Alle categorieën

tot


Bluetooth speakers: waar op letten bij het kopen van een speaker met bluetooth?

Een bluetooth speaker neem je overal mee en kun je met vrijwel elk apparaat verbinden. Zoals jouw tablet of smartphone bijvoorbeeld, maar ook met je smart televisie. Een speaker met bluetooth gebruikt geen wifi. Je streamt de muziek via bluetooth naar de speaker.

Dat kan vanaf je telefoon of vanaf andere audio apparaten met bluetooth technologie. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een bluetooth speaker? Wat is het verschil tussen luidsprekers met wifi en kun je via een bluetooth speaker ook naar de radio luisteren?

Geen producten gevonden!

Waar moet je op letten bij het kopen van een bluetooth speaker?

Of je nu kiest voor een Sonos bluetooth speaker of liever JBL speakers met bluetooth koopt. Door op de onderstaande specificaties te letten, weet je zeker dat je een speaker kiest die voldoet aan jouw wensen. De accu is bijvoorbeeld belangrijk, maar ook de IP-classificatie.

  • Accu: des te meer vermogen de batterij van de bluetooth speaker heeft, des te langer het duurt voordat je deze hoeft op te laden. Dat klinkt logisch. Toch is het belangrijk om tijdens de aankoop op de batterijcapaciteit te letten. Over het algemeen gaat de accu 10 tot soms wel 40 uur mee. Zonder dat je de JBL of Sonos speaker hoeft op te laden.
  • IP-classificatie: deze classificatie zegt iets over de waterdichtheid en stofdichtheid van de bluetooth speaker. Des te hoger de classificatie, des te minder vuil en vocht kan binnendringen. Dit is vooral belangrijk om op te letten als je de bluetooth speaker ook buitenshuis wilt gaan gebruiken. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over een regenbui. 8 is de hoogste classificatie voor water. Deze JBL speakers zijn zelfs tot op enkele meters onder water geheel waterdicht. Iets om rekening mee te houden dus.
  • Formaat: ook het formaat is een belangrijk kenmerk als je een luidspreker met bluetooth wilt kopen. Kleine speakers neem je makkelijker mee. Bijvoorbeeld in je jaszak of schooltas. Middelgrote bluetooth speakers, zoals de JBL Xtreme 3, zijn ook draagbaar dankzij de handige schouderriem. De grotere bluetooth speakers van Sonos zijn vaak niet geschikt om mee te nemen. Die geef je een vaste plaats in huis.
  • Bluetooth bereik: een speaker met bluetooth heeft een bepaald bereik. Vaak ligt dit tussen de 10 en 20 meter, afhankelijk of de speaker is voorzien van bluetooth 4.0 of 5.0. Een bereik van tussen de 10 en 15 meter is wenselijk. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de verbinding wegvalt als je de telefoon binnen laat liggen en de speaker meeneemt naar buiten. Het bereik is als vanzelfsprekend ook afhankelijk van de betreffende ruimte.

Verschil tussen een wifi speaker en een bluetooth speaker?

Prijs

Wifi-speakers zijn vaak wat duurder dan bluetooth speakers. Bijvoorbeeld van JBL of Sonos.  Dat komt omdat speakers met wifi gebruikt kunnen worden met meerdere apparaten tegelijk.

Bluetooth speakers zijn voordeliger. Ook is de keuze aan speakers met bluetooth groter. In tegenstelling tot wifi speakers, kun je maar één apparaat tegelijk verbinden met bluetooth.

Werking

Wifi speakers hebben een internetverbinding nodig om te werken. Als je naar jouw favoriete songs wilt luisteren, moet je de speaker dus verbinden met wifi of jouw thuisnetwerk.

Bluetooth speakers maken gebruik van de bluetooth technologie. Met deze techniek kan je elk ander gewenst apparaat met bluetooth verbinden en koppelen. Zoals je smartphone.

Voeding

Wifi-speakers hebben stroom nodig via een netsnoer. Tenzij je natuurlijk kiest voor een draadloze wifi speaker. Ze moeten worden aangesloten op het stopcontact

Bluetooth speakers hebben een batterij. Deze heeft een lange levensduur waardoor je ook onderweg kunt genieten van muziek. Zonder dat je daarvoor een stopcontact nodig hebt.

Kun je radio luisteren via een bluetooth speaker?

Kies je voor een bluetooth speaker aanbieding van JBL of Sonos? Welke luidspreker je ook kiest, ook met deze speakers kun je radio luisteren. Dat doe je via een ander apparaat. Zoals jouw tablet of telefoon. Door deze te verbinden met bluetooth, kun je eenvoudig luisteren naar de beschikbare online radiostations. Bijvoorbeeld met de JBL Flip Essential 2 of thuis via de Sonos Roam SL. Andere goede bluetooth speakers van dit moment zijn:

Sonos Roam SL

Bluetooth en wifi speaker in 1. De Sonos Roam SL is draadloos, compact van formaat en leverbaar mét en zonder spraakbesturing. De speaker is voorzien van bluetooth 5.1.

JBL Xtreme 3

Deze stoere en middelgrote speaker van JBL is voorzien van bluetooth 5.1. De batterij gaat tot wel 15 uur mee zonder opladen. De speaker is bestand tegen vuil en tegen water.

JBL Go 3

Deze kleine compacte bluetooth speaker van JBL past met gemak in je jaszak of aan je tas. De speaker weegt slechts 209 gram, is waterproof en heeft een accu die tot 5 uur meegaat.