Alle categorieën

tot


Airfryers

Airfyers zijn een van de best verkopende keukenapparaten op de markt vanwege hun compacte formaat en snelle kooktijden. Hoewel er een overweldigend aantal modellen is, snijdt de beste heteluchtfriteuse niet alleen de kooktijd en het gebruik van olie, maar kan ook geld besparen. Ze zijn veel energiezuiniger dan ovens en hebben minder tijd nodig om op te warmen, waardoor je je favoriete ovengerechten, groenten en meer in recordtijd kunt bereiden.

Geen producten gevonden!

Hoe werken Airfryers?

Airfryers werken door convectie, wat betekent dat ze de lucht rond je voedsel circuleren, zodat elk stuk oppervlak wordt blootgesteld aan olie en warmte. Je hoeft alleen maar een beetje olie op wat je kookt te spuiten of te gieten voordat je het apparaat inschakelt - hoewel je niet altijd olie hoeft te gebruiken als je dat niet wilt. Voeg gewoon een vleugje toe, en een slim chemisch proces genaamd de Maillard-reactie zorgt voor een knapperig resultaat met veel minder vet - tot 99% in sommige gevallen.

Airfryers werken over het algemeen tussen de 150 en 200˚C, hoewel verschillende modellen zullen variëren. Omdat er zo weinig olie wordt gebruikt, zal een heteluchtfriteuse niet precies dezelfde resultaten opleveren als de lokale snackbar, hoewel de meeste van onze onderstaande keuzes dichtbij komen.

Kun je een volledige maaltijd bereiden in een heteluchtfriteuse?

Hoewel budget- of compacte airfryers compromissen sluiten wat betreft kookcapaciteit, waardoor ze alleen in staat zijn om een enkele portie groenten, friet of iets dergelijks te bereiden, zul je vaak merken dat grotere modellen in staat zijn om tegelijkertijd meerdere gerechten te koken. Verhoog je budget en je krijgt vaak een grotere capaciteitsmachine of een apparaat met meerdere compartimenten. Sommige premiummodellen maken het zelfs mogelijk om een volledige zondagsbrunch te bereiden, waarbij je mogelijk een hele kip naast aardappelen en groenten kunt persen voor ultiem smakelijk, energiezuinig koken.

Waar moet ik nog meer op letten?

Heteluchtfriteustechnologie verbetert voortdurend. Oudere modellen kunnen even duren om op gang te komen en hebben mogelijk meer olie nodig dan nieuwere ontwerpen. Goedkopere modellen kunnen ook vereisen dat je frietjes eerst voorkookt, wat niet ideaal is als je op zoek bent naar snelle kooktijden.

Hoe zit het met accessoires?

Een laatste element om rekening mee te houden bij het kopen van een heteluchtfriteuse voor twee personen zijn de accessoires die bij het apparaat worden geleverd. Items zoals extra krokante bakplaten, ovenroosters en rotisserie-accessoires kunnen je helpen om meerdere items effectiever te koken en een maaltijd voor twee personen in je heteluchtfriteuse gemakkelijker te maken.

Airfryers hebben doorgaans een kleinere capaciteit, tussen 1,5 en 2 liter. De vier modellen van de Philips Airfryer voldoen aan alle behoeften: van de supercompacte Essential Collection met een capaciteit van 800 g tot de XXL Airfryer met 1400 g, die ook geschikt is voor huishoudens van 4-5 personen.

Een van de voordelen van de heteluchtfriteuse is de gelijkmatige warmteverdeling in het frituurmandje, waardoor je eten bijzonder gelijkmatig en efficiënt wordt gekookt. Bovendien is de heteluchtfriteuse, bij het vergelijken van Airfryers versus friteuses, milieuvriendelijker: minder olie, minder vetafvoer.