Alle categorieën

tot


Voorgestelde filters: Gaming

Videogames: beste games voor PC, Nintendo en Xbox

Videogames zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Na het werk even lekker ontsnappen in een andere wereld. Met PC-games of bijvoorbeeld PS4-games. Het genre van deze games wordt steeds breder. Van educatief of avontuurlijk, naar shooter games en 3D videogames. Waar we vroeger vooral spellen speelden op de computer, doen we dat nu op speciale consoles. Zoals de PlayStation, de Nintendo Switch of de Xbox. Wat is de populairste game in 2023 en wat is de meest verkochte console van dit moment?

Geen producten gevonden!

Populaire PC-games

PC-games speel je zoals de naam al doet vermoeden, op de computer. Hoewel ze grafisch steeds beter worden, kunnen ze qua effecten (nog) niet op tegen de populaire consoles. Dat neemt niet weg dat deze spellen ontzettend populair zijn. Zoals bijvoorbeeld deze 3 games.

 • Diablo 4
 • F1 23
 • The Outlast Trials

PS4-games en PS5-games voor de PlayStation 

Wil je liever videogames op een console spelen in plaats van op de computer? Dan is de PS4 of de PS5 een goede keuze. Er worden veel goede games voor de spelcomputer op de markt gebracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van FIFA 23? Andere populaire PS4-games zijn:

 • Red Dead Redemption 2
 • GTA V 
 • Call of Duty Modern Warfare 2

 

Xbox One-games voor de Xbox spelconsole

Ook Xbox One is een spelconsole dat veel variatie kent op het gebied van videogames. Veel spellen die je op de PS4 of de PS5 speelt, zijn ook leverbaar voor deze console. Zoals natuurlijk de nieuwe videogame van het populaire Minecraft. Andere Xbox One-games:

 • Minecraft Legenden
 • Dead Island 2
 • Hogwarts Legacy


De nieuwe Xbox Series X heeft ook diverse geweldige videogames beschikbaar. Enkele populaire spellen zijn Forza Horizon 5, Sea of Thieves, Hitman 3 en de Microsoft Flight Simulator. Veel van deze video games zijn ook beschikbaar voor Xbox One consoles.

Nintendo Switch games

Ook de Nintendo Switch is een compacte spelcomputer die zijn naam heeft gevestigd in de wereld van videogames. Er zijn ontzettend veel leuke spellen beschikbaar voor de Switch. Zoals The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Mario + Rabbids Sparks of Hope.

 • Splatoon 3
 • Legend of Zelda: Breath of the Wild Sequel
 • Enigma Archives: RAIN CODE


Voordat de Switch populair werd in 2017, was de Nintendo 3DS één van de meest populaire handheld spelcomputers. Nog steeds worden er mooie spellen gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld Animal Crossing: New Leaf en A Link Between Worlds spelen. Andere trendy Nintendo 3DS-games zijn onder meer Kid Icarus: Uprising en Attack of the Friday Monsters.

Wat is de populairste game in 2023?

Er zijn meer videogames die in aanmerking komen voor de titel populairste game in 2023. Dit jaar worden er ontzettend veel spellen uitgebracht voor de Xbox, de PlayStation of de Nintendo spelcomputers. We hebben de 2 meest populairste games in 2023 geselecteerd.

Starfield voor de Xbox 

Deze videogame wordt medio 2023 verwacht. Het spel is te spelen op Xbox consoles, maar ook op de computers. Je speelt Starfield op de Xbox Series S en X of als PC videogame.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Dit spel heeft ontzettend lang op zich laten wachten maar is zeker de moeite van het spelen waard. Ook dit spel heeft een open karakter waardoor je de videogame heel vrij kunt spelen. Je bent niet gebonden aan restricties. Tears of the Kingdom mag dan ook zeker gezien worden als de populairste game in 2023. Het spel is beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Wat is de best verkochte game ooit?

Wat is de best verkochte game ooit? De uitkomst zal je misschien niet verbazen. Tetris is namelijk het meest verkochte spel ter wereld. Het computerspelletje is bekend en berucht in alle uithoeken van de wereld. Wereldwijd zijn er 495 miljoen spellen verkocht. Minecraft staat met 240 miljoen spellen op een tweede plaats. Gevolgd door GTA V met 130 miljoen.

Wat is de meest verkochte console?

De Nintendo Switch is nog niet zo lang op de markt, maar wordt wel veel verkocht. Sterker nog, deze handheld spelcomputer heeft begin dit jaar de 3e plaats bereikt. Er zijn wereldwijd 122 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee heeft het de Game Boy en de PS4 ingehaald. De 2e meest verkochte console is van Xbox. De meest verkochte spelconsole is van Playstation. Vooral de PS5 wordt wereldwijd ontzettend veel verkocht. Het merk had eerder al een primeur met de Playstation 2. Eigenlijk is dit overall de meest verkochte console ooit.