Alle categorieën

tot


Access point kopen voor thuisgebruik: waar moet je op letten?

Een access point kan het wifi signaal thuis behoorlijk verbeteren. Deze draadloze toegangspunten kun je toevoegen aan je bestaande netwerk. Bijvoorbeeld wanneer je in elke ruimte in huis gebruik wilt kunnen maken van een sterke internetverbinding via wifi. Maar hoe werkt een access point eigenlijk en hoe ver reikt het signaal? Wat is het verschil met een router en wat zijn de beste access points voor het thuisnetwerk van dit moment?

Hoe werkt een access point?

Een access point maakt verbinding met je router of netwerk. Dat kan via een kabel, maar ook draadloos. Daardoor kan het access point verbinding maken met het internet. Het ontvangt een wifi-signaal waarna het draadloos verbinding kan maken met je thuisnetwerk.

Draadloze access point kun je gebruiken voor het creëren van een stabiele en vloeiende internetverbinding voor allerlei apparaten. Zoals jouw tablet, de smart tv of jouw smartphone, maar ook als je graag buiten op het terras muziek wilt luisteren via jouw wifi speaker.

Hoe ver reikt een access point?

Als je een access point wilt kopen om het wifi bereik binnen en buiten te verbeteren, wil je natuurlijk ook weten hoe ver een access point reikt. Via de router heb je doorgaans een bereik dat kan variëren van 5 tot 8 meter. Afhankelijk van de aanwezigheid van muren en andere gebouwen die het signaal kunnen verstoren. Het bereik van een access point ligt tussen de 8 en 10 meter. Hoewel je niet zozeer een groter bereik hebt, blijft het signaal wel stabieler en sterker. Daardoor heb je op een afstand van 10 meter vaak nog goed bereik.

Wat is beter: een router of een access point?

Of je beter kunt kiezen voor een router of voor een access point, is afhankelijk van de situatie. Als jouw netwerk is voorzien van een draadloze router, kun je deze uitbreiden met een access point. Bijvoorbeeld wanneer het wifi signaal niet sterk genoeg is om alle ruimtes van het huis te kunnen bereiken. Een draadloze router is alleen de ontvanger van het wifi signaal. Met een access point kun je het bereik van het bestaande wifi signaal versterken.

Wanneer kiezen voor een access point voor thuis?

Je kiest voor een access point als je het wifi signaal van de router wilt versterken en het bereik wilt vergroten. Je kunt ook een access point plaatsen als de internetsnelheid te wensen overlaat door een zwak wifi signaal. Valt het internetsignaal vaak weg, moeten websites lang laden voordat je ze kunt openen of heb je last van overmatig bufferen tijdens het streamen van films of series? Ook dan kun je een access point voor thuis plaatsen.

Wat is de beste access point?

  1. Ubiquiti Unifi UAP Nano HD

Deze access point van Ubiquiti is bijzonder compact van formaat. Daardoor plaats je hem eenvoudig en onzichtbaar waar jij dat graag wilt. De UniFi Nano HD heeft een groot bereik. Het access point is daarnaast voorzien van een Ethernetpoort. De verschillende functies van deze draadloze access point zijn eenvoudig te beheren. Eventueel kun je deze AP van Ubiquiti ook gebruiken met een bijpassende UniFi Security Gateway. Daarmee heb je de beschikking over nog meer handige functies én gratis cloudbeheer waar jij dat graag wilt.

Draadloos       : Ja Wifi antennes             : 16
Snelheid          : 1733 Mbps - 300 Mbps Uitbreidbaar                : Ja
Poorten           : Gigabit Ethernet Prijs +/-                       : € 181,00

 

  1. Netgear WAX 610

De krachtige access point van Netgear is eenvoudig in gebruik. Je beheert het draadloze netwerk makkelijk zelf via het portaal. De AP ondersteunt cloudbeheer en mesh-netwerken. Daarnaast is het draadloze access point voorzien van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Met de Netgear WAX 610 access point kun je jouw bestaande wifi signaal flink versterken.

Draadloos       : Ja Wifi antennes             : 4
Snelheid          : 1200 Mbps - 600 Mbps Uitbreidbaar                : Ja
Poorten           : Gigabit Ethernet - PoE Prijs +/-                       : € 156,00

 

  1. TP-Link Omada EAP 650

Deze access point van TP-Link biedt ondersteuning voor wifi 6 en PoE. Je kunt de AP gebruiken in combinatie met een netwerkkabel voor een uitstekende dekking. De TP-Link Omada is te beheren via de cloud. Daarnaast kun je de Omada EAP 650 van TP-Link eenvoudig monteren aan de wand of aan het plafond. Wordt geleverd als een set van 2.

Draadloos: Ja Wifi antennes: 4 
Snelheid: 2402 Mbps - 574 Mbps Uitbreidbaar: Ja
Poorten: Gigabit Ethernet - PoE Prijs +/-: € 312,00

 

Top 10 Access point aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Megekko TP-LINK Access Point EAP615-WALL Omada 89. 9 Bekijk aanbieding
2 Megekko TP-LINK Deco X20 1-pack 89. 95 Bekijk aanbieding
3 Alternate Netgear AX1800 4-Stream Mesh Extender (EAX15) mesh access point 99. 00 Bekijk aanbieding
4 Megekko Ubiquiti Networks LTU Lite 1000 Mbit/s Power over Ethernet (PoE) Wit 99. 95 Bekijk aanbieding
5 Megekko Mikrotik cAP XL ac 867 Mbit/s Wit Power over Ethernet (PoE) 102. 95 Bekijk aanbieding
6 Megekko Ubiquiti Networks PrismAP-5-45 15.5dBi antenne 102. 95 Bekijk aanbieding
7 Megekko TP-Link EAP223 V1 867 Mbit/s Wit Power over Ethernet (PoE) 103. 95 Bekijk aanbieding
8 Megekko Zyxel NWA50AX 105. 95 Bekijk aanbieding
9 Megekko Ubiquiti Networks NanoBeam 5AC Gen 2 Network bridge 450Mbit/s Wit 108. 95 Bekijk aanbieding
10 Megekko Zyxel WBE660S-EU0101F draadloos toegangspunt (WAP) 11530 Mbit/s Grijs Power over Ethernet (PoE) 989. 00 Bekijk aanbieding