Alle categorieën

tot


Powerbanks kopen: waar op letten en hoe lang gaan ze mee?

Powerbanks kopen doe je weloverwogen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten met elk hun eigen specificaties. Maar waar moet je op letten en hoe lang gaan ze mee? Een powerbank van 10000 mAh gaat minder lang mee dan een oplader van 20000 mAh. Welke heb je nodig en wat zijn de beste powerbanks voor jouw telefoon of tablet?

Waar moet ik op letten als ik een powerbank koop?

Powerbank kopen? Dan is het goed om te letten op de belangrijkste specificaties. Stel jezelf de vraag waarvoor je de powerbank nodig hebt. Is dat voor de telefoon, de tablet of de laptop? Welke capaciteit heb je nodig en welke USB aansluiting is voor jou relevant? Bij de aanschaf van powerbanks is het belangrijk om op de onderstaande specificaties te letten.

Voor welk apparaat?

Voor welk apparaat heb je de powerbank nodig? Als je powerbanks wilt kopen is dat een belangrijke keuze. Voor een smartphone heb je een minder krachtige oplader nodig dan voor bijvoorbeeld een laptop of een tablet. Met een powerbank van 10000 mAh, kun je jouw telefoon bijvoorbeeld twee keer helemaal opladen. Bijvoorbeeld met een powerbank voor de iPhone bijvoorbeeld. Smartphone powerbanks zijn vaak ook wat compacter van formaat.

Powerbanks voor een tablet moeten een grotere capaciteit hebben. Zoals een MagSafe powerbank of een Apple powerbank van 27000 mAh. Deze laden jouw tablet tot vier keer toe razendsnel op. Handig als je voor je werk veel onderweg bent of tijdens vakanties.

Er zijn ook powerbanks voor laptops. Hier is niet alleen de mAh van de powerbank belangrijk, maar ook het vermogen. Kies voor een oplader met USB die een vermogen heeft van circa 60 watt. Voor krachtige laptops kun je beter kiezen voor 100 watt powerbanks. Een powerbank van 20000 mAh is vaak genoeg voor de meeste laptops en Chromebooks.

Capaciteit

Als je een powerbank wilt kopen is het ook belangrijk om te letten op de capaciteit. Powerbanks van 5000 mAh zijn krachtig genoeg om je telefoon even snel van wat stroom te kunnen voorzien. Zit je een langere tijd zonder stopcontact? Bijvoorbeeld tijdens een vakantie of op een camping? Kies dan voor powerbanks van 10000 of 20000 mAh.

Aansluiting

Als je powerbanks wilt kopen, let je ook op de aansluiting. Vaak kun je een laptop, tablet of telefoon opladen via USB. Zoals USB-A en USB-C of Micro USB. Micro en USB-C worden de nieuwe trend. Je ziet ze steeds vaker op de powerbanks die nu in de winkels liggen. Met deze aansluiting laadt de powerbank jouw tablet of telefoon tot wel twee keer sneller op. 

Hoe lang gaat een powerbank van 10000 mAh mee?

We hebben het al even gehad over de capaciteit van powerbanks. Een belangrijke specificatie om op te letten bij de aankoop. Maar hoe lang gaan ze eigenlijk mee?

Een powerbank van 5000 mAh kan jouw smartphone gedurende de dag van een boost voorzien. Je kunt de telefoon bijvoorbeeld 1 keer voldoende opladen om bereikbaar te blijven. Powerbanks met een vermogen van 10000 mAh laden jouw telefoon tot wel 2 keer helemaal op. Powerbanks met 20000 mAh zijn krachtiger. Ze kunnen jouw smartphone gemiddeld 7 tot 10 keer volledig opladen. Een absolute musthave voor onderweg dus.

Is een solar powerbank een goede keuze?

Zoek je een powerbank voor de iPhone of een ander merk telefoon, tablet of laptop? Dan kun je ook kiezen voor een solar powerbank. Deze apparaten kun je opladen met zonne-energie. Een voordeel van een solar powerbank is dat je géén stopcontact nodig hebt om de powerbank zelf op te kunnen laden. Maar er zijn ook nadelen aan powerbanks die werken op zonlicht.

Het opladen kan namelijk behoorlijk veel tijd in beslag nemen. Een solar powerbank van 5000 mAh heeft bijvoorbeeld 1 hele dag met zonlicht nodig. 10000 mAh powerbanks doen er zelfs enkele dagen over om zichzelf op te laden via zonne-energie.

Als je jouw device snel wilt opladen is een solar powerbank misschien niet de beste keuze. Ga je op zonvakantie naar een zonnig oord en heb je jouw powerbank op zonne-energie alleen nodig om af en toe wat bij te kunnen laden? Dan zijn solar powerbanks wel een gemakkelijke en milieuvriendelijke keuze.

Bijvoorbeeld op het strand of tijdens een excursie.  Soms zijn ze voorzien van een ophanghaak. Je kunt een solar powerbank dan eenvoudig aan je tas of broekzak hangen. Zolang ze zonlicht krijgen laadt het apparaat vanzelf op.

Top 10 Powerbanks aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Blokker V-tac VT-3509 Powerbank met draadloze QI lader - 8.000 mAh - blauw 10. 99 Bekijk aanbieding
2 Blokker Trust Laro 65 W USB-C Laptop Powerbank 92. 69 Bekijk aanbieding
3 Megekko Silicon Power Armor A60 - [SP020TBPHDA60S3K] 92. 95 Bekijk aanbieding
4 Coolblue BlueBuilt Powerbank met Snelladen 20.000 mAh Duo Pack 93. 00 Bekijk aanbieding
5 Megekko Sandberg Solar 4-Panel Powerbank 25000 93. 95 Bekijk aanbieding
6 Megekko Silicon Power Armor A30 - [SP020TBPHDA30S3K] 97. 95 Bekijk aanbieding
7 Megekko Sandberg Survivor Powerbank 30000 PD65W 101. 95 Bekijk aanbieding
8 Coolblue BlueBuilt Powerbank 27.000 mAh 104. 00 Bekijk aanbieding
9 Megekko Silverstone PB06 Lithium-Polymeer (LiPo) 10000mAh Zwart, Zilver powerbank 108. 95 Bekijk aanbieding
10 Megekko Anker PowerCore III 26000 mAh Zwart 109. 95 Bekijk aanbieding