig. Dit betekent dat je volledige vrijheid hebt over waar je ervoor kiest om het te plaatsen.

In plaats van lucht via een slang naar buiten te voeren, tillen condensdrogers het vocht uit de kleding en verzamelen het in een container die zich binnenin de machine bevindt. Sommige modellen pompen het water uit via de leidingen van de wasmachine, maar als je een standaardmodel hebt, dan leeg je eenvoudig de container na elke paar ladingen.

Sommige condensdrogers hebben sensordroging, die automatisch berekent hoe lang je kleding moet drogen en stoppen wanneer het klaar is. Dit kan de huishoudelijke kosten verminderen en energieverspilling voorkomen.

Warmtepompcondensdroger

In het kort: De meest energiezuinige wasdrogers, met ultrastille prestaties en eersteklas kledingverzorging. Net als traditionele condensdrogers verzamelen warmtepompmodellen het vocht van je kleding in een container en kunnen ze overal in je huis worden geplaatst.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat warmtepompdrogers efficiënter werken door de lucht die door de trommel gaat opnieuw te verwarmen. Aangezien het vocht als condensatie in de container wordt verzameld, wordt de warme lucht dan opnieuw gecirculeerd in plaats van te ontsnappen, wat betekent dat je veel minder energie gebruikt en dus minder aan rekeningen besteedt.

Top 10 Wasdroger aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Coolblue Samsung DV80T7220BH 879. 00 Bekijk aanbieding
2 Coolblue Siemens WT7U48C1FG 899. 00 Bekijk aanbieding
3 Coolblue Bosch WQG245D5NL 949. 00 Bekijk aanbieding
4 Coolblue Bosch WQG235DRNL 949. 00 Bekijk aanbieding
5 Coolblue AEG TR86CBC86 AbsoluteCare 949. 00 Bekijk aanbieding
6 Coolblue Siemens WQ45B2A5 SelfCleaning 1099. 00 Bekijk aanbieding
7 Coolblue Bosch WQB245A5NL 1099. 00 Bekijk aanbieding
8 Coolblue Siemens WQ46B2D5NL 1149. 00 Bekijk aanbieding
9 Coolblue Bosch WQB246C5NL 1159. 00 Bekijk aanbieding
10 Coolblue AEG TR959M4C AbsoluteCare Plus 1199. 00 Bekijk aanbieding