Alle categorieën

tot


Inktcartridges kopen: de beste en goedkoopste cartridges voor printers

Inktcartridges heb je nodig als je thuis of op de thuiswerkplek documenten of foto’s wilt printen. Bijvoorbeeld met een all-in-one printer. Een cartridge is voorzien van verschillende kleuren. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de kleur zwart. Misschien omdat je alleen tekstdocumenten wilt uitprinten die geen kleur nodig hebben. Maar wat zijn de beste én goedkoopste inktcardridges voor printers? En waar kun je cardridges het beste bestellen?

Kan je zwart printen met een kleurencartridge?

Als je thuis wilt printen heb je cartridges nodig. Je bestelt ze in kleur of zwart. Met een kleurencartridge kun je ook zwart printen. Je moet de kleur zwart dan wel apart selecteren. Over het algemeen kun je dus in zwart printen met een kleuren inktpatroon, maar dit is niet altijd de voordeligste keuze. De kleur zwart wordt niet zo intens afgedrukt als wanneer je kiest voor een zwarte inktcartridge. Zwart printen kan dus wel met een kleurencartridge.

Een kleuren cartridge bevat de 3 primaire kleuren. Deze tinten worden gemengd om alle soorten kleuren af te kunnen drukken. Heb je thuis of op de werkplek een all-in-one printer? Dan heb je meestal de mogelijkheid om een zwart en kleureninktpatroon te installeren.
 

Waarom een all-in-one printer?

Wil je thuis niet alleen kunnen printen maar ook scannen en kopiëren? Dan is een all-in-one printer verreweg de meest makkelijke en voordeligste keuze. Je hebt namelijk maar 1 apparaat nodig voor het uitvoeren van verschillende taken. Daarnaast is de inkt voor deze printers vaak een stuk goedkoper. Andere voordelen van een all-in-one printer zijn:

 • Compact van formaat
 • Printen, scannen en kopiëren
 • Zuinig met inktpatronen
 • Relatief goedkoop in aanschaf
 • Ook geschikt voor het printen van foto’s
   

Wat zijn de beste merken inktcartridges?

Wil je prints en scans maken van hoge kwaliteit? Dan heb je naast een goede printer ook de beste cartridges nodig. Daarbij heb je de keuze uit zwart en kleur, maar ook uit verschillende merken. Welke cartridges je nodig hebt, is afhankelijk van het soort all-in-one printer.

Sommige modellen printers vereisen een specifiek type inktcartridge. Vaak is dit eenvoudig terug te vinden in de lade waarin je de inktpatronen plaatst. Welke merken verkopen de beste inktcartridges voor all-in-one apparaten of printers die je thuis of op kantoor gebruikt?

 • Canon
 • Epson
 • Brother
 • HP


HP cartridges zijn van hoge kwaliteit en leverbaar in kleur en zwart. Voor vrijwel elk type printer heeft HP een geschikt patroon. Je bent zeker van de beste kwaliteit en dus ook van hoogwaardige kopieën, scans en prints. Zelfs als je foto’s wilt afdrukken voldoet HP cartridges aan de eisen. Ook inktcartridges van Canon zijn een goede keuze voor het afdrukken van documenten en beelden. Over het algemeen is dit merk wel wat duurder.
 

Waar kan ik goedkoop inkt kopen?

Online vind je de goedkoopste inktcartridges. De concurrentie is hoog en dat heeft een positief effect op de prijs van de inktpatronen. Ook kun je online heel makkelijk goedkope inktcartridges met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld van Canon, HP of andere bekende merken. Goedkoop inkt kopen voor all-in-one printers kan bijvoorbeeld bij CoolBlue of Bol. Maar ook via websites als Amazon kun je inktcartridges tot wel 18% goedkoper bestellen.

Eventueel kun je dan ook kiezen voor een voordeelpakket of XL cartridges. Deze patronen bevatten meer inkt en gaan daardoor ook langer mee. Je kunt dus meer afdrukken maken voor minder geld. Online vind je ook niet-originele inkt. Dit worden ook wel klonen of huismerk inktcartridges genoemd. Deze cartridges worden vaak goedkoper aangeboden, Qua kwaliteit leveren ze net zulke goede prestaties, mooie kleuren en afdrukken. Als je de goedkoopste inktcartridges wilt kopen, kun je dus ook kiezen voor huismerk inktcartridges.

De juiste inktcartridges kopen voor je printer

Het is belangrijk om de juiste inktpatronen te kopen voor je printer. Controleer dus eerst het type printer én het type cartridge dat daarbij hoort. Je bent niet perse afhankelijk van hetzelfde merk toner als printer. Het is wel belangrijk dat het type toner geschikt is voor het model all-in-one printer dat je hebt. Controleer dit dus eerst voordat je cartridges bestelt.

Hoe bepaal je welke inktcartridges je nodig hebt?

Als de toners van je printer bijna leeg zijn, krijg je een melding op je computer. De meeste programma’s en printer instellingen geven aan welke inktcartridges vervangen moeten worden als je wilt kunnen blijven printen. Dit kan kleur zijn, maar natuurlijk ook zwart. Daarnaast heb je ook het typenummer van het patroon nodig. Niet elke cartridge past in elke all-in-one printer. Vaak lees je dit terug in de lade van de toners of op de onderzijde van de printer. Vervolgens vind je online heel eenvoudig de inktcartridges die je nodig hebt.

Inkt cartridge kopen: waar op letten en wat zijn de beste cartridges?

Een inkt cartridge kopen kan best een moeilijke keuze zijn. Niet alleen door het overweldigende aanbod, maar ook door de verschillende soorten cartridges voor printers. Toch is het maken van de juiste keuze belangrijk. In elk geval voor de prestaties en het onderhoud van jouw printer, maar natuurlijk ook voor de kwaliteit van de prints die je maakt.

De juiste inkt cartridge kopen betekent ook geld besparen. Soms is het namelijk helemaal niet nodig om een dure cartridge of toner te kopen voor jouw inkjetprinter thuis, op je thuiswerkplek of kantoor. Hoe maak je de juiste keuze voor een ink cartridge? Wat is het verschil tussen een toner en een cartridge en wat zijn de beste cartridges van dit moment?

Wat is een inkt cartridge?

Elke printer heeft een inkt cartridge of een toner. Ze zijn makkelijk te vervangen en zorgen ervoor dat je kunt afdrukken wat je wilt. Zoals documenten, maar ook foto’s natuurlijk.

Cartridges zijn leverbaar in verschillende soorten. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van de soort printer die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een inktcartridges en tonercartridges. Over het algemeen gebruik je een inkt cartridge in een inkjetprinter. Toners worden voornamelijk gebruikt in laserprinters. Ze worden vooral professioneel gebruikt.

Inkt cartridges zijn een belangrijk onderdeel van een printer. Zonder zwarte of gekleurde inkt kun je namelijk geen afdrukken maken. Bij het kopen van inkt cartridges voor je printer is het belangrijk dat je weet welk type je nodig hebt. Niet elke inkjet- of all-in-one printer gebruikt dezelfde cartridges. Belangrijk want door de juiste inkt cartridge te gebruiken, voorkom je een slechte afdrukkwaliteit maar ook schade aan je printer die vaak onherstelbaar is.

Inkt cartridge of een toner?

Een inktcartridge bevat gekleurde of zwarte inkt. Afhankelijk van welk type je kiest natuurlijk. Ze zijn geschikt voor inkjetprinters voor thuis, maar vaak ook voor all-in-one printers. Een ink cartridge kan heldere prints maken van hoge kwaliteit. De afdrukken zijn wel wat duurder in vergelijking met toners, maar de printers zelf zijn weer wat goedkoper in aanschaf.

Toners bevatten geen vloeibare inkt maar poeder. Deze toners worden gebruikt voor laserprinters. Ze produceren hoge kwaliteit prints. De afdrukken worden razendsnel gemaakt en zijn per stuk goedkoper dan de afdruk van een inkjetprinter. Daarentegen zijn laserprinters en toners wel weer flink duurder in aanschaf. Ze worden daarom vooral professioneel gebruikt. Een inkt cartridge kost gemiddeld de helft minder dan een toner.

Een tonercartridges haalt daarnaast wel meer prints uit zijn inkt dan een inktcartridge dat kan doen. Welke keuze je maakt hangt dus echt af van het gebruik. Als je af en toe print is een inkjetprinter de goedkoopste keuze. Als je vaak print is een laserprinter het voordeligst.
 

Originele versus compatible inkt cartridges

Als je een inkt cartridge wilt kopen, dan heb je de keuze uit een originele cartridge en de vaak wat goedkopere compatibele cartridges. Een originele cartridge wordt geproduceerd door de producent van de printer. Zoals Epson of HP bijvoorbeeld. Dit worden ook wel OEM-cartridges genoemd. Ze worden beschouwd als de beste kwaliteit cartridges. Ze zijn speciaal ontworpen voor het type printer dat je hebt en leveren een hoge kwaliteit prints.

Je kunt ook kiezen voor goedkopere compatibele inktcartridges. Ze zijn een goedkoper alternatief voor OEM-cartridges. Deze compatible cartridges zijn gemaakt van minder hoogwaardige materialen, maar bevatten wel een hoge kwaliteit inkt. Daarnaast hebben de juiste compatible cartridges dezelfde pasvorm als een originele cartridge van de fabrikant.

Dit zijn de beste inkt cartridges van dit moment

 1. HP 302 Inkt Cartridges Zwart en Kleur

Dit duopack met gekleurde en zwarte inkt is geschikt voor de meeste printers van HP. Met deze inkt cartridges kun je tot wel 50% meer printen dan met merkloze compatible cartridges. Daarnaast blijven de prints en de foto’s mooier en veel langer op kleur. Daarnaast draag je een steentje bij aan een duurzame samenleving. De inktcartridges van HP worden namelijk vervaardigd uit gerecyclede flessen. Dat is veel beter voor het milieu.

Printcapaciteit: 355 Cartridge inhoud: 7,5 ml
Geschikt voor: Deskjet - Envy -Officejet Prijs +/-: € 33,95

 

 1. Canon PG 545 en CL 546 Zwart en Kleur

Heb je een Canon printer? Dan zijn deze multipack inktcartridges met gekleurde en zwarte inkt een goede keuze. De cartridges zijn geschikt voor PIXMA printers en voorzien je altijd van een geweldige heldere afdruk. Met één inkt cartridge maak je tot wel 180 prints.

Printcapaciteit: 180 Cartridge inhoud: 8,0 ml
Geschikt voor: Pixma Prijs +/-: € 34,50

 

 1. Epson 603 Inktcartridge Zwart en Kleur

Deze inkt cartridge van Epson bevat zowel zwart als magenta en cyaan. Daarmee kun je prints afdrukken in alle denkbare kleuren. Deze cartridge is geschikt voor de all-in-one printers van Epson. Zoals de Expression Home en de Epson Workforce printer.

Printcapaciteit: 540 Cartridge inhoud: 10,6 ml
Geschikt voor: Expression Home Prijs +/-: € 37,75

 

Top 10 Inktcartridges aanbiedingen

Positie Winkel Product Prijs Naar webshop
1 Megekko Epson 503XL inktcartridge 1 stuk(s) Compatibel Hoog (XL) rendement Zwart 3859. 00 Bekijk aanbieding