Alle categorieën

tot


Espressomachines

Het belangrijkste doel is uiteraard het zetten van het perfecte kopje koffie. Een vraag die je jezelf kunt stellen is hoeveel mensen er gebruik gaan maken van de koffiemachine. Indien je meerdere kopjes achter elkaar gaat zetten, dan is een machine met een groot waterresservoir of met aansluiting op vast water een echte aanrader. Om de druk tijdens het koffiezetten goed te houden zou je kunnen kijken naar een dual boiler waardoor ook de temperatuur minder snel zal zakken.

Geen producten gevonden!

BeanBliss

Als je wilt genieten van het plezier van het maken van verschillende soorten koffie maar geen goedkope modellen wilt kopen, denk ik dat BeanBliss met zijn instapniveau commerciële configuratie zeker een waardevolle keuze is voor je geld.

Met krachtige PID+NTC dubbele temperatuurregeling, verwarmt het 92°C-uitlaat en 110°C vochtige warmte tegelijkertijd.

Uitgerust met een ULKA-pomp geïmporteerd uit Italië, is de extractiedruk gefrituurd en stabiel, 20 bar is voldoende druk, wat volledig de voorwaarden van de gouden kop kan garanderen.

Het commerciële 58mm extractiesysteem wordt aangenomen, inclusief een 58 mm antislip roestvrijstalen handvat, 58mm professionele roestvrijstalen poederkom, hoogwaardig fijnfilter voor evenwichtige extractie, 58 mm brouwkop en filterzeef, 400+ wateruitlaatgaten, draag verwarmd en uitgezet koffiepoeder en verwarm gelijkmatig.

Ongeacht het materiaal van de machine, de capaciteit van het waterreservoir, uitlaat, vocht en verwarmingssysteem, enz., is het echt goed en er zijn geen open fouten gevonden.

Bovendien kan het worden omschreven als de stilste koffiemachine in onze test. De prijs is ook redelijk, als een halfautomatische koffiemachine voor thuisgebruik is het waarschijnlijk topapparatuur.

Barsetto

Dit is een van de zeldzame halfautomatische machines met een bonenmalerfunctie. Het heeft rijke en complete hardware- en softwareconfiguraties voor dezelfde prijs, maar de prijs is wel wat duurder.

Maar er zijn nog steeds enkele tekortkomingen. Tijdens het testen ontdekten we dat de molen altijd vastloopt en vaak moet worden verwijderd en schoongemaakt. De drukmeter ziet er goedkoop en fragiel uit.

Vanwege de instabiele kwaliteit en slechte kwaliteitscontrole zal er meer naservice zijn. Ik zeg niet dat dit koffiezetapparaat slecht is, het is waarschijnlijk een van de beste koffiezetapparaten die je kunt kopen, maar we hebben enkele gebreken ontdekt tijdens het gebruik.

Maxim’s de Paris

Ik denk dat het beste aan deze koffiemachine de configuratie van dubbele ketels en dubbele waterpompen is, wat geschikt is voor winkelgebruik, maar de molen die het draagt ​​is te groot, het zal erg gecompliceerd zijn om te demonteren en schoon te maken, en het naserviceproces is ook erg ingewikkeld. Als je zeer vertrouwd bent met koffiemachines, kleine problemen zelf kunt oplossen, en een hoog budget hebt, is dit een goede keuze. In onze tests blijkt het relatief lawaaierig te zijn, en vanwege de complexe structuur van de machine is het moeilijker te onderhouden.

La Marzocco

De bediening is moeilijk en ingewikkeld, niet geschikt voor beginners. De configuratie is zeer geavanceerd, wat zorgt voor continue en langdurige kopjes. Maar de prijs is wel duur.

De lange opwarmtijd, in combinatie met het oplossen van problemen, dagelijkse reiniging en regelmatig onderhoud, vereist een molen die bij zijn prestaties past, anders kunnen de voordelen niet volledig worden benut. Sommige gebruikers melden dat de molen geen poeder produceert.

De’Longhi

Dit koffiemerk behoort tot de categorie van traditionele koffiemachines met een aanzienlijk hoge verkoop, een eenvoudige en handige productiemethode, en een automatische reinigingsfunctie. De configuratie is redelijk compleet, met in principe alle functies die men zou verwachten van een commercieel basismodel. Ondanks het aantrekkelijke uiterlijk bleek uit tests dat het lawaaierig is en dat het bevestigen van het plastic handvat problematisch kan zijn. Bovendien kan de keuze van koffiekoppen beperkt zijn tot alleen kaartselectie, wat als ongemakkelijk wordt ervaren. Niettemin voldoet het aan de behoeften van de meeste reguliere gebruikers.

Hoe een espressomachine schoon te maken?

Espressomachines zijn complexe apparaten en het correct reinigen ervan kan een nogal gedetailleerd proces zijn. Om je te ondersteunen, hebben we de volgende infographic samengesteld om je te begeleiden bij het adequaat schoonmaken van de groepshoofden en stoompijp. Volg deze eenvoudige stappen, en je espressomachine zal binnen de kortste keren weer stralen.

Portafilters en reinigingsblinden

Het schoonmaken van je espressomachine moet elke dag worden gedaan. Je hebt wat espressomachine reinigingspoeder nodig, een reinigingsblinde, een groepshoofd reinigingsborstel en een plastic container (idealiter met een inhoud van ongeveer 1 liter) om je portafilter en mandje in te laten weken.

De eerste stap is om de portafilter van het groepshoofd te verwijderen en vervolgens het mandje uit de portafilter te halen. (Professionals gebruiken de rand van de reinigingsblinde om het mandje uit het groepshoofd te wrikken).

Vul je plastic container met kokend water en laat het mandje weken. Plaats de reinigingsblinde in de portafilter en giet 1 theelepel (ongeveer 3 gram) espressomachine reinigingspoeder in de reinigingsblinde. Plaats vervolgens de portafilter in het groepshoofd, zoals je zou doen bij het maken van een espressoshot. Nu kun je je espressomachine achteruit spoelen.

Achteruitspoelen

Een snap notitie op dit punt - niet alle espressomachines hebben een achteruitspoel-/terugspoelfunctie en sommige instapmodellen missen het noodzakelijke overdrukventiel met 3-weg. We raden aan de gebruiksaanwijzing van je machine te raadplegen voordat je een achteruitspoeling met een reinigingsblinde probeert.

Als je machine achteruitspoelen toestaat, nadat je de portafilter met de reinigingsblinde hebt geplaatst, gebruik dan de continue gietknop of activeer de brouwcyclus gedurende 15-20 seconden. Dit dwingt het water en reinigingspoeder terug door de machine om eventuele koffiedrab of residu te verwijderen en je machine schoon en goed functionerend te houden. Na 15-20 seconden achteruitspoelen stop je en wacht je nog eens 60 seconden voordat je de achteruitspoeling herhaalt. Herhaal dit proces totdat je minstens 5 keer hebt achteruitgespoeld.

Verwijder de portafilter en spoel deze schoon. Plaats vervolgens de portafilter opnieuw met de reinigingsblinde er nog in en herhaal de achteruitspoeling, deze keer zonder reinigingspoeder.

Haal daarna de portafilter eruit en activeer opnieuw de brouwcyclus om het groepshoofd te spoelen. Gebruik nu de groepshoofd reinigingsborstel om de groepshoofdafdichting en zeef/doucheschermen te schrobben totdat je ervan overtuigd bent dat je eventuele achtergebleven koffie of resten hebt verwijderd, en activeer dan de brouwcyclus nog een laatste keer.

Stoompijpen

Tenslotte wil je de stoompijp schoonmaken. Vul je container met 500 ml koud water en voeg 30 ml melkschuimreiniger toe. Dompel je stoompijp onder in de reinigingsoplossing en activeer de stoompijp gedurende 5 seconden. Herhaal dit proces 7 keer voordat je de pijp grondig afveegt met een schone doek.

Giet de container leeg en vul deze met 500 ml koud water. Dompel je stoompijp opnieuw onder en activeer deze gedurende 5 seconden om eventuele reinigingsoplossing weg te spoelen. Herhaal dit 7 keer.

Een waarschuwing bij het reinigen van stoompijpen - probeer de tijd dat de stoompijp ondergedompeld is zonder ingeschakeld te zijn te minimaliseren en laat de stoompijp nooit weken. Als de stoompijp langere tijd ondergedompeld is zonder te worden ingeschakeld, kan het water melkresten terugdrukken door het stoomsysteem en in je boiler. Als melkresten in je boiler komen, kan het snel zuur worden, waarna alle stoom die je machine produceert een onaangename smaak kan krijgen die alleen kan worden genezen door de machine uit elkaar te halen en de boiler schoon te maken.