Alle categorieën

tot


Android tablet: waar op letten als je een tablet met Android wilt kopen?

Een Android tablet is een kleine computer die je makkelijk met je meeneemt. Naar je werk en onderweg, maar natuurlijk ook op de bank voor de televisie. Met een tablet kun je snel je mail checken, maar ook surfen op het internet en kleine taken uitvoeren. Zonder dat je daarvoor de laptop of de computer hoeft op te starten. Waar moet een goede tablet met een Android besturingssysteem aan voldoen? En wat is de beste Android tablet van dit moment?

Geen producten gevonden!

Tablet met Android kopen: dit zijn de belangrijkste specificaties

Formaat van de tablet en het gewicht

Het formaat van de Android tablet is een belangrijke specificatie. De schermgrootte van deze tablets kan variëren van 7 inch tot zelfs 14 inch. De meest gangbare maat ligt tussen de 8 en 10 inch. Deze zijn eenvoudig in gebruik en ook makkelijk om mee te nemen. Ook is het belangrijk om op het gewicht van de Android tablet te letten. Je houdt deze apparaten namelijk meestal in je hand. Een handzame tablet weegt ongeveer 500 gram. Als vanzelfsprekend wegen grote tablets met Android besturingssysteem wat zwaarder.

De opslagruimte

Hoeveel opslagruimte je nodig hebt, is afhankelijk van de taken die je wilt uitvoeren op de Android tablet. Wil je alleen surfen op het internet of ook games spelen en downloaden? Voor normale taken of tekstverwerking is 4GB voldoende.  Voor gamen kun je het beste kiezen voor tablets met een opslag van 8 tot 32GB. Sommige tablets met Android hebben ook een microSD kaartslot. Je kunt de opslagruimte dan ook eenvoudig uitbreiden.

Overige functies

De meeste Android tablets kun je verbinden met Bluetooth en wifi. Sommige exemplaren zijn ook voorzien van NFC. Hiermee kun je andere apparaten aan de tablet koppelen. Andere handige functies op een Android tablet zijn een video-uitgang. Tegenwoordig zijn de meeste tablets met een Android besturingssysteem ook voorzien van GPS. Daardoor kun je ze dus ook gebruiken als navigatie. Bijvoorbeeld op de fiets maar zeker ook in de auto. Wil je de tablet ook gaan gebruiken in combinatie met mobiele data? Let er dan op dat je een simkaart kunt toevoegen waarop je een data abonnement in 4G of 5G kunt afsluiten.

De beste tablets met Android besturingssysteem 

  1. Samsung Galaxy Tab A8

De Samsung Galaxy Tab A8 heeft een dunne behuizing. De luidsprekers zijn van hoge kwaliteit waardoor je ook comfortabel muziek kunt luisteren. Deze tablet met Android heeft een 10,5 inch beeldscherm. Verbind met wifi of gebruik een 4G simkaart. Deze slanke en stijlvolle Android tablet heeft ontzettend veel krachtige functies maar blijft betaalbaar.

Beeldschermformaat: 10,5 inch Resolutie: 1920 x 1080 pixels
Geheugen: 128 GB Batterijduur: 6,5 uur
Aantal camera’s: 2 Prijs +/-: € 218,11

 

  1. Lenovo Tab M10

De Lenovo Tab M10 is een Android tablet met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De Tab M10 is aangenaam geprijsd en is speciaal ontwikkeld voor familie gebruik. De Tab M10 Android tablet van Lenovo heeft praktische functies en beeldscherm specificaties. Deze tablet bevat ook een kindermodus en is aangenaam licht van gewicht. De batterij heeft een levensduur tot wel 9 uur. Regelmatig opladen is bij deze Android tablet dus zeker niet nodig.

Beeldschermformaat: 10,5 inch Resolutie: 1920 x 1200 pixels
Geheugen: 32 GB Batterijduur: 9 uur
Aantal camera’s: 2 Prijs +/-: € 150,00

 

  1. Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Deze Galaxy Tab S6 Lite Android tablet is de kleine en compacte versie van de andere Samsung tablets. Deze Tab S6 Lite heeft een intern geheugen van 64GB en een overzichtelijk beeldscherm van 10,4 inch. Deze is voorzien van een uitstekende resolutie zodat je deze tablet met Android besturingssysteem ook heel goed kunt gebruiken voor beeld- en videobellen. De Samsung Galaxy Tab S6 Lite past door zijn compacte formaat makkelijk in je tas of binnenzak. Je neemt deze tablet dus ook eenvoudig met je mee.

Beeldschermformaat: 10,4 inch Resolutie: 1920 x 2000 pixels
Geheugen: 64 GB Batterijduur: 6,5 uur
Aantal camera’s: 2 Prijs +/-: € 308,00

 

  1. Huawei MediaPad T3

De MediaPad T3 van Huawei is een tablet met een Android 7.0 besturingssysteem. De tablet heeft een interne opslag van 32 GB en een beeldschermformaat van 9,6 inch. Het geheugen van de Android tablet is makkelijk uit te breiden tot 128 GB door het extra geheugenslot met Micro SD. De tablet heeft een voor- en een achtercamera en is voorzien van een kinderslot en een IPS HD beeldscherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Beeldschermformaat: 9,6 inch Resolutie: 1280 x 800 pixels
Geheugen: 32 GB Batterijduur: 6 uur
Aantal camera’s: 2 Prijs +/-: € 149,00