Alle categorieën

tot


DAB radio's: welke zenders kan ik ontvangen en wat zijn de beste DAB+ radio’s?

DAB radio kopen? Welke zenders kun je dan ontvangen en heb je overal bereik? FM radio wordt steeds vaker vervangen door DAB+. Maar wat is het verschil tussen deze twee? DAB plus radio is een technologie die het mogelijk maakt om zenders te beluisteren via de ether.

Dat betekent dat je veel meer zenders digitaal kunt beluisteren in de allerbeste kwaliteit. Daarnaast hoef je géén zenders meer op frequentie te zoeken. Op de radio voer je eenvoudig de naam van het radiostation in. Niet alleen thuis, maar natuurlijk ook onderweg.

Wat is het verschil tussen FM en DAB +?

Wat is het verschil tussen FM en DAB+ radio? Het grootste verschil zit hem in het signaal. Via FM radio maak je gebruik van een analoge verbinding. DAB+ radio is volledig digitaal. Dat betekent dat je veel minder, of juist helemaal geen, last hebt van bijgeluiden of ruis.

Daarnaast kun je de zender waarnaar je wilt luisteren heel makkelijk opzoeken door de naam in te voeren. Met FM radio moet je op zoek naar de juiste frequentie. Deze kan ook nog eens per regio verschillen. Ook het aanbod DAB+ radio zenders is vele malen groter.

Welke zenders zijn te ontvangen met DAB +?

Met een DAB-radio kun je ontzettend veel zenders ontvangen. Hierbij kun je denken aan de bekende radiostations zoals 3FM, Radio 538 en NPO 1. Daarnaast heb je ook de keuze uit een reeks digitale zenders die gethematiseerde playlists uitzenden. Zoals jaren ‘80 hits, de top 40 of soul & jazz muziek. Ook de meeste regionale zenders zijn te ontvangen via DAB+.

Luister je toch liever naar je eigen muziek via een cd? Je kunt ook kiezen voor een DAB-radio met cd-speler. Waar je ook bent, je hoeft dus niets te missen van jouw eigen favoriete songs en geluid. Je luistert thuis, maar bijvoorbeeld ook onderweg in de auto.

Heb je overal bereik met een DAB-radio?

Waar je ook bent of rijdt, met DAB+ radio heb je vrijwel overal in Nederland bereik. Je hoeft de frequentie van de zenders niet handmatig aan te passen. Over het algemeen is het bereik dekkend tot 97%. Soms kan het voorkomen dat het signaal zwakker is. Vaak heeft dit te maken met een gebouw waarin je je bevindt of de regio waarin je op dat moment bent. Heb je een DAB+ radio gekocht en laat het bereik te wensen over? Volg dan deze 3 tips.

De DAB radio verplaatsen

Objecten in huis of isolerende muren kunnen de ontvangst van een DAB+ radio belemmeren. Probeer de radio in dat geval op een andere plaats te zetten. Een kleine verandering kan soms al een hoop verschil maken in het ontvangst dat de radio heeft.
 

Antenne van de radio controleren

Jouw DAB+ radio heeft een antenne en dat is niet voor niets. Als de DAB+ radio een storend geluid geeft of ruis, controleer dan de positie van de antenne. Deze moet recht omhoog staan. Eventueel kun je de radio hierna opnieuw naar radiostations laten scannen.
 

Radio automatisch opnieuw laten scannen

Wil je een DAB+ radio kopen? Dan is deze ook voorzien van een automatische scan. De radiozenders hoef je dus niet handmatig op te zoeken. Als je het bereik van de radio wilt verbeteren, druk je eenvoudig op scannen. Dit proces verloopt geheel automatisch.
 

De beste DAB radio’s van dit moment

JBL Tuner 2

Deze draagbare DAB+ radio van JBL neem je overal mee naar toe. De radio is voorzien van bluetooth en is ook nog eens waterdicht. Je kunt hem dus ook in de tuin gebruiken. Deze DAB+ radio is voorzien van een helder LCD display. De batterij gaat tot wel 12 uur lang mee.


Philips TAM 2505

Met deze DAB+ radio van Philips kun je ook de FM zenders ontvangen. De radio heeft een strak design met een groot display op de voorzijde. De Philips TAM 2505 is voorzien van bluetooth en kan met een afstandsbediening worden gebruikt. Door de verschillende audio ingangen kun je tevens andere apparaten aansluiten. Zoals een cd-speler bijvoorbeeld.


Denver DAB48 Radio

Ben je op zoek naar een goedkope DAB+ radio voor thuisgebruik? Deze DAB radio van Denver heeft een retro ontwerp en kan worden gebruikt in combinatie met bluetooth. Op het dimbare display kun je de zenders makkelijk opzoeken en zien. De radio met FM en DAB is voorzien van een afstandsbediening en geeft een kraakhelder geluid. Wil je in de ochtend worden gewerkt door jouw favoriete radiostation? Maak dan gebruik van de ingebouwde wekkerradio. De Denver DAB48 heeft maar liefst 48 voorgeprogrammeerde radiozenders.

Top 10 DAB radio's aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Expert Hama DR1400 DAB radio Zwart 96. 95   

Je bespaart 852. 05

Bekijk aanbieding
2 Doublepoint Albrecht: DR 112 DAB+ Outdoor Zwengelradio 99. 90 Bekijk aanbieding
3 Doublepoint Albrecht: DR490 Internet/DAB+/FM Radio - walnoot 99. 90 Bekijk aanbieding
4 Expert Philips AZB600 DAB radio Grijs 99. 95 Bekijk aanbieding
5 Expert Imperial Dabman i160 DAB radio Bruin 103. 00 Bekijk aanbieding
6 Expert Imperial Dabman i160 DAB radio Zwart 107. 00 Bekijk aanbieding
7 EP Technisat Digitradio 52 DAB+ wekkerradio met oplaadpad 109. 00 Bekijk aanbieding
8 EP Technisat Digitradio 52 DAB+ wekkerradio met oplaadpad 109. 00 Bekijk aanbieding
9 Expert TechniSat Digitradio 307 DAB radio Wit 109. 00 Bekijk aanbieding
10 EP Sonoro Prestige X internetradio met DAB+ 949. 00 Bekijk aanbieding