Alle categorieën

tot


Tablets: waar op letten als je een Samsung of Lenovo tablet wilt kopen?

Een tablet is een kleine computer of een grote smartphone. Je kunt er eenvoudig de kleine dagelijkse taken op uitvoeren. Zoals surfen over het internet, het controleren van je mail of het checken van social media. Daarvoor hoef je de pc of de laptop niet op te starten.

Tablets neem je ook makkelijk met je mee. Ze hebben namelijk een compact formaat en zijn licht van gewicht. Waar moet je op letten als je een tablet wilt kopen van een bekend merk? En wat is beter? Kiezen voor een tablet van Samsung of toch een Lenovo tablet kopen?

Wat kun je met een tablet zonder abonnement?

Je hebt niet persé een 4G of 5G abonnement nodig om gebruik te kunnen maken van een tablet. Zeker niet als je thuis of op locatie gebruik kunt maken van een wifi-netwerk. Heb je deze mogelijkheid niet? Dan kun je een hotspot maken met jouw smartphone.

Je maakt dan gebruik van de databundel van jouw mobiele abonnement. Als je niet afhankelijk wilt zijn van hotspots, dan kun je ook een abonnement afsluiten voor jouw tablet. Een prepaid abonnement kun je gebruiken voor Apple of Android tablets, zoals Lenovo of Samsung. Je hebt dan wel een tablet nodig waar je een SIM kaartje in kunt plaatsen.

Waarvoor gebruik je een tablet?

Een tablet is heel veelzijdig. Je kunt er lichte werkzaamheden op verrichten. Zoals het versturen van e-mails, het bijhouden van je agenda of het verwerken van teksten. Natuurlijk gebruik je tablets ook voor WhatsApp en om te kunnen surfen op het internet. Spelletjes en andere handige applicaties kun je downloaden uit de Playstore van Google voor apparaten met een Android besturingssysteem, of rechtstreeks de Apple Store als je een iPad koopt.

Als je een tablet wilt kopen in de aanbieding, heb je voor een klein bedrag al de beschikking over tablets van goede merken. Kies voor een Samsung A of S tablet in de aanbieding of koop een tablet van andere bekende en bewezen merken. Zoals Lenovo bijvoorbeeld.

Wat is beter: een Lenovo of een Samsung tablet?

Wil je geen groot bedrag besteden maar wil je wel een betrouwbare tablet van een goed merk? Dan is Lenovo of Samsung een prima keuze. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze 2 tablets? En wat is beter: een tablet van Samsung of toch van Lenovo?
 

Samsung tablets versus Lenovo tablets

De gemiddelde prijs van een Samsung tablet ligt iets hoger dan die van een tablet van Lenovo. De prijs die je betaalt is natuurlijk afhankelijk van welk type je koopt. Een Samsung tablet heeft over het algemeen een groter beeldschermformaat van AMOLED. Lenovo tablets hebben een OLED display. Samsung tablets hebben een snellere processor en meer RAM geheugen. Een Lenovo tablet heeft weer een grotere accu met een lange batterijduur.

Of een Samsung tablet beter is dan een Lenovo tablet ligt dus vooral aan het gebruik. Wil je het apparaat lang gebruiken zonder dat je deze op hoeft te laden, dan is een Lenovo tablet misschien een betere keuze. Wil je het apparaat ook gebruiken voor de wat meer zware taken, dan heb je een snellere processor nodig en scoren Samsung tablets weer hoger.

Wat is het verschil tussen een Samsung A en S tablet?

Wil je een Samsung tablet kopen? Dan heb je de keuze uit de Galaxy Tab A en S modellen. Wat is het verschil? En wanneer kies je voor een Samsung A of een Samsung S tablet?

De Samsung Galaxy Tab S series hebben een hoogwaardige camera. Dat betekent dat je niet alleen mooie foto’s kunt maken. Door het Android 8.0 besturingssysteem, kun je de beelden eventueel ook bewerken op de tablet. Deze tablets kunnen de wat zwaardere programma's namelijk makkelijk aan. Een Galaxy Tab S heeft daarnaast een OLED display en wordt standaard geleverd met een stylus pen. Een Samsung S tablet gebruik je daarom ook voor zakelijke of intensieve doeleinden. Ze hebben wel een duurder prijskaartje.

De A-series onder de Samsung Galaxy Tab hebben een minder snelle processor. Ook is het RAM geheugen kleiner in vergelijking met een S-serie tablet van Samsung.  Ze zijn dus minder snel, maar nog steeds heel geschikt voor het maken van mooie foto’s, ongestoord surfen op het internet of online werken. Deze tablets zijn vooral geschikt voor recreatief gebruik of het uitvoeren van lichte taken. Een Galaxy Tab A tablet is ook wat voordeliger.

Top 10 Tablets aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 TVoutlet Lenovo Tab M10 64 GB 25,6 cm (10.1") 4 GB Wi-Fi 5 (802.11ac) Android 11 Grijs 0. 00 Bekijk aanbieding
2 TVoutlet Tablet Realme realme Pad Mini 8,7" 4 GB RAM 64 GB Grijs 4 GB RAM Unisoc 4 GB 64 GB 1 TB 0. 00 Bekijk aanbieding
3 TVoutlet Tablet Lenovo ZAAG0016ES Grijs 64 GB 10,1" 4 GB RAM Unisoc 0. 00 Bekijk aanbieding
4 TVoutlet Tablet Xiaomi Redmi Pad 8 MP 10,6" Grijs 128 GB 4 GB RAM 0. 00 Bekijk aanbieding
5 TVoutlet Tablet Vtech Max XL 2.0 7" Rose Roze 0. 00 Bekijk aanbieding
6 Expert Trust Primo Folio voor 10-inch tablets ECO Tablethoesje Zwart 9. 95 Bekijk aanbieding
7 Megekko Archos T101 HD+ 32 GB 25,6 cm (10.1 ) Allwinner 2 GB Wi-Fi 4 (802.11n) Android 11 Go Edition Zilver, 93. 95 Bekijk aanbieding
8 Megekko Samsung SM-T636B 5G 128 GB 25,6 cm (10.1 ) 6 GB Wi-Fi 6 (802.11ax) Zwart 869. 00 Bekijk aanbieding
9 TVoutlet Tablet Samsung S7 LITE FE 5G 12,4" Octa Core 6 GB 128 GB 949. 00 Bekijk aanbieding
10 Expert Samsung Galaxy Tab S9 256GB Wifi Tablet Grijs 949. 00 Bekijk aanbieding