Alle categorieën

tot


Apple MacBooks: kiezen voor een MacBook Air of Pro?

Denk je na over de aanschaf van een Apple MacBook? Dan wil je natuurlijk wel weten welke laptop het beste past bij jouw wensen en behoeften. MacBooks van Apple zijn namelijk verkrijgbaar in 2 verschillende modellen. Dat zijn de MacBook Air en de MacBook Pro. Maar welke MacBook is goed? En kun je beter voor een Mac gaan of toch een Apple laptop?

Geen producten gevonden!

Wat is beter: een Mac of een MacBook?

Als je graag werkt met de apparatuur van Apple, kun je kiezen voor een Mac of een MacBook. Een iMac of Mac is een vaste computer. Deze plaats je op je bureau, op de thuiswerkplek of op je kantoor. Je kunt ze niet zo makkelijk meenemen als een MacBook.

Deze zijn draagbaarder. MacBooks van Apple zijn vooral een goede keuze als je gebruikmaakt van flexwerkplekken of de laptop ook met je mee wilt kunnen nemen op reis. Een Mac bevat meer krachtige componenten dan een Macbook. Toch wil dat niet zeggen dat een iMac beter is dan een laptop van Apple, of andersom. De keuze tussen deze 2 varianten is dus vooral afhankelijk van jouw doel, de programma’s die je gebruikt én waar je werkt.

Wat is beter een MacBook Air of Pro?

De laptops van Apple zijn onderverdeeld in 2 categorieën. Dit zijn de MacBook Air en de MacBook Pro. Hieronder lees je alles wat je wilt weten over deze laptops van Apple.

MacBook Air

Ben je op zoek naar een lichte laptop van Apple? Dan is de MacBook Air een goede keuze. Ze zijn leverbaar in verschillende formaten. Zoals een MacBook van 13 inch of 15 inch. De Air modellen van Apple zijn heel geschikt voor het uitvoeren van dagelijkse taken. Zoals het verwerken van teksten, surfen op het internet of andere administratieve werkzaamheden. Door het lichte gewicht neem je de Air variant van de MacBooks ook makkelijk met je mee.

MacBook Pro

Een Macbook Pro is geschikt voor de zwaardere taken. Met deze laptops kun je bijvoorbeeld niet alleen surfen en tekstverwerken, maar ook video- en foto’s bewerken met speciale software. Ze zijn wat zwaarder van gewicht, maar tegelijkertijd ook een stuk krachtiger. Dat merk je aan de chip, maar ook aan de processor, het werkgeheugen en de interne opslag. Daarnaast is een Pro ook leverbaar met een groter beeldscherm van 13, 14 of wel 16 inch.

Specificaties: MacBook Air versus MacBook Pro

De verschillen tussen deze 2 laptops van Apple voel je aan het gewicht en zie je aan het uiterlijk, maar merk je bovenal ook aan de specificaties. Door ze te vergelijken met elkaar, kun je altijd een goede keuze maken als je graag een nieuwe Apple laptop wilt kopen.

  MacBook Air Macbook Pro
Accucapaciteit 18 uur 22 uur
Beeldschermformaat 13 en 15-inch 14, 15 en 16 inch
Interne opslag Tot 1 TB Tot 2 TB
Chip of processor M1 of M2 M2, M2 Max of M2 Pro
Werkgeheugen Tot 24 GB Tot 64 GB


De MacBook Air is leverbaar in een grote diversiteit aan kleuren. Je kunt kiezen voor zilver, goud, blauw of grijs. Pro MacBooks van Apple zijn leverbaar in de kleuren grijs of zilver.

Welke MacBook is goed?

Welke MacBook goed is, is vooral afhankelijk van jouw doel en gebruik. Als je dagelijkse taken wilt kunnen uitvoeren, dan is een MacBook Air een prima keuze. Zeker als je de laptop ook regelmatig met je mee wilt kunnen nemen of een goede MacBook zoekt voor school. Ze zijn wat lichter en kleiner van formaat dan een Pro waardoor ze een stuk handzamer zijn. Daarnaast zijn de Air versies onder de MacBooks van Apple ook een stuk goedkoper. Een MacBook Air koop je, afhankelijk van het model dat je kiest, vanaf een prijs van € 1.200.

Wil je zware programma’s kunnen gebruiken op een laptop? Dan zijn MacBooks Pro een betere optie. Ze hebben een zwaardere processor, een langere accuduur én meer interne opslag. Afhankelijk van welke MacBook Pro je kiest, kan dit oplopen tot wel 2 Terabyte. Je kiest ook voor Pro laptops van Apple als je wilt kunnen werken met een groot en gedetailleerd beeldscherm. Bijvoorbeeld als je werkt met video- en fotobewerking software.

Een MacBook Pro is wat duurder in aanschaf, maar bevat meer geavanceerde specificaties. De prijs van een Pro is afhankelijk van de specs. De prijzen variëren van € 1.600 tot € 3.000.

MacBook Air of Pro kopen? Dit zijn de beste MacBooks van dit moment

Een MacBook is een laptop van Apple. Ze staan bekend om hun uitzonderlijke prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast heeft een MacBook van Apple over het algemeen vaak ook een langere levensduur dan Windows laptops. Moet je kiezen voor een MacBook Air of Pro? Wat zijn de verschillen en welke MacBook laptop van Apple is het goedkoopst?

Wat is beter: MacBook Air of MacBook Pro?

Of een MacBook Air of Pro beter bij je past, is afhankelijk van het gebruik. De beide laptops van Apple verschillen op verschillende gebieden. Zoals het design, de processor en de batterijcapaciteit bijvoorbeeld. Op basis van de onderstaande specificaties kun je eenvoudig bepalen of je beter een MacBook Air of een MacBook Pro kunt kopen voor jouw doelen.

  • Touch Bar: de nieuwste MacBook Pro heeft, in tegenstelling tot de Air, een touch bar boven het toetsenbord. Deze vervangt de F-toetsen. De pictogrammen, zoals volume en helderheid, veranderen afhankelijk van het programma waarin je op dat moment werkt.
  • Design en gewicht: een MacBook Pro is iets zwaarder dan de MacBook Air. Qua formaat zijn er geen verschillen. Gesloten zien beide laptops er bijna hetzelfde uit. De Air heeft een iets gestroomlijnder en meer schuin toelopend design dan de Pro. Door heet ergonomische design is de Air een goede keuze als je regelmatig tekst verwerkt.
  • Beeldschermkwaliteit: de MacBook Air heeft een helderheid van 350 en de MacBook Pro van 500. De Pro presteert dus beter in een lichte omgeving. De MacBook Air ondersteunt geen onbewerkte kleuren. Het beeldscherm van de MacBook Pro doet dat wel. De Pro is dan ook een betere keuze voor mensen die veel werken met video- en of fotobewerkingssoftware. Zowel de Air als de Pro hebben een Retina display.
  • Geheugen en accu: zowel de MacBook Air als de Pro hebben een geheugen tot 16GB. Afhankelijk van het model dat je kiest natuurlijk. De RAM kan bij beide modellen worden uitgebreid. De accu gaat 10 uur mee. De accu van de Air gaat iets langer mee.

Hoe lang gaat een MacBook laptop mee?

Als je geld besteedt aan de aankoop van een MacBook Air of Pro, wil je ook weten hoe lang de laptop ongeveer meegaat. Over het algemeen hebben laptops van Apple een levensduur van gemiddeld 5 tot 6 jaar. Vaak gaat een Apple MacBook Air of Pro nog langer mee. Dat komt doordat de processors een lage kloksnelheid hebben waardoor ze nooit overmatig warm worden. De warmte kan goed worden afgevoerd. Daardoor gaan laptops van Apple langer mee dan Windows laptops. Maar, de levensduur is ook afhankelijk van de omgang.

Welke MacBook is het goedkoopst?

Wil je wel graag werken met een MacBook laptop van Apple maar wil je wel een budgetvriendelijke keuze maken? De MacBook Air is het goedkoopst. Zoals de 13 inch MacBook Air met M1 chip uit 2020 of een groter exemplaar tot 15 inch met een M2 chip van Apple. Je kunt deze laptop met M1 chip kopen voor een prijs van ongeveer € 949,00.

De beste Apple MacBook Pro laptops

Kies je voor een laptop van Apple? Hieronder vind je de beste MacBook Air en MacBook Pro van dit moment. Met deze laptops ben je zeker van uitstekende prestaties. Niet alleen thuis en op je werk, maar natuurlijk ook als je een goede MacBook zoekt voor school.

  1. MacBook Pro Apple M2 Chip 2022

Met deze MacBook Pro kun je ook zware bewerkingsprogramma's uitvoeren. De laptop heeft namelijk een krachtige M2 chip. Daarnaast is de MacBook licht van gewicht en compact door het beeldscherm van 13 inch. Deze Apple laptop uit 2022 heeft een krachtige batterij die tot wel 20 uur meegaat zonder opladen. Het toetsenbord is voorzien van een touch bar. Deze laptop heeft een opslag van 512 GB en een RAM geheugen van 16GB.  

Beeldscherm: 13,3 inch RAM: 16GB uitbreidbaar
Resolutie: 2560 x 1600 Chip: M2
Accuduur: tot 20 uur Prijs +/-: € 2.079,00

 

De beste Apple MacBook Air laptops

  1. MacBook Air Apple M2 Chip

De M2 MacBook Air heeft een mooi design met een wigvorm. De krachtige M2 chip zorgt voor uitstekende prestaties. Ook de batterij van de MacBook Air M2 gaat langer mee dan zijn voorganger. Het scherm heeft een formaat van 13 inch. Daarnaast heeft deze MacBook Air geen koelers waardoor je er ook nog eens meer kunt werken zonder storende geluiden.

Beeldscherm: 13,6 inch RAM: 8GB uitbreidbaar
Resolutie: 2560 x 1664 Chip: M2
Accuduur: tot 18 uur Prijs +/-: € 1.249,00