Alle categorieën

tot


Home cinema sets: alle belangrijke componenten op een rij

Home cinema sets zijn er in heel veel verschillende vormen. Deze sets bestaan uit diverse componenten. Hoewel ze allemaal hun eigen functie hebben, werken ze samen om je van een geweldige geluidservaring te voorzien. Je kunt je eigen home cinema set samenstellen, maar ook kiezen voor een alles in één oplossing. Zoals een home cinema set 5.1 met een dvd-speler bijvoorbeeld. Hieronder zie je de belangrijkste onderdelen van home cinema sets.

Geen producten gevonden!

Onderdelen van home cinema sets: van surround sound speakers tot subwoofers

Een basis home cinema set bestaat uit een ontvanger, luidsprekers en een subwoofer, een televisie of een projector en videobronnen. Zoals een dvd-speler of de smart opties van een televisie. Wil je een goede home cinema set kopen? Bepaal dan eerst het type luidsprekers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor draadloze speakers of staande en hangende luidsprekers.

Ook de opstelling van de speakers en de subwoofer is natuurlijk belangrijk. Evenals de televisie of de beamer waarop je de home cinema sets wilt aansluiten. Wil je een surround sound effect creëren in jouw woonkamer? Kies dan voor een home cinema set 5.1. Wil je liever een thuisbioscoop met Dolby Atmos? Kies dan voor een home cinema set 7.1.

De ontvanger of receiver

Alle speakers sluit je aan op de AV-ontvanger of receiver van een home cinema set. Vanuit hier ontvangt jouw thuisbioscoop set zowel video als audio. De AV-ontvanger zorgt er vervolgens voor dat de signalen worden doorgestuurd naar je televisie of de speakers. Op de receiver kun je tevens een dvd-speler, blu-ray speler of een game console aansluiten.

Surround sound speakers

De surround sound speakers zijn een belangrijk onderdeel van home cinema sets. Ze zorgen voor een intense geluidservaring die zich helemaal om je heen beweegt. Er zijn home cinema sets met verschillende soorten speakers. Zoals staande surround sound speakers, luidsprekers die je aan de muur hangt of actieve en passieve soundbars.

Welke surround sound speakers je kiest, is afhankelijk van je wensen. Wil je zichtbare of onzichtbare speakers bij jouw home cinema set? Of misschien ga je voor draadloos? De intensiteit van het geluid is ook afhankelijk van de speaker-opstelling in de ruimte zelf. De meeste gebruikte opstelling voor de speakers van een home cinema set 5.1 is zowel links als rechts voor je, in het midden én links en rechts achter je. Daarbij kun je variëren tussen staande, hangende of draadloze luidsprekers om jouw thuisbioscoop compleet te maken.

Subwoofer

Home cinema sets die draadloos zijn of een home cinema set met een dvd-speler, zijn ook voorzien van een subwoofer. De subwoofer werkt samen met de surround sound speakers van de home cinema set. Deze sluit je aan op de AV-receiver. De sub zorgt ervoor dat de lage klanken gedetailleerd worden weergegeven. Je ervaart dus een dieper geluid.

Televisie of beamer en projector

Home cinema sets zijn natuurlijk niet compleet zonder een televisiescherm, een projector of een beamer. Ook de tv of de projector wordt aangesloten op de ontvanger. Deze zorgt ervoor dat de signalen worden omgezet in beeld. Heb je een home cinema set met een televisie? Dan nemen de surround sound speakers de weergave van het geluid over. Vervolgens kun je gebruikmaken van multimedia of een externe videobron aansluiten. Dat is niet nodig als je kiest voor een home cinema set met een ingebouwde dvd-speler.

De beste merken home cinema sets

Wil je een thuisbioscoop systeem kopen? Dan wil je wel weten welke merken de beste home cinema sets verkopen. Welk merk je kiest is ook afhankelijk van je budget. Zo zijn de home cinema sets van Sony wat goedkoper dan wanneer je kiest voor merken als Sonos of JBL. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Dit zijn de beste home cinema set merken.

Sonos Arc 5.1 home cinema set met Dolby Atmos, wifi, bluetooth en multi-room.
Sony HT-G700 home cinema set met bluetooth en eARC aansluiting.
Teufel CINEDECK

home cinema set met 9 speakers en ingebouwde subwoofer.

Canton Movie 95 home cinema set met surround sound en subwoofer.
Fenton AV550BT home cinema set 5.1 met actieve subwoofer en 5 speakers.

 

De prijzen van de beste home cinema sets voor thuis variëren. Des te uitgebreider de set, des te hoger de prijs. De beste merken gebruiken hoogwaardige componenten. Zoals actieve of ingebouwde subwoofers, Dolby Atmos of surround sound speakers. Over het algemeen variëren de prijzen van € 100,00 voor een goedkope home cinema sets tot aan enkele duizenden euro’s voor een zeer uitgebreid en hoogwaardig thuisbioscoopsysteem.