Het voorgangermodel, de Galaxy A50, was al een van de succesvolste telefoons in de Galaxy A-serie. De A51 is bedoeld om deze traditie voort te zetten en presenteert zichzelf in een discreet bijgewerkt prismatisch ontwerp. Naast de licht iriserende kleuren, is het bijna randloze 6,5-inch Super AMOLED-display een blikvanger. Het levert een FHD+ resolutie van 2400 x 1080 pixels in het breedbeeld 20:9 formaat. Gorilla 3 glas beschermt het display inclusief de voorcamera en de in-screen vingerafdruksensor tegen krassen.
De A51 beschikt bijna over dezelfde quad-camera als de grotere Galaxy A71. Alleen de 48 MP hoofdlens heeft een lagere resolutie. De andere zijn identiek aan die op de duurdere telefoon. De 12 MP ultrabrede hoek heeft een brandpuntsafstand van 13 mm en een snelle f/2.2 diafragma. Je krijgt ook een 5 MP dieptesensor voor bokeh-effecten. Nieuw dit jaar is de 5MP macrolens voor close-ups. De front selfiecamera is 32 MP.
De Samsung Galaxy A51 draait op een Exynos 9611 processor ondersteund door 4 GB RAM. Het Android 10 besturingssysteem is vooraf geïnstalleerd. De prestaties zijn voldoende om de meeste apps en taken met gemak te hanteren. Het interne geheugen is 128 GB, wat uitbreidbaar is tot nog eens 512 GB via microSD-kaart. De 4000 mAh batterij ondersteunt snel opladen via een 15 W verbinding.
De Samsung Galaxy A51, lid van de Samsung Galaxy A-serie, biedt een mix van functies en prestaties binnen het middensegment van smartphones. Uitgebracht in december 2019, beschikt de A51 over een Super AMOLED FHD+ display, een veelzijdige camerasetup, een substantiële batterij en een in-screen vingerafdruksensor.
Dit is een deel van de vertaling. Vanwege de lengte van de tekst zal ik de rest van de vertaling in een volgend bericht doorsturen.
Welke telefoon is vergelijkbaar met de Samsung A51?
De aanbevolen verkoopprijs (MSRP) van de A54 van ongeveer €500 zal zeker wat wenkbrauwen doen fronsen. Maar raak nog niet meteen in paniek - de lanceerprijs van de A53 5G was in feite vrij vergelijkbaar met die van de A54, maar de prijzen hebben de neiging om in slechts een maand of twee scherp te dalen.
Als we de specificatielijst bekijken om de verschillen in substantie te vinden, merken we dat er meer van is - het nieuwe model heeft de 200g gewichtsdrempel overschreden, zij het maar net. Het iets verkleinde schermdiagonaal maakt dat des te verrassender, vooral omdat de batterijcapaciteit hetzelfde is gebleven.
De chipset is nieuw; dat is duidelijk. De extra 100 in deze Exynos 1380 betekent twee extra krachtige kernen in de CPU en een extra GPU-kern vergeleken met de 1280 in het oude model. Dat lijkt de meest significante hardwareverbetering van dit jaar te zijn en kan de paar gram extra wel waard zijn.
De dieptesensor is verdwenen (waarschijnlijk niet gemist), en de drievoudige camera-opstelling aan de achterkant wordt nu geleid door een 50MP-eenheid in plaats van de 64MP van de A53 5G. De nominale afname van de resolutie betekent niet veel, dus we beschouwen dit niet als een downgrade bij het ingaan hiervan. De ultrabrede en de macrocamera lijken ongewijzigd, net als de selfiecamera.
Geen verandering kan ook een goede zaak zijn, natuurlijk. Neem bijvoorbeeld de IP67-rating - Galaxy A-serie midrangers hebben al een paar generaties stof- en waterbestendigheid geboden, en de A54 zet die lijn voort. Je krijgt ook stereo speakers zoals voorheen, en de microSD-slot overleeft weer een jaar.
De vernieuwing van de Galaxy A-serie is begonnen en de A51 en A71 zijn de koplopers van deze nieuwe generatie. 'Punch-hole' lijkt het modewoord in deze serie te zijn, maar verwacht ook bijgewerkte chipsets en camera's. En de Galaxy A71 heeft dit allemaal, plus nieuwe Android en One UI.
Inderdaad, de Galaxy A71 lijkt net genoeg te hebben om zijn upgrade-status ten opzichte van de A70 te rechtvaardigen - een kleine inkeping, een nieuwere chip, een camera-opstelling met hogere resolutie en meer camera's, en nieuwere Android en One launcher.
Aan de andere kant is 'Glasstic' nog steeds de toekomst voor de Galaxy A line-up, en waterdichtheid staat nog niet op het programma. De grote batterij van 4.500 mAh en snel opladen gaat nergens heen, dus dat is goed.
De Snapdragon 730 is enigszins een beroemdheid in het middensegment geworden en de nieuwe Galaxy A71 heeft deze, dus wat betreft gaming - Samsung heeft je gedekt. Dan de 64MP camera, die lijkt het volgende grote ding te zijn, is nu ook op de A71. Oh, en een macro-fotograaf, een van de heetste functies op dit moment (niet echt), maakt nu ook deel uit van de A71.
Samsung brengt 5G naar het grote publiek met de Galaxy A51 5G en de Galaxy A71 5G. We hebben de kleinere voor review om te ontdekken wat er veranderd is van de 4G-versie met de toevoeging van de connectiviteit van de volgende generatie.
Om te beginnen is de chipset anders - het is de Exynos 980 die die 5G-mogelijkheid brengt en, daarmee, een stijging in prestaties over de bescheiden 9611 SoC van het oudere model. Een grotere batterij behoort ook tot de nieuwe onderdelen, een welkome upgrade om aan de verhoogde energiebehoefte te voldoen.
Als je bereid bent om de premie voor 5G te betalen zo vroeg in zijn adoptie, zelfs op een middenklasse zoals de A51 5G, dan zou je waarschijnlijk genieten van een meer upmarket bouw en Samsung heeft hieraan voldaan. Het heeft het plastic middenframe vervangen door aluminium. Deze verbouwing, compleet met de toename van de batterijcapaciteit en de extra antennes betekent allemaal dat de A51 5G nu 15g zwaarder is - een niet onbelangrijke toename die het van alle claims voor lichtheid berooft. En dat is ongeveer alles wat er veranderd is bij de overgang van 4G naar 5G op de Galaxy A51.