Alle categorieën

tot


Tekentablets: wat is de beste tablet om op te tekenen?

Tekenen doe je op papier, maar het kan tegenwoordig ook op een tablet. Tekentabletten worden daarom niet alleen professioneel, maar ook hobbymatig gebruikt. Bijvoorbeeld als je jouw tekeningen of bewerkingen graag wilt digitaliseren. Net zoals gewone tablets, kennen ook tekentablets verschillende formaten, mogelijkheden en functies. Maar wat is de beste tablet om op te tekenen? Waarom gebruik je ze en waar kun je tekentabletten kopen?

Waarom een tekentablet gebruiken?

Deze tablets gebruik je in combinatie met een digitale pen. Hiermee kun je tekenen, maar bijvoorbeeld ook schrijven. Het beeldscherm van de tekentablet vervangt het papier. Ze hebben verschillende aansluitingen. Zoals USB. Daarmee sluit je tekentabletten aan op je computer. Hetgene wat je tekent of schrijft, verschijnt daardoor direct op je computer.

Tekenen of bewerken via een speciale tablet heeft veel voordelen. Zo kun je het gebruik van papier minimaliseren en kun je ook eventuele teken- of schrijffouten makkelijk herstellen. De digitale pen die je gebruikt, is net zo precies als een HB potlood of een vulpen of balpen. Door het uitoefenen van variabele druk op de pen, kun je meer of minder contrast creëren.

Waar kan je een tekentablet kopen?

Ben je op zoek naar een tekentablet voor een kind of een grafisch tekentablet? Tekentabletten koop je eenvoudig online. Daar kun je diverse prijzen, specificaties en merken met elkaar vergelijken. Zoals een Apple tekentablet of een tekentablet van Wacom of Huion. Wat de beste tekentablet is, is ook afhankelijk van jouw wensen en behoeften.
 

Hoe een goede tekentablet kiezen?

Wil je een tekentablet kopen? Dan is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Dat doe je in de eerste plaats door te bepalen hoe je de tablet wilt gaan gebruiken. Is dat hobbymatig of zoek je een grafisch tekentablet voor professioneel gebruik? In dat geval is een tekentablet met een groter beeldscherm een goede keuze. Er zijn ook tekentabletten zonder beeldscherm. Het beeld verschijnt direct op je computer. Ze zijn vaak ook wat goedkoper.

 • Met of zonder beeldscherm
 • Formaat van de tekentablet
 • Grafisch of hobbymatig gebruik
 • Extra functies
 • Draadloos of bedrade tekentablet

 
Ook het formaat is belangrijk om over na te denken. Als je tekentablets vooral hobbymatig gebruikt, heb je voldoende aan een beeldscherm van 13 inch. Wil je meer gedetailleerd kunnen ontwerpen of tekenen? Kies dan voor tekentablets met een groot werkoppervlak. Ook extra functies kunnen handig zijn. Zoals multi-touch of programmeerbare buttons bijvoorbeeld. Daardoor heb je altijd een gum, penseel of kleur binnen handbereik. Als je een tablet wilt kopen is het ook belangrijk om te bepalen of je bedraad of draadloos wilt werken.

Wat is de beste tablet om op te tekenen?

 

Huion tekentablet

Huion is één van de populaire merken tekentabletten. Afhankelijk van welk model je kiest, zijn de tablets geschikt voor zowel hobbymatig als professioneel gebruik. De Huion Kamvas 13 is bijvoorbeeld een grafisch tekentablet. De tekentablet heeft diverse aansluitingen, waaronder HDMI. Je sluit de tablet via USB aan op een computer of op een tablet. Door het Full HD IPS beeldscherm worden jouw tekeningen tot in de kleinste details weergegeven.

 • Huion Kamvas 13
 • Huion Inspiroy
 • Huion Kamvas Pro 20

 

Wacom tekentablet

Wacom tekentablets zijn er in verschillende prijsklassen. De Wacom Cintiq 16 is een professioneel tablet met een Full HD beeldscherm van 16 inch. De Wacom Intuos Pro Medium heeft de beste prijs-prestatieverhouding voor hobbymatig en professioneel gebruik.

 • Wacom Intuos Pro Medium
 • Wacom Cintiq 16
 • Wacom One 13

 

Apple tekentablet

Apple heeft géén tekentablets maar je kunt wel de mooiste tekeningen maken op een iPad. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een zogenaamde Apple Pencil. Deze pennen zijn draadloos en eenvoudig te koppelen aan je iPad. Een Apple Pencil is ontzettend nauwkeurig. De druk op het papier is eenvoudig te regelen. Je kunt de Pencil van Apple gebruiken in combinatie met de iPad Mini, maar ook met de iPad Air en de iPad Pro.

Als je in het bezit bent van een Apple iPad, hoef je dus géén aparte tekentablet aan te schaffen. Je kunt kiezen voor een draadloze Apple Pencil 2nd Generation of de 1e generatie als je liever werkt via een USB-C aansluiting. Beide pennen voor de tekentablets van Apple werken moeiteloos via het iOS besturingssysteem op verschillende soorten Apple iPads. De pennen kun je gebruiken om te tekenen, maar natuurlijk ook om teksten digitaal te schrijven. 

Top 10 Tekentablets aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Alternate Wacom One by , medium tekentablet 64. 90 Bekijk aanbieding
2 Alternate Wacom Intuos S tekentablet 84. 90 Bekijk aanbieding
3 Alternate Wacom Intuos S met Bluetooth tekentablet 109. 00 Bekijk aanbieding
4 Alternate Wacom Intuos M tekentablet 199. 00 Bekijk aanbieding
5 Alternate Wacom Intuos M Bluetooth tekentablet Medium 214. 90 Bekijk aanbieding
6 Alternate Wacom Signature Set, STU-430 & sign pro PDF tekentablet 219. 00 Bekijk aanbieding
7 Alternate Wacom Signature Set, STU-540 & sign pro PDF tekentablet 282. 00 Bekijk aanbieding
8 Alternate Wacom Intuos Pro M tekentablet USB, Bluetooth 409. 00 Bekijk aanbieding
9 Alternate Wacom One tekentablet 429. 00 Bekijk aanbieding