Alle categorieën

tot


Beveiligingscamera's

In een onzekere wereld stijgt de vraag naar beveiligingscamera's. Populaire merken zijn Ring, Tapo, Blink, Arlo en Eufy. Eufy SoloCam S340 wordt geprezen voor zijn bewegingsdetectie, videoresolutie, en zonne-energieoptie. Blink Video Doorbell biedt geweldige waarde, terwijl Google Nest Cam praktische functies levert. Swann AllSecure650 onderscheidt zich met een royale opslagcapaciteit. De SimpliSafe-camera is ideaal voor 24/7-bewaking, maar vereist een abonnement. Factoren bij het kiezen zijn resolutie, gezichtsveld, opslag en integratie met slimme technologie.

In een snel veranderende wereld groeit de behoefte aan huisbeveiligingscamera's. Volgens een onderzoek van Savanta heeft bijna één op de tien Nederlanders de afgelopen jaren draadloze videodeurbellen geïnstalleerd, terwijl meer dan 17 procent thuis videocamera's heeft geplaatst. Met een overvloed aan merken op de markt, waaronder Ring, Tapo, Blink, Arlo en Eufy, is het kiezen van de beste thuisbeveiligingscamera een uitdaging.

Volgens een expert op het gebied van huisbeveiliging bij AO.com, behoren Ring, Tapo, Blink, Arlo en Eufy momenteel tot de meest gezochte beveiligingsmerken. Ring, bijvoorbeeld, biedt een scala aan thuisbeveiligingskits, waaronder deurbellen, camera's en alarmen, vrijwel allemaal met Amazon Alexa-mogelijkheden. Tapo wordt steeds bekender vanwege zijn 'slimme technologie' mogelijkheden, met een ecosysteem van lichtschakelaars, lampen, sensoren en camera's.

De auteur heeft verschillende beveiligingscamera's getest, waaronder die van Ring, Tapo en andere grote namen. De top vijf van beste thuisbeveiligingscamera's voor 2024 wordt samengevat als volgt:

  1. Eufy SoloCam S340: Beste algehele thuisbeveiligingscamera met bewegingstracking en bovengemiddelde videokwaliteit. Uitgerust met een zonne-energiepaneel voor opladen.

  2. Blink Video Doorbell: Beste prijs-kwaliteitverhouding met een batterijduur tot twee jaar en eenvoudige installatie.

  3. Google Nest Cam Indoor/Outdoor Cam: Beste binnencamera met een opnamecapaciteit van drie uur en veel gratis functies. Vereist een optionele stand voor binnengebruik.

  4. Swann AllSecure650 2K Wireless Security Kit: Beste draadloze beveiligingscamera met een indrukwekkende 1TB hub voor maximaal twee jaar opnames. Installatie kan echter complex zijn.

  5. SimpliSafe Wireless Outdoor Security Camera-pakket: Beste bewaakte thuisbeveiligingscamera, geschikt voor een 24/7 bewaakt beveiligingssysteem, maar vereist een abonnement voor volledige functionaliteit.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een thuisbeveiligingscamera? Resolutie is essentieel; 1080p Full HD is gangbaar, maar hogere resoluties zoals 2K, 3K of 4K bieden meer detail. Een ruim gezichtsveld is belangrijk, afgestemd op het te bewaken gebied. Opslagopties variëren van ingebouwd geheugen tot cloudopslag, waarbij het laatste vaak veiliger wordt geacht. Integratie met andere slimme thuisapparaten, zoals lichtschakelaars, is een overweging voor geavanceerdere beveiliging.

De auteur heeft de beveiligingscamera's uitgebreid getest op criteria zoals gezichtsveld, beeldkwaliteit, nachtzicht, opslagcapaciteit en batterijduur. De Eufy SoloCam S340 wordt geprezen voor zijn indrukwekkende bewegingstracking en videoresolutie, vooral 's nachts. De Blink Video Doorbell biedt uitstekende waarde voor zijn prijs, met een lange batterijduur. De Google Nest Cam onderscheidt zich door zijn opnamecapaciteit en gratis functies. Swann AllSecure650 valt op door zijn grote opslagcapaciteit, maar de installatie kan tijdrovend zijn. De SimpliSafe-camera is ideaal voor volledig bewaakte systemen, maar vereist een abonnement voor optimale functionaliteit.

Een belangrijk aspect van de discussie betreft de kosten van het installeren van CCTV-camera's. De gemiddelde kosten voor basis 4-camer systemen liggen tussen €198–307 voor apparatuur en €250–500 voor installatie. Voor geavanceerdere systemen met 8–16 camera's kunnen de kosten oplopen tot €738–1350 voor apparatuur en €350–650 voor installatie. IP-camera's voegen meestal 45–60% toe aan de apparatuurkosten. Integratie met alarmsystemen of slimme thuistechnologie kan de kosten verder verhogen.

Ten slotte zijn er manieren om kosten te besparen bij de installatie van CCTV-camera's. Het inhuren van een onafhankelijke installatieservice kan 10–25% goedkoper zijn dan de service die door de hardwareleverancier wordt aangeboden. Zelfinstallatie is een optie voor degenen die handig zijn, maar bedraad systeeminstallaties worden over het algemeen niet aanbevolen voor zelfinstallatie.

Top 10 Beveiligingscamera aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Alternate Ring Stick Up Cam Battery - Black - 2023 - EU beveiligingscamera 99. 99 Bekijk aanbieding
2 Alternate Ring Stick Up Cam Plug-in - Black - 2023 - EU beveiligingscamera 99. 99 Bekijk aanbieding
3 EP Eufy B130 Wifi-camera 99. 99 Bekijk aanbieding
4 Alternate Ring Stick Up Cam Plug-in - White - 2023 - EU beveiligingscamera 99. 99 Bekijk aanbieding
5 Alternate Ring Stick Up Cam Battery - White - 2023 - EU beveiligingscamera 99. 99 Bekijk aanbieding
6 Alternate Foscam G4P 4.0 megapixel buiten beveiligingscamera beveiligingscamera 4.0M, 2K, WLAN 101. 9 Bekijk aanbieding
7 Alternate Foscam G4EP PoE 4.0 MP buitencamera beveiligingscamera 101. 90 Bekijk aanbieding
8 Alternate Foscam G4EP PoE 4.0 megapixel buitencamera beveiligingscamera PoE, 4.0 Megapixel 103. 9 Bekijk aanbieding
9 Megekko Reolink Argus 3 Pro Draadloze 2K IP camera met spotlight, oplaadbaar 104. 9 Bekijk aanbieding
10 Megekko Foscam R4M-B 4MP WiFi pan-tilt camera zwart 104. 9 Bekijk aanbieding