Alle categorieën

tot


iPhone XR

Maar als je een nieuwe iPhone wilt en niet bereid bent om €999 of meer uit te geven, is dit absoluut de telefoon die je moet kopen. Het is veel goedkoper dan de Xs en Xs Max en hoewel het scherm niet zo goed is, heeft de camera geen zoom en is het iets minder waterbestendig, zou ik aanraden om je geld te besparen. De iPhone XR is meer dan goed genoeg.

iPhone XR bestellen

Superieure batterij dan XS; betere bokeh dan Pixel 3; indrukwekkend LCD-scherm, maar... Het is een LCD, geen OLED; geen optie voor 512GB opslag; geen 3D Touch.

Apple heeft de afgelopen paar maanden veel spullen uitgebracht. Toegegeven, misschien niet technisch gezien zoveel als Amazon en zijn explosie van apparatuur in september, maar een nieuwe Mac mini is iets indrukwekkender dan een door Alexa aangedreven magnetron.

Meer anticipatie werd opgebouwd toen Apple aankondigde dat deze later in de winkels zou komen dan de XS of XS Max, dus eindigden veel recensies van deze twee handsets met versies van het advies dat "misschien moet je wachten tot de XR arriveert voordat je een beslissing neemt?" Dus, nu de XR hier is, en je kunt het kopen, was het inderdaad de moeite waard om te wachten?

Qua formaat zit het tussen de XS en XS Max, met een scherm van 6,1 inch in plaats van de 5,8 inch XS en de 6,5 inch XS Max. In feite is dit een zeer mooi compromis tussen de standaard maatvoering en een supersize handset. Ik kan me voorstellen dat mensen die al de XS hebben, naar dit model kijken en verlangen naar zijn afmetingen. In de hand voelt het niet als een enorme telefoon, maar je merkt en waardeert het extra schermoppervlak.

Zet een XS en XR naast elkaar en, afgezien van de duidelijke verschillen in de camera's, als je heel goed kijkt, zie je twee kleine ontwerpverschillen. Het eerste is dat het een fractie dikker is vanwege de noodzaak van een LCD-achtergrondverlichting in deze niet-OLED iPhone (meer hierover hieronder). Het tweede is dat de rand rond het scherm zelf iets dikker is bij de XR.

We vroegen Apple om een verklaring hiervoor, omdat we ons afvroegen of dit mogelijk te maken had met de noodzaak van mogelijk meer speling bij het maskeren van de afgeronde hoeken, aangezien het veel moeilijker is om bochten in een LCD-scherm te snijden. Het feit dat Apple er überhaupt in geslaagd is om dit te doen, verdient alle lof. Autofabrikanten willen dit al jaren doen, zodat instrumentendisplays de contouren van de auto's kunnen volgen, in plaats van een rechthoekig scherm achter een gevormde plastic gevel te gebruiken. Helaas hebben we nog niet meer gehoord, maar we zullen hier bijwerken als er meer informatie wordt verstrekt.

Je krijgt een glazen achterkant voor draadloos opladen, deze is blijkbaar duurzamer dan het glas op de X maar niet zo goed als het achterglas op de XS. Apple verklaart nog steeds trots dat het voorste glas, zoals gebruikt in de XS en XS Max, "het meest duurzame voorste glas ooit in een smartphone" is. Dat is leuk om te horen, maar er is geen enkel bewijs of data verstrekt om deze bewering te ondersteunen - dus het is echt aan jou en wat je gelooft, hier. Is het sterk? Zeker. Is het de beste? Wie weet?

De waterbestendigheid is IP67 (dus je kunt hem tot een meter onderdompelen in koffie, thee of cola gedurende 30 minuten als je dat wilt). Dit is lager dan de IP68-beoordeling die de XS geniet, maar wie heeft er in werkelijkheid die extra halve meter waterdichtheid nodig als elke verstandige persoon zijn mobiel meteen uit het drankje zal vissen zodra hij het laat vallen?

Tot slot zal de oplettende kijker opmerken dat de matte afwerking op de XR verraadt dat, in tegenstelling tot de XS, deze telefoon niet uit roestvrij staal is gehouwen, maar uit aluminium van luchtvaartkwaliteit. Er is zelfs een speciale door Apple ontworpen legering gecreëerd. Een bonus hier is dat aluminium lichter is dan roestvrij staal en we vinden de matte afwerking eigenlijk wel leuk, of je nu kiest voor de kleuropties zwart, wit, blauw, geel, koraal of rood.

Welke is beter, de iPhone XR of de iPhone 11?

Heb je moeite met kiezen tussen de iPhone XR en de iPhone 11? De iPhone 11 is een jaar nieuwer dan de iPhone XR, en op bijna elk gebied is hij een beetje beter. De iPhone 11 heeft een iets betere processor en batterijcapaciteit. Het grootste verschil is echter de cameraprestaties, waarbij de gereviseerde iPhone 11 wordt geleverd met een extra lens en een indrukwekkende "Night"-modus voor het maken van nachtopnamen zonder flitser. Maar de waarheid is dat welke van deze telefoons je ook koopt, je waarschijnlijk van beide zult genieten, aangezien ze erg op elkaar lijken.

Als je dit jaar wilt upgraden naar een nieuwe iPhone, moet je zeker voor de iPhone 11 gaan. Het is een uitstekende telefoon, met een van de beste camera's die ooit op een smartphone is gezien en een indrukwekkende batterijduur. Apple heeft ook de prijs verlaagd.

Hier is een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro en een vergelijkbaar model van het vorige jaar: de iPhone XR, die het instapmodel was dat in 2018 werd uitgebracht.

De iPhone 11 heeft tot 17 uur videoweergave, de XR heeft tot 16 uur videoweergave en tot 18 uur videoweergave voor de Pro.

Top 10 iPhone XR aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 TVoutlet Apple iPhone XR 64GB Rood 0. 00 Bekijk aanbieding