Alle categorieën

tot


Voorgestelde filters: Gaming

Racestuur: welk racestuur heb je nodig voor de PlayStation of de Xbox?

Racesturen zijn onmisbaar als je racespellen of Formule 1 games wilt spelen op de Xbox of op de PlayStation. Een racestuur maakt verbinding met de console. Vervolgens worden de bewegingen van het stuur heel secuur en snel overgebracht. Daardoor wordt de spelervaring nog realistischer. Een racestuur kun je gebruiken voor de PS4 en de PS5, maar ook voor computer gaming en de Xbox Series consoles. Wat is een goed racestuur en welke heb je nodig voor de Xbox Series S? Kun je een PS4 stuur ook op een PS5 gebruiken?

Wat is een goed racestuur voor de PC?

Speel je vooral racespellen op de computer? Dan heb je een geschikt racestuur voor de PC nodig. Sommige van deze racesturen zijn tevens compatible met PlayStation game consoles. Ze zijn geschikt voor computers met een Windows- of een iOS besturingssysteem. Zoals bijvoorbeeld Logitech, Hori of Subsonic racesturen voor de computer. Bekende sturen zijn:

Merk racestuur Geschikte consoles
Logitech G923 TRUE FORCE PC-PS4-PS5
Hori Racing Wheel APEX PC-PS4-PS5
Subsonic Superdrive GS550 PC -PS4-Xbox One-Xbox Series


Een Hori Apex racestuur is geschikt voor de PS4, maar ook voor de PS5 en de computer. Het racestuur wordt geleverd met pedalen en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het Hori Racing Wheel Apex heeft een extra sportstand en is makkelijk te bevestigen met een klem. Bijvoorbeeld op de rand van je bureau. Dit PC en PS4 racestuur kun je dus ook gebruiken voor het spelen van racespellen op de PlayStation 5.

Kan een PS4 stuur op een PS5?

Ja, je kunt een racestuur dat compatible is met PlayStation game consoles zowel gebruiken voor de PS4 als de PS5. Als je de nieuwste PlayStation wilt kopen, hoef je het racestuur dus niet te vervangen. Veel van de racesturen zijn geschikt voor PS, maar ook voor de computer. Heb je een Xbox? Dan is het belangrijk om op de compatibiliteit te letten. Niet alle sturen kun je gebruiken voor de Playstation en de Xbox, met uitzondering van de Subsonic Superdrive.

Welk stuur voor de Xbox Series S?

Heb je een Xbox Series S gameconsole? Ook dan zijn er verschillende racesturen die je kunt gebruiken. Deze zijn vaak ook compatibel met de andere spelcomputers van Xbox. Zoals de Xbox Series X of de Xbox One bijvoorbeeld. Goede Xbox Series S racesturen zijn:

Merk racestuur Geschikte consoles
Subsonic Superdrive Pro Sport Xbox Series S-X-One-PS4-PC
Hori Overdrive Racestuur Xbox Series S-X-One-PC
Thrustmaster TM Open Racestuur Xbox Series S-X-One-PC-PS4-PS5


Ben je op zoek naar een voordelig racestuur voor de Xbox Series S? Dan is het Thrustmaster TM Open Racestuur een goede keuze. Dit stuur kun je gebruiken voor zowel de S als X Series van Xbox, maar ook voor de PlayStation games, consoles en de computer.

Racestuur kopen: waar op letten en welke accessoires?

Ben jij een fan van games zoals Forza Horizon, Dirt Rally of Need for Speed? Dan kun je jouw skills nog verder uitbreiden met een goed racestuur voor de gameconsole. Maar waar moet je op letten als je een stuur wilt kopen voor de Xbox, de computer of de PlayStation? Allereerst is het belangrijk om een racestuur te kiezen dat past bij de console die je gebruikt. Daarna bepaal je welke accessoires je wilt gebruiken naast het stuur. Zoals bijvoorbeeld:

Racestoelen

Als je jouw gamekamer nog professioneler wilt maken, kun je naast een racestuur ook kiezen voor een racestoel. Je kunt dan dezelfde houding aannemen als de bekende Formule 1 coureurs. Racestoelen zorgen voor een optimale drukverdeling en lichaamsondersteuning.

Goede racestoelen voor gameconsoles zijn onder andere de Evolution Pro van PlaySeat.

Pedalen

Om de ervaring compleet te maken, heb je naast een racestuur ook pedalen nodig. Om te remmen en te schakelen, maar natuurlijk vooral om gas te geven op het circuit. Deze pedalen kun je op een platform plaatsen, maar ook los onder je bureau. Pedalen worden soms geleverd bij het racestuur, maar je kunt ze ook los kopen. Zoals de Thrustmaster T-LCM of T-3PM pedalen set voor de PlayStation, de Xbox consoles en de computer.

Schakelbakken

Net zoals je dat in een gewone auto doet, wil je ook in een game kunnen schakelen. Leuke accessoires voor bij racesturen zijn dus ook schakelbakken. Daarmee kun je nog accurater en sneller rijden. Zo verbeter je jouw baanrecord keer op keer. Goede schakelbakken voor bij racesturen zijn onder andere de Logitech Driving Force Shifter versnellingspook.

Top 10 Racesturen aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Megekko Natec Genesis SEABORG 350 Stuurwiel + pedalen Nintendo Switch,PC,PlayStation 4,Playstation 3,Xbox 36 87. 15   

Je bespaart 911. 85

Bekijk aanbieding
2 Megekko Tracer TRAJOY46524 game controller Zwart Stuurwiel + pedalen 92. 95 Bekijk aanbieding
3 Alternate HORI Mario Kart Racing Wheel Pro Deluxe stuur 97. 90 Bekijk aanbieding
4 Megekko SPEEDLINK DRIFT O.Z. Racing Wheel, PC 104. 95 Bekijk aanbieding
5 Megekko Next Level Racing Wheel Stand Racer 108. 95 Bekijk aanbieding
6 Megekko Wheel Stand Pro Logitech G29/920/27/25 - Deluxe V2 119. 00 Bekijk aanbieding
7 Megekko Next Level Racing Wheel Stand Lite 129. 00 Bekijk aanbieding
8 Megekko Thrustmaster T80 Ferrari 488 GTB edition 129. 90 Bekijk aanbieding
9 Megekko Thrustmaster T818 X SF1000 Bundle Direct Drive (10Nm) 999. 00 Bekijk aanbieding
10 Megekko Next Level Racing F-GT Elite Aluminium Simulator Cockpit - Wheel Plate Edition 999. 00 Bekijk aanbieding