Alle categorieën

tot


Barbeques

Ongeacht de grootte van een tuin en de kook- en voedselvoorkeuren, zijn er meerdere barbecues en accessoires die ideaal zullen zijn voor de buiten eet- en voedselbereidingsruimte.

Of je nu kookt voor jezelf en je partner, of regelmatig grote groepen mensen vermaak, je kunt kiezen voor een houtskool- of gasbarbecue die niet alleen de benodigde kookruimte heeft, maar ook de functies en kookaccessoires om de hele eetervaring te verbeteren.

Barbeque bestellen

Terwijl de traditionele grillmeester niets anders zal eisen dan houtskool, geeft de moderne buitenkok de voorkeur aan gasbarbecues vanwege hun gemak, eenvoudig aansteken en hoe snel ze opwarmen, klaar voor gebruik. Belangrijke fabrikanten zijn onder andere Weber en Outback, Cobb en Buschbeck, en je kunt de grootte van de barbecue, evenals het ontwerp en extra functies.

Het kiezen van de juiste barbecue

De eerste beslissing die jij moet nemen, is die van de brandstofbron die je moet kiezen. Er zijn twee basisopties: gas of houtskool.

Gasbarbecues

Gasbarbecues zijn handig en snel. Vrijwel zodra je de knop omdraait en de brander ontsteekt, kun je beginnen met het bereiden van je favoriete gegrilde gerechten. Zorg ervoor dat je een gasfles hebt, of sluit de gasbarbecue zelfs aan op de hoofdgasvoorziening, waardoor gas een nog handiger alternatief wordt voor traditionele houtskool. Je kunt ook genieten van meer vrijheid en flexibiliteit tijdens het koken.

De meeste gasbarbecues hebben meerdere branders en verwarmingsgebieden, wat betekent dat  een gebied van de grill heter kunt hebben dan de rest, ideaal voor het bereiden van verschillende voedingsmiddelen tegelijk. Gasbarbecues hebben meestal deksels of kappen, omdat deze de warmte in de barbecue vasthouden.

De kap kan een thermometerwijzer bevatten, waardoor het eenvoudig is om te bepalen wanneer de interne kooktemperatuur het gewenste niveau heeft bereikt. Als je op zoek bent naar een grote barbecue, zul je merken dat veel van de grotere modellen op gas werken, hoewel ook dual-fuel modellen kunnen vinden die het beste van beide werelden bieden.

Voor degenen die zich zorgen maken over het ontbreken van de authentieke smaak van een houtskoolbarbecue, kun je rookhout en houtsnippers kopen om de smaak te verbeteren, of je kunt kiezen voor een model met deze functies ingebouwd.

Houtskool

Voor velen kan niets de traditionele houtskoolsmaak van een achtertuinbarbecue vervangen. Sommigen genieten van de voorbereiding om de barbecue klaar te maken, waarbij de kolen worden opgezet zodat er meerdere en gevarieerde verwarmingszones zijn. De gerookte smaak is ook moeilijk na te bootsen, zelfs met rokers en houtsnippers.

Houtskoolbarbecues hebben een lange weg afgelegd, dus terwijl je nog steeds duurzame ketelbarbecues kunt kopen, kun je ook meer innovatieve oplossingen kopen. Veel van de geavanceerdere functies, zoals dekselthermometers, die beschikbaar zijn op gasbarbecues, zijn ook te vinden op sommige luxe houtskoolbarbecuemodellen, en als je specifiek op zoek bent naar een draagbare barbecue, is het waarschijnlijk dat je naar gasbarbecue-modellen kijkt.

Een ander voordeel van de houtskoolbarbecue is het budget. Gasbarbecues zijn doorgaans duurder dan een vergelijkbare houtskoolbarbecue. Als je beperkt bent door het budget, kijk dan naar houtskoolmodellen, omdat deze de grootste voordelen bieden voor de prijs.

Hybride barbecues

Hybride brandstofbarbecues maken gebruik van zowel gas als houtskool. Deze bevatten vaak een houtskoolbak. Plaats de bak op de grill en voeg houtskool toe, en je kunt deze modellen gebruiken om de gerookte, gegrilde smaak te geven die je lekker vindt. De gasbrander fungeert als ontsteker, waardoor het veel eenvoudiger wordt om de barbecue aan de gang te krijgen, maar de houtskool in de bak is wat wordt verbrand en een rokerige smaak geeft aan alles wat je erboven kookt.

Als alternatief kun je de bak verwijderen en de gasbranders gebruiken en een zeer effectieve gaskookmachine creëren. In sommige modellen is het mogelijk om de voordelen van beide te combineren, omdat ze meerdere verwarmingsgebieden en meerdere houtskoolmanden hebben. Laat een mand buiten de grill, voeg slechts één van de manden toe aan de grill. Je kunt de helft van de kookruimte gebruiken voor gerookte hamburgers en steaks, en de andere helft voor het bereiden van bijgerechten of het dichtschroeien van vlees dat een constante en gelijkmatige warmte nodig heeft.

Ingebouwd

Als je serieus bent over koken en buiten entertainen, dan is een ingebouwde barbecue het ultieme accessoire. Je kunt in feite een buitenkeuken creëren, met koelkasten die zijn ontworpen om in het ontwerp te worden opgenomen, evenals een barbecue met alle functies die je zou verwachten van een keukenoven.

Je moet ervoor zorgen dat het kookgedeelte goed beschermd is, want hoewel deze modellen robuust en weerbestendig zijn gebouwd, zullen ze langer meegaan en blijven ze de beste kookresultaten bieden als je ze kunt beschermen tegen regen en de vrieskou. Je kunt een barbecuedeksel gebruiken, en de meeste ingebouwde modellen hebben hun eigen hoezen die zijn ontworpen om strak en veilig over de grill te passen.

Losstaande modellen zijn draagbaarder en kunnen in de schuur worden gerold en weer naar buiten worden gebracht, en ze zijn gemakkelijker schoon te maken omdat ze verplaatsbaar zijn. Echter, het hebben van een ingebouwde barbecue betekent dat je werkruimte en zelfs opslageenheden kunt toevoegen aan de buitenkookruimte, waardoor het echt een buitenkeuken wordt en meer biedt dan een vrijstaande eenheid kan doen.

Naast ingebouwde barbecues kun je pizzaovens en vuurkorven kopen. Kook precies het type maaltijd dat je wilt, wanneer je maar wilt.

Draagbare barbecues

Als het type persoon bent dat liever onderweg barbecuet, of het nu bij een vriend thuis is, op de caravan of wanneer je weggaat, dan is een draagbare barbecue perfect.

Deze modellen zijn klein en lichtgewicht, en hoewel ze misschien niet groot genoeg zijn voor een volledige maaltijd voor 8 personen, kunnen ze in de kofferbak van de auto worden geplaatst en bijna overal worden meegenomen. Barbecueën en genieten van eten is voor velen van ons een sociaal evenement, dus waarom jezelf beperken tot de eigen achtertuin.

Top 10 Barbeque aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Alternate Weber Smokey Joe Original, Ø 37cm barbecue 99. 00   

Je bespaart 1300. 00

Bekijk aanbieding
2 Alternate Weber Compact Kettle barbecue Ø 47 cm 109. 90 Bekijk aanbieding
3 Alternate Landmann Grillchef MINI-KAMADO barbecue 11820, Ø 27 cm 129. 00 Bekijk aanbieding
4 Alternate Weber Compact Kettle Ø 57cm barbecue 139. 90 Bekijk aanbieding
5 EP The Bastard BU103 Medium Urban Complete 2021 919. 2 Bekijk aanbieding
6 EP The Bastard BC103 Medium Classic Complete 2021 949. 00 Bekijk aanbieding
7 Alternate Kamado Joe Classic barbecue Ø 46 cm 999. 00 Bekijk aanbieding
8 Alternate Traeger Pro 575 barbecue D2 controller, WiFIRE Technologie 999. 00 Bekijk aanbieding
9 Alternate Traeger Ironwood 650 barbecue Model 2020, D2 Controller, WiFIRE Technologie 1399. 00 Bekijk aanbieding
10 Alternate Traeger Pro 780 barbecue D2 Controller, WiFIRE Technologie 1399. 00 Bekijk aanbieding