Alle categorieën

tot


Voorgestelde filters: Gaming

Game consoles & accessoires

Welke soorten game consoles zijn er en welke accessoires heb je daarbij nodig? Kies je voor de Nintendo Switch of ga je toch liever voor een Playstation 5 of een Xbox? En welke accessoires zijn voor daarbij onmisbaar? Daarbij kun je denken aan beschermhoezen voor de console, maar natuurlijk ook aan opladers en kabels voor het aansluiten van externe apparaten of een gaming headset.

Game accessoires voor jouw game console

Dit zijn de beste game consoles en accessoires.

Controllers

Als je kiest voor een PS4, een PS5 of een Xbox, heb je ook een controller nodig. Daarmee kun je allerlei verschillende acties uitvoeren tijdens het gamen. De beste controllers zijn vaak voorzien van snelknoppen. Je hebt dan dus geen apart gaming toetsenbord nodig. Als je een controller wilt kopen, is het belangrijk dat deze compatible is met jouw game console.

Gaming headset

Wil je tijdens het gamen contact houden met tegenspelers of kunnen genieten van een intense geluidservaring? Dan is een gaming headset een onmisbaar accessoire voor bij jouw game console. Je kunt kiezen voor een bedrade of een wireless gaming headset.

Opladers

Kies je voor een handheld console zoals de Nintendo Switch? Dan heb je natuurlijk ook een oplader nodig. Deze worden meegeleverd als je een handheld spelcomputer koopt. Je kunt ze natuurlijk ook los kopen. Bijvoorbeeld als je een tweede oplader wilt voor onderweg.

Opbergen en beschermen

Je wilt jouw console ook beschermen en netjes kunnen opbergen. Dat kan in de daarvoor bestemde beschermhoezen & cases. Bijvoorbeeld voor de Nintendo Switch. Daardoor blijft jouw console beschermd tegen stof, vuil, krassen en andere schadelijke impact van buitenaf.

Wat is de beste game console?

De beste game console voldoet aan jouw wensen en behoeften. Dit kan een Xbox zijn, maar natuurlijk ook een spelcomputer, een PS4 of een PS5. Elke game console heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, functies en videogames. Zo zijn spellen voor de Xbox niet altijd verkrijgbaar voor Playstation of andersom. De beste game consoles zijn onder andere:

  • Sony Playstation 5: de PS5 van Sony brengt jouw game skills naar een hoger niveau. De controllers zijn voorzien van DualSense. Ook qua geluid geniet je optimaal. De PS5 geeft audio weer in 3D en heeft een 4K resolutie voor een realistische ervaring.
  • Xbox Series S: wil je een goede game console kopen maar niet te veel geld uitgeven? Dan kies je voor de Xbox Series S. Deze console is voorzien van Quick Resume en biedt tevens een 4K en 8K resolutie en HDR ondersteuning. Deze game console van Xbox is full digital en lekker compact van formaat. Je neemt hem dus ook mee op reis.
  • Nintendo Switch: wil je geen vaste game console maar wil je kunnen spelen waar en wanneer jij dat wilt? Dan kies je voor de Nintendo Switch. Deze handheld spelcomputer neem je niet alleen makkelijk mee, maar heeft ook diverse leuke functies. Zo kun je online spelen via de E-Shop of samen spelen met vrienden. Je hebt de keuze uit de populaire Switch Lite of de Nintendo Switch Console met 2 aparte controllers.

 

Welke console past bij mij?

Als je wilt weten welke game console het beste bij je past, ga je af op jouw behoeften en wensen. Wil je bijvoorbeeld alleen gamen op een vaste plek met een beeldscherm of een monitor? Dan kun je het beste kiezen voor een game console van Xbox of Playstation. Met de PS5 kun je veel populaire games spelen. Er zijn zelfs virtual reality games beschikbaar.

De Xbox game console is ontzettend krachtig en daardoor heel geschikt voor het spelen van zware spellen. De Xbox Series X console heeft een hoge verversingssnelheid en resolutie. Wil je liever een handheld game console die geschikt is voor meerdere game stijlen? Dan kun je het beste kiezen voor de Nintendo Switch Lite of de Nintendo Switch Console.
 

Wat is beter PS5 of Nintendo Switch?

Wil je een game console kopen maar twijfel je tussen een PS5 of een Nintendo Switch? Weeg de voordelen en de nadelen dan tegen elkaar af. De Nintendo Switch scoort beter op het gebied van compactheid en flexibiliteit. Je kunt in meerdere stijlen gamen. Grafisch zijn de spellen vaak wat minder uitgebreid en krachtig en gaat de accu ongeveer 4 uur mee.

De PS5 is een sterke game console die ook nog eens razendsnel is. Houd er wel rekening mee dat je sommige populaire games niet kunt spelen op de PlayStation. Zoals bijvoorbeeld Zelda. Of de PS5 of Nintendo Switch beter is, bepaal je dus aan de hand van jouw voorkeur.

Top 10 Gameconsoles & accessoires aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 TVoutlet Microsoft Xbox Series S 512GB 339. 00   

Je bespaart 290. 00

Bekijk aanbieding
2 TVoutlet Sony PlayStation 5 Slim Digital Edition 1TB (2023) 499. 00 Bekijk aanbieding
3 TVoutlet Sony Playstation 5 Digital Edition 825GB C-Chassis 569. 00 Bekijk aanbieding
4 TVoutlet Sony PlayStation 5 Slim Disc Edition 1TB (2023) 599. 00 Bekijk aanbieding
5 TVoutlet Microsoft Xbox Series X 1TB 629. 00 Bekijk aanbieding