Alle categorieën

tot


USB stick kopen: wat kost een USB stick en welke heb ik nodig?

USB sticks zijn ontzettend handige kleine opslagapparaten. Je neemt ze overal mee naar toe en kunnen een grote hoeveelheid data opslaan en bewaren. Zoals documenten en software, maar natuurlijk ook teksten en afbeeldingen. Maar wat kosten goede USB sticks? Wat is de levensduur van een USB C stick en wat is het verschil tussen USB B en USB C?

Geen producten gevonden!

Wat is het verschil tussen USB B en C?

Het verschil tussen USB B en USB C is in de eerste plaats te zien aan de buitenkant. Een USB-B heeft een vierkant uiterlijk terwijl een USB-C meer plat en rechthoekig is. Een USB B kabel heb je vaak nodig voor het aansluiten van printers en vergelijkbare apparatuur. Er bestaan ook USB B naar C kabels. Deze hebben 2 uiteinden met zowel een vierkante als rechthoekige kant. Op deze manier kun je een printer bijvoorbeeld verbinden met jouw pc.

Wat is de levensduur van een USB-stick?

Wil je een USB stick kopen? Dan is het ook belangrijk om te weten wat de levensduur van deze externe opslag is. Je wilt jouw gegevens namelijk op een veilige manier blijven bewaren en opslaan. USB sticks zijn geschikt voor een veilige opslag, omdat de data niet online wordt opgeslagen. Dat is wel het geval bij opslag in de Cloud bijvoorbeeld. Daarnaast is de data op een USB stick altijd toegankelijk. Ook zonder internet of wifi.

Maar, een USB-stick blijft een fysiek voorwerp dat door het gebruik kan beschadigen of verouderen. Ze hebben dus een beperkte levensduur. Maar hoe lang gaat een USB stick mee? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de schrijf- en verwijder cyclus. Gemiddeld gezien ligt de levensduur van een USB stick van 128 GB op 10.000 tot wel 90.000 cycli, afhankelijk van de kwaliteit van de USB stick. Hoe lang je op een veilige manier gebruik kunt maken van deze handige externe opslag, ligt ook aan het gebruik van de stick. 

  • Vermijd vocht en hitte: als je jouw usb-stick een lange levensduur gunt, is het belangrijk om de opslag vrij te houden van vocht en hoge temperaturen. De hitte kan de elektronica in de USB-C stick beschadigen waardoor de opslag minder lang meegaat.
  • Gebruik de behuizing: als je een USB stick wilt kopen, wordt deze geleverd met een behuizing. Als je de opslag niet gebruikt of met je meeneemt in je tas, is het belangrijk om de USB-stick in deze behuizing te vervoeren. Zo voorkom je dat de elektronica beschadigd raakt door vocht, stof en ander vuil waardoor deze nog langer meegaat.
  • Correct verwijderen uit pc: als je de levensduur van jouw USB C stick wilt verlengen, is het ook belangrijk om de flash drive op de juiste manier te verwijderen uit jouw computer of ander apparaat. Zorg er ook voor dat je de stick verwijdert uit de pc als je deze niet in gebruik hebt. Doe je dat wel, dan kan dit de levensduur flink verkorten.

Wat kost een USB-stick?

Wat kost een goede USB stick? Een USB-C-opslag hoeft niet duur te zijn. De prijs die je betaalt is vaak afhankelijk van de grootte van de opslag. In elk geval zijn ze een flink stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een externe SSD of HDD. Een USB stick 128 GB kost gemiddeld tussen de € 20,00 en € 25,00. Maar er zijn ook voordelige USB sticks te koop met meer of juist minder opslagruimte. Zoals bijvoorbeeld een opslag van 32 GB of zelfs 1TB.

Hoeveel data past er op een USB C stick?

Een USB stick van 128 GB kan als vanzelfsprekend meer data opslaan dan een flash drive van 8 GB. Maar hoeveel documenten en foto’s kun je precies kwijt op de verschillende soorten opslag die je online kunt kopen? Zo vind je altijd de USB stick die je nodig hebt.

Opslag USB Foto’s Documenten
8 GB +/- 2.800 +/- 7.000
16 GB +/- 5.700 +/- 14.000
32 GB +/- 11.000 +/- 19.000
64 GB +/- 22.000 +/- 58.000
128 GB +/- 45.000 +/- 116.000

 

USB 2.0 of 3.0?

Als je weet welke opslag je nodig hebt, is het ook belangrijk om een keuze te maken tussen USB 2.0 of USB 3.0. Deze verschillende keuzes zeggen iets over de snelheid waarmee de data wordt overgedragen. De meeste USB sticks zijn voorzien van een 2.0 overdracht, maar 3.0 wordt steeds meer de standaard als het aankomt op de overdrachtssnelheid van USB sticks. Een USB 2.0 heeft een leessnelheid van 25 Mbps en een schrijfsnelheid van 8 Mbps. Een USB 3.0 heeft een leessnelheid van 60 Mbps en schrijft met een snelheid van 12 Mbps.