Alle categorieën

tot


Subwoofers: welke subwoofer kopen voor het beste geluid thuis?

Welke subwoofer is het beste? Zijn dat actieve of passieve subwoofers en wat kosten ze? Ook thuis wil je kunnen genieten van het beste geluid. Net zoals in een concert- of bioscoopzaal. Subwoofers kunnen het geluid van je bestaande speakersysteem een behoorlijke boost geven. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of het gaat om filmmuziek of songs vanaf jouw playlist. Met alleen luidsprekers creëer je gewoonweg minder diepte-effect. Hoeveel watt heeft een goede subwoofer en is deze passief of juist actief?

Geen producten gevonden!

Wat is een subwoofer en waarvoor gebruik je ze?

Een subwoofer kan zelfstandig werken als luidspreker, maar kan ook ingebouwd zijn. Zoals een soundbar met subwoofer bijvoorbeeld. Subwoofers zorgen ervoor dat de lage frequenties van het geluid beter hoorbaar zijn en nog meer tot hun recht komen.

De diepe bassen van de muziek worden door de subwoofer als het ware onderstreept. De meeste versterkers zijn draadloos te gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een subwoofer met kabel.Zoals een JBL subwoofer of een versterker van het merk Sonos.

Wat is beter een actieve of een passieve subwoofer?

Als je een subwoofer wilt kopen om het geluid van jouw luidsprekers te versterken, kun je kiezen voor actieve of passieve subwoofers. Actieve subwoofers worden het meest verkocht en zijn ook het meest gebruiksvriendelijk. Je hoeft de versterker alleen maar aan te sluiten.

Een passieve subwoofer moet worden gevoerd door een versterker. Ze zijn vaak duurder in aanschaf maar ook moeilijker om aan te sluiten. Zeker omdat je een passieve subwoofer vaak in het plafond of aan de muur bevestigt. Houd rekening met loshangende kabels.

Ga je voor gebruiksgemak én het beste geluid? Dan is een actieve subwoofer de beste keuze. Ze hebben namelijk een eigen versterker en passen op vrijwel de meeste luidsprekersets. Qua geluidskwaliteit doen een actieve en een passieve subwoofer vrijwel niet voor elkaar onder. Het grootste verschil is dus eigenlijk de manier van gebruik en de aansluiting. Dit kan bij een passieve subwoofer iets meer voeten in de aarde hebben.

Hoeveel watt is een goede subwoofer?

Een goede subwoofer heeft een vermogen dat begint vanaf 500 watt. Dat lijkt weinig, maar een versterker van 10 watt in een kleine huiskamer kan al voor een indrukwekkend geluid zorgen. Een goede subwoofer heeft voldoende vermogen, maar is ook geschikt voor de ruimte waarin je de stand-alone woofer wilt gebruiken. Ook de plaatsing is belangrijk.

Als je een versterker of subwoofer wilt kopen, dan is het ook belangrijk dat je deze op de juiste plaats in de ruimte zet. Zo komt het geluid of de surround sound optimaal tot zijn recht. Bijvoorbeeld tijdens het kijken van een film of het luisteren van jouw favoriete muziek. Kies je voor een subwoofer met kabel? Dan moet je deze aansluiten op de versterker. Je bent dan beperkt in je bewegingsvrijheid. Plaats de subwoofer bij voorkeur centraal in het gebied.

Heb je een draadloze subwoofer? Dan komt het geluid het beste tot zijn recht wanneer je de sub in de hoek van de kamer zet. De muziek klinkt dan vaak nog luider en dieper. Zorg er wel voor dat de behuizing van de subwoofer van de muur af staat voor voldoende ventilatie.

Wat kost een goede subwoofer?

De prijs van een goede subwoofer is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het merk en het vermogen bijvoorbeeld. De prijs van goede subwoofers varieert over het algemeen tussen de € 200,00 en € 1.000. Afhankelijk van jouw wensen kan de prijs verder oplopen. Zowel Sonos als JBL hebben goede subwoofers tegen een relatief aantrekkelijke prijs.

JBL BassPro Nano
Deze compacte subwoofer van JBL heeft een vermogen van 200 watt en heeft een behuizing van aluminium. De bass regel je eenvoudig met de afstandsbediening.

Vermogen: 200 watt Gevoeligheid: 91 dB
Maximale frequentie: 120 Hz Aantal speakers: 1  
Type subwoofer: Actief Prijs +/-: € 195,00

 

Sonos Sub Gen3

De Sonos Sub Gen3 is een subwoofer met een strak design. De speaker levert goede prestaties en mogelijkheden. Je gebruikt deze sub van Sonos met de applicatie.

Vermogen: 49 watt Gevoeligheid: 00 dB
Maximale frequentie: 25 Hz Aantal speakers: 1 
Type subwoofer: Actief Prijs +/-: € 799,00

 

JBL Stage 1200S

De JBL Stage 1200S is een actieve subwoofer met één speaker. Deze heeft een gevoeligheid van 91 dB en voorziet je van de echte diepe JBL surround sound.
 

Vermogen: 250 watt Gevoeligheid: 91 dB
Maximale frequentie: 34 Hz  Aantal speakers: 1
Type subwoofer: Actief  Prijs +/-: € 174,90