Alle categorieën

tot


Voorgestelde filters: Gaming

Nintendo Switch: alles wat je moet weten over de Switch spelcomputer van Nintendo

De Nintendo Switch lijkt de wereld te hebben veroverd. Elk huishouden met tieners heeft wel een dergelijke spelcomputer. Logisch, want ze zijn compact, gebruiksvriendelijk én er zijn ontzettend veel leuke Nintendo Switch games te koop. Ook online spelen is mogelijk.

Je moet dan wel een account aanmaken. Een fysieke game kopen in de winkel is dan niet nodig. Maar is het de moeite waard om een Nintendo Switch te kopen? Hoe lang gaan deze spelcomputers mee en wat is het verschil tussen de nieuwe en de oude Nintendo Switch?

Wat is het verschil tussen de nieuwe en oude Switch?

De oude Nintendo Switch dateert uit 2017. Dit is een handheld én tv-console in één. In 2019 heeft het model een update gekregen, maar veel verschil is er niet. Beide spelcomputers zijn nog steeds te koop. De Nintendo Lite uit 2019 is alleen handheld maar heeft wel een grotere batterijcapaciteit. Dat betekent dat je de spelcomputers iets minder snel hoeft op te laden.

Het nieuwste model heet de Nintendo Switch OLED. In tegenstelling tot de Switch Lite gaat de batterij van de OLED circa 120 minuten langer mee. Dat betekent dus ruim 2 uur langer gamen voordat je op zoek moet gaan naar de oplader. De Switch OLED is zuiniger met energie door de vernieuwde processor. Dit heeft ook een positieve invloed op de prestaties.

En dan het beeldscherm. De nieuwe versie heet natuurlijk niet voor niets Switch OLED. Het beeld is in vergelijking met de Nintendo Switch en de Switch Lite superscherp. Ook de kleuren zijn meer levensecht. De schermranden zijn kleiner geworden. Deze zijn in plaats van 7 inch nu 6,2 inch. De nieuwe Nintendo Switch OLED heeft ook een ethernetpoort én een ruime opslag. Deze is nu 64GB in plaats van 32GB. Dat betekent eindeloos spelen dus!

Is het het waard om een Switch te kopen?

De Nintendo Switch heeft echt wel bewezen dat het een blijvertje is. De spelcomputer zorgt voor urenlang speelplezier. Alleen of samen met vrienden door gebruik te maken van de consoles. Ook online kun je diverse leuke Nintendo Switch games downloaden en spelen. Ook profiteer je daar van leuke extra’s en aanbiedingen. In combinatie met het compacte formaat, de lange batterijcapaciteit en de grote beschikbaarheid aan spellen, is het het zeker waard om een Nintendo Switch, een Nintendo Switch Lite of een Switch OLED te kopen.

Hoe lang gaat een Switch mee: alles over de batterijcapaciteit

Als je de Nintendo Switch eenmaal in je handen hebt, dan is het moeilijk om te stoppen met spelen. Mits de batterij niet leeg gaat natuurlijk. De Switch spelcomputers van Nintendo zijn voorzien van een lithium-ion batterij. Afhankelijk van het model, gaan ze 2 tot 9 uur mee. Hoe lang de accu van een Nintendo Switch meegaat, is ook afhankelijk van het systeem, het spel en de functies die je allemaal gebruikt. Meer functies betekent ook sneller opladen. 

Nintendo Switch uit 2017 2 tot 7 uur
Nintendo Switch Lite 3 tot 7 uur
Nintendo Switch Lite update 4 tot 9 uur
Nintendo Switch OLED 4 tot 9 uur


De oorspronkelijke Switch uit 2017 heeft een capaciteit die varieert van 2 tot 7 uur. Met de batterij van de Nintendo Switch Lite kun je ongeveer 3 tot 7 uur lang ongestoord gamen. De update van de Nintendo Switch Lite heeft een batterijcapaciteit van 4 tot 9 uur. Dat geldt ook voor de li-ion batterij van de allernieuwste spelcomputer, de Nintendo Switch OLED.

Is de batterij van de Nintendo helemaal leeg? Dan duurt het circa 3,5 uur voordat de lithium-ion accu van de spelcomputer weer helemaal is opgeladen. Wil je blijven gamen terwijl de Switch aan de oplader zit? Dan duurt het langer voordat het apparaat is opgeladen.

Het is ook belangrijk om te weten dat de capaciteit van de accu in de loop van de jaren minder wordt. Je kunt dan dus minder lang spelen op een volle batterij. Dat is eigenlijk bij alle accu’s het geval. De afname ga je merken als je de Switch ongeveer 750 keer hebt opgeladen. Het duurt dus wel eventjes voordat de capaciteit afneemt naar circa 75%.

Wat zijn de beste games voor de Nintendo Switch Lite? 

Er zijn ontelbaar veel games voor de Nintendo Switch. Je kunt ze in de winkel kopen, maar ook downloaden in de e-Shop nadat je een account hebt aangemaakt. En wie Nintendo zegt, zegt natuurlijk ook Super Mario. Deze games zijn misschien wel het meest populair. Zoals Mario Kart Deluxe, Mario Odyssee of Luigi’s Mansion bijvoorbeeld. Andere topspellen voor de Switch zijn The Legend of Zelda. Animal Crossing is vooral populair bij kinderen.

Tieners en volwassenen spelen weer andere spellen op de Nintendo spelcomputer. Zoals RollerCoaster Tycoon, GTA Trilogy, Mortal Kombat en de Assassin’s Creed games. Ook spellen zoals The Witcher, Skyrim en World War Z zijn razend populaire Switch games. 

Top 10 Nintendo Switch aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 TVoutlet Nintendo Switch OLED versie Rood/Blauw 0. 00 Bekijk aanbieding