Alle categorieën

tot


Vaste telefonie

Een vaste telefoon is een huistelefoon die gebruikmaakt van een koperdraadverbinding in plaats van een draadloze verbinding. Ze worden nog steeds door veel mensen gebruikt, vooral in gebieden met een slechte ontvangst van mobiele telefoons.

Hoewel beide technisch gezien 'telefoons' zijn, zijn mobiele telefoons en vaste lijnen twee totaal verschillende technologieën. En hoewel de opkomst van de smartphone de afgelopen tien jaar heeft gedomineerd, hebben vaste telefoons ook een lange weg afgelegd en zijn ze voor een grote groep mensen nog steeds waardevol.

Wat zijn de voordelen van het behoud of het nemen van vaste telefonie?

Hier zijn zes voordelen als jij de vaste lijn thuis wilt houden:

  1. Gesprekskwaliteit – Uit veel rapporten blijkt dat de geluidskwaliteit en helderheid van vaste telefoons beter is dan van welke mobiele telefoon dan ook.
  2. Noodhulp – Elke seconde telt in een noodsituatie. Hoewel mobiele telefoons over GPS beschikken, zenden ze vaak alleen een algemene locatie uit en duurt het langer voordat de hulpdiensten de informatie ontvangen. Vaste lijnen zijn daarentegen al verbonden met een specifiek adres, zodat hulpverleners die informatie onmiddellijk kunnen traceren.
  3. Stroomstoring – Nogmaals, hoewel onze mobiele telefoons werken bij een stroomstoring, hebben ze een beperkte levensduur van de batterij. Het is vaak moeilijk om te weten wanneer de stroom weer wordt ingeschakeld en de telefoons kunnen worden opgeladen, en ook draadloze opladers zullen het begeven. Vaste vaste telefoons werken zelfs als de stroom is uitgevallen.
  4. Vaak vereist bij huisbeveiligingssystemen – Veel huisbeveiligingssystemen vereisen een huistelefoonverbinding als hoofdbasis of als back-up waarmee het beveiligingsbedrijf contact kan opnemen. Het verlaagt vaak ook de rekeningen voor de huisbeveiliging, omdat het gemakkelijker is om beveiligingssystemen op vaste lijnen aan te sluiten dan op mobiele telefoons.

Hoewel het lijkt alsof een vaste lijn tot het verleden behoort, zijn er nog steeds goede redenen om er een in huis te hebben. Je weet nooit wanneer er iets onverwachts kan gebeuren, of wanneer het hebben van een vaste lijn het verschil kan zijn in een noodgeval.

Draadloze telefoons die aan een vaste lijn zijn gekoppeld, hebben over het algemeen een langere batterijduur dan mobiele telefoons. Het biedt ook een mogelijk voordeel ten opzichte van de mobiele telefoon in geval van nood. Hoewel veel mobiele telefoons tegenwoordig over GPS- mogelijkheden beschikken, kunnen de hulpdiensten met een vaste lijn onmiddellijk lokaliseren waar de oproep vandaan komt. Dit bespaart misschien maar een paar seconden, maar in het geval van een echte noodsituatie kunnen die paar seconden enorm van belang zijn.

Veel mensen willen misschien ook in een lokaal telefoonboek verschijnen, vooral als ze vanaf dat telefoonnummer een bedrijf runnen. Hoewel er telefoongidsen voor mobiele telefoons bestaan, gaat er niets boven de Gouden Gids. Natuurlijk houden sommige mensen van de anonimiteit van het hebben van alleen een geheim nummer, in welk geval een mobiele telefoon net zo goed kan zijn.

Top 10 Vaste telefonie aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Expert Gigaset Comfort 550 duo Huistelefoon Zwart 99. 95 Bekijk aanbieding
2 Blokker Beafon SL720i BNL Senioren mobiele telefoon - 4G - Noodknop - Zilver 99. 99 Bekijk aanbieding
3 Blokker Gigaset E290AR duo 99. 99 Bekijk aanbieding
4 Blokker Swissvoice Xtra3355 Combo vaste huistelefoon en draadloze dect telefoon - grote toetsen - foto toetsen - luid belsignaal 99. 99 Bekijk aanbieding
5 Blokker Eenvoudige mobiele telefoon voor senioren met SOS paniekknop Fysic Zwart 99. 99 Bekijk aanbieding
6 Coolblue Gigaset Comfort 550HX + N300A IP Basisstation 100. 00 Bekijk aanbieding
7 Coolblue Philips DECT Draadloze Telefoon XL met 2 Handsets en Antwoordapparaat 100. 00 Bekijk aanbieding
8 Blokker Gigaset vaste telefoon cl 660 a antraciet 104. 57 Bekijk aanbieding
9 Blokker Gigaset iON - UC-handset 106. 7 Bekijk aanbieding
10 Expert Gigaset E720HX (Uitbreiding) Huistelefoon Zwart 109. 00 Bekijk aanbieding